Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 642/1014 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692742 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,129 - 5,136 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Hah işte tam ilginç bir noktaya parmak bastın. Kat Mülkiyeti Kanunu diyor ki 4/5 in çoğunluğun imzasını toplarsan yönetimi değiştirebilirsin. Yani o kadar zor yönetimi değiştirmek. Bireysel dava açsan dava senelerce sürüyor, atı alan Üsküdar ı geçiyor.

Site Yönetiminin normalde dış RESMİ denetçilerce bağımsız olarak denetlenmesi lazım. Mevcut Kat Mülkiyeti Kanununda Site içinde uyduruktan bir denetçi seçersin. Al gülüm Ver gülüm alavere dalavere idare edersin. Zaten dolandırıcı niyetli olanlar site denetçisini kat maliklerinden kendi çetesinden seçiyor.

Kanunu bilmiyorsanız ahkam kesmeyin. Açın okuyun. Kat Mülkiyeti Kanunu berbat rezil ve yetersiz. Avukatlar ve Hakimler bile bazen işin içinden çıkamıyorlar. Lastik gibi kanun maddeleri var nereye çekersen oraya!

Mevcut KMK ile yatırım için konut satın alan AHMAKTIR! Mecut KMK ile Bela satın almak istiyorsanız yatırım için konut alın! Belaya Koş!

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bina/site malikleri yeterli çoğunluğu sağladığı takdirde yönetim değişir.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. 1) Konutlar kalitesiz, bina ömrü 30 yıl ortalama
    2) İskan yasasını müteahhitler ve belediyeler kevgir gibi delmişler
    3) konut faizleri döviz sepetini tutmak için zıplamaya devam ediyor.
    4) KMK daki teknik açıklardan dolayı site aidatları ev kirasına yaklaştı neredeyse
    5) önüne gelen müteahhit olduğu için arz fazlası oluştu (Türkiye de müteahhit sayısı 250bin)

Bu 5 sebepten dolayı GAYRIMENKUL sektöründe kötü kalitesiz konut üretenlerde büyük bir çöküş bekliyorum.

Sermayesi sağlam olan ve kaliteli konut üretenler dışındakiler iflas edecekler Gayrımenkul sektöründe, hem de çatır çatır kütür kütür iflas edecekler!

Gerçekler acıdır.

3.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Bina/site malikleri yeterli çoğunluğu sağladığı takdirde yönetim değişir.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Bu ülkede %51 çoğunlukla anayasa değişiyor ama site yönetimi değişmiyor. Arkadasinda da yazdığı gibi %80 çoğunluk gerekiyor. Minareyi çalanlar kılıfını çoktan hazırlamışlar yani ;)

4. Kat mülkiyet kanunu ve Borçlar kanunu konusunda ihtisas yapan birisi olarak genel görüşüm şudur.
    Her konuda olduğu gibi, mevzuat güçlünün çıkarlarını korumak üzerine düzenlenir. Ama süslü laflarla ( halkımızı ezdirmeyiz, milletimize hizmet en temel gayemizdir ) halk üzerinde oynanır. Algı yapılır ve halk artık O düzenlemeyi okuyup, inceleme gereği bile duymaz. Ekranlardan kulağına ne fısıldandı ise ona inanır. Doğruyu söyleyenleri bölücülükle, kaos çıkarmakla suçlarlar. Bu nedenle de işi bilenler bir süre sonra '' ne haliniz varsa görün '' noktasına gelerek, demek ki deveye diye başlayan, yarar diye biten söze inanırlar.
    Bu durumda sürünün içindeki fertlerden sırayla menfaatine dokunulanlar ; hemen yeni inanacak kendi menfaatini koruyacak algı aramaya başlarlar. Çok geç olmuştur, yinede araştırır ama bireysel kaldığı için , bu kez eski arkadaşları da kopar ondan. Saf değiştirmiştir , uyanmıştır. Yeni dost ta edinemez çünkü ; eski biatçıya şüpheyle bakılır. Tam da söğüşlenecek zamandır. Çıkmazda olduğundan ne söylense , ne istense yapacaktır.

5. Gerçek yaşanmış bir olay..... 125 daireli bir sitede tüm daireler arsa sahibinindir. Kapıcılar ve yönetici arsa sahibi tarafından atanmıştır. Hiç bir emlakçıya yetki vermez, sadece yaşlı bir avukata güvenir ve sattığı her daire başına 10 bin tl. alır avukat. Haliyle tüm dairelerin satılması tam 3 yıl sürer.
    İlk yıl daire alan 14 kişiydik. Yönetici CHP eski ilçe başkanlığı yapmış, halen bir ilçe belediyesinde meclis üyesi. Üç günde bir bizi ( 14 kişiyi ) çaya davet ediyor. Ben hariç yaş ortalaması 25. İçlerinde yeni mezun avukat, makine mühendisi ve mali müşavir bile var. Yönetici 66 yaşında cin gibi adam. Tek tek soruyor ( nerelisin, kaç kardeşsiniz, ne iş yapıyorsunuz, iktidarı başarılı buluyormusunuz vb ) ama kendisine soru sorulmasına fırsat vermiyor. Konu sitedeki eksiklere felan gelince ya duymamazlığa yada çirkefliğe vuruyor.
    Yine 5nci kez toplandığımızda ; '' Arkadaş sen ikide bir bizi topluyorsun, komşularla tanışma - çay felan iyi de esas çoğunluğu elinde tutan arsa sahibi neden yok ortada ? burada konuştuklarımız O nu ilgilendirmiyor mu ? '' dedim. Adam kızardı, morardı. Site karar defterini ve işletme defterini görelim, site yönetim planını okuyalım vb. dediğimde '' zaten sizleri çaya çağıranda kabahat '' diyerek çekti gitti. 13 komşu bana '' Ya abi adamı üzdün, ne gerek var dı şimdi. '' demezler mi. kat mülkiyet kanununa göre haklarını bilmelerini, yönetici olan yaşlı kurdun aslında bizleri sevdiğinden değil, tek tek ne bilip ne bilmediğimizi öğrenmek, kendisine zarar verebilecekleri tespit etmek için topladığını anlattım. Ama nafile. Kimse zor olanı yani okumayı, mücadele etmeyi sevmiyor. Avukat olan gençler bile '' ya abi değmez strese adam elbette yiyecek, 125 kişiye yılda en fazla 200 tl. düşer. huzursuzluğa gerek yok '' dedi.

Bu zihniyetle hiç bir şey düzeltilemez. Artık gençler hiç bir konuda mücadele etmiyor. hayattan bıkmışlar, ümitsizler. Yine orta yaşlılar uğraşıyoruz toplumu aydınlatalım diye.

6. Sonuçta ; 4/5 oranı hiç bir zaman yakalamak mümkün olmayacağını bildiklerinden baştan site yönetim planını kendi menfaatlerine göre yazıp tapu kaydına işletiyorlar. Daire sahipleri bir süre uğraşıyor, düzeltemeyeceğini anlayan satmaya kalkıyor. Bu kez de çok satılık oluyor ve fiyatlar aşağı kayıyor. İnsanlar bilinçli olsa ; daireyi almadan önce ( domatesi patatesi bile seçen ) her şeyini kontrol etmeli ki , sonradan sürprizler çıkmasın.

7. [QUOTE=ressam;1292143]Gerçek yaşanmış bir olay..... 125 daireli bir sitede tüm daireler arsa sahibinindir. Kapıcılar ve yönetici arsa sahibi tarafından atanmıştır. Hiç bir emlakçıya yetki vermez, sadece yaşlı bir avukata güvenir ve sattığı her daire başına 10 bin tl. alır avukat. Haliyle tüm dairelerin satılması tam 3 yıl sürer.
    İlk yıl daire alan 14 kişiydik. Yönetici CHP eski ilçe başkanlığı yapmış, halen bir ilçe belediyesinde meclis üyesi. Üç günde bir bizi ( 14 kişiyi ) çaya davet ediyor. Ben hariç yaş ortalaması 25. İçlerinde yeni mezun avukat, makine mühendisi ve mali müşavir bile var. Yönetici 66 yaşında cin gibi adam. Tek tek soruyor ( nerelisin, kaç kardeşsiniz, ne iş yapıyorsunuz, iktidarı başarılı buluyormusunuz vb ) ama kendisine soru sorulmasına fırsat vermiyor. Konu sitedeki eksiklere felan gelince ya duymamazlığa yada çirkefliğe vuruyor.
    Yine 5nci kez toplandığımızda ; '' Arkadaş sen ikide bir bizi topluyorsun, komşularla tanışma - çay felan iyi de esas çoğunluğu elinde tutan arsa sahibi neden yok ortada ? burada konuştuklarımız O nu ilgilendirmiyor mu ? '' dedim. Adam kızardı, morardı. Site karar defterini ve işletme defterini görelim, site yönetim planını okuyalım vb. dediğimde '' zaten sizleri çaya çağıranda kabahat '' diyerek çekti gitti. 13 komşu bana '' Ya abi adamı üzdün, ne gerek var dı şimdi. '' demezler mi. kat mülkiyet kanununa göre haklarını bilmelerini, yönetici olan yaşlı kurdun aslında bizleri sevdiğinden değil, tek tek ne bilip ne bilmediğimizi öğrenmek, kendisine zarar verebilecekleri tespit etmek için topladığını anlattım. Ama nafile. Kimse zor olanı yani okumayı, mücadele etmeyi sevmiyor. Avukat olan gençler bile '' ya abi değmez strese adam elbette yiyecek, 125 kişiye yılda en fazla 200 tl. düşer. huzursuzluğa gerek yok '' dedi.

Bu zihniyetle hiç bir şey düzeltilemez. Artık gençler hiç bir konuda mücadele etmiyor. hayattan bıkmışlar, ümitsizler. Yine orta yaşlılar uğraşıyoruz toplumu aydınlatalım diye.[/QUOTE]

Bu muthis bir hikaye ve muthis bir gozlem.

Kendi payima ben cok tesekkur ederim Hocam.

8.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku

'20-30 yıl ömrü olan binalarda yaşıyoruz'
    Türkiye İMSAD Başkanı Ferdi Erdoğan, "Biz 20-30 yıl, yani bir otomobil kadar kullanım ömrü olan binalarda yaşıyoruz" dedi.

http://emlak.haber7.com/emlak/haber/...arda-yasiyoruz
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    [B]

Bu 5 sebepten dolayı GAYRIMENKUL sektöründe kötü kalitesiz konut üretenlerde büyük bir çöküş bekliyorum.

Sermayesi sağlam olan ve kaliteli konut üretenler dışındakiler iflas edecekler Gayrımenkul sektöründe, hem de çatır çatır kütür kütür iflas edecekler!

Gerçekler acıdır.
    20-30 yıl falan yok öyle bişey. Resmen saçmalamış.
    Oturduğum ev 2010 yapımı, halen sıfır gibi.
    Hazır betondan yapılan ve mantolu olduğu için de her türlü dış etkenden korunan binalardan bahsediyoruz. Tahtadan balıkçı kulübesi mi bu? Azıcık emlak işinden anlayan biri "20-30 yıl" lafına her yeriyle güler.
    Ayrıca kaliteden kastedilen nedir?
    Bizim ev C30 beton ve ytong ile yapıldı, kaliteli evler titanyumdan veya zirkonyumdan falan mı?

Artı, ben çöküşün sizin "kaliteli" dediğiniz yüksek aidatlı konutlarda olacağına inanıyorum.
    Aidatsız mahalle arası evleri her koşulda aidatlı lüks evlerden daha iyi satar.
    Yani küçük müteahitler büyüklerden daha şanslıdır bu konuda.
    İskan alamayan binaya ise çevremde hiç rastlamadım.
    İskan almak için uygunsuz çatıyı yıkıp tekrardan daha alçak çatı yapan küçük müteahit biliyorum. En sonunda "yasal" bir şekilde alıyorlar iskanı. Büyükler ise daha çok deliyor yasaları.
    Yani baş ağrıtan hep büyükler.
    Ev alanları söğüşleyen yine büyükler.
    Batması gerekenler de onlar.
    Batacak olanlar da yine onlar.

Zaten bu 20-30 yıl saçmalığı da, markalı konutların ölmeden önceki son feryatları.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Sayfa 642/1014 İlkİlk ... 142542592632640641642643644652692742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •