Sayfa 189/637 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by hotterbutter Yazıyı Oku
    O zaman bende yavaş yavaş almaya başlayayım diyorum üstad hafta başından başlayarak

D5833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Hayırlı olsun...büyük resme bakacaksak, usd bazlı endeks seviyesine baktığımızda 2,5 cent tabir edilen(eski hesap) yerdeyiz...yani endeks bazında uzun vade için pahalı değiliz, ucuz bile sayılırız.

Hisse detayına baktığımızda, aylık 300-500 tl lik bile alsak, çok pahalı hale gelmiş hisse almamalıyız...buna da dikkat etmek lazım.

2. Öncelikle siz değerli büyüklerime kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlk olarak bence ülkece 2000li yıllardan sonra kaybettiğimiz tasarruf konusunda gösterdiğiniz başarı ve edindiğiniz tecrübeleri paylaşarak sadece beyaz yaka arkadaşların değil bence her Türk vatandaşının bunlardan dersler çıkartarak ülkece bir farkındalığın oluşması ve içine düştüğümüz şu lale devrinden kurtulmamız gerektiğini düşünüyorum. Bende yaklaşık 6 7 ay önce borsaya küçük bir miktar ile giriş yaparak olaya tamamen al sat mantığı ile bakma hatasını gösterip, çok güzel kağıtlar bulmama rağmen yüzde 2 ve 3 gibi kârlara tamah edip, tahmin ettiğiniz üzere zararla bu macerayı sonlandırmış bulunmaktayım. Tam kendime arkadaş biz bu şirketlere ortak değil miyiz, ortaksak neden kâr onlara beklemek bize kalıyor diye sorarken bu başlığı keşfettim. Gerçekten bir işaret gibiydi. Acemice de olsa biraz da dudu abiden aldığım tüyo ile Soda, Hektas,Aksa ve ufak miktar TSKB den oluşan bir portföy oluşturdum. Ayrıca birde ufakda olsa gram altın hesabi da oluşturmaya başladım. Burada bahsettiğiniz konuları görünce eksiğimin ne denli büyük olduğunu bir kez daha gördüm. Bu bile benim için yaptığınız çok büyük bir iyiliktir. Tekrardan çok teşekkür ederek ilgiyle yeni paylaşımlarınızı takip etmeye devam edicem. Saygılarımla.

ASUS_Z00AD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Ne güzel...sevgili enismutlu yazdıklarınla, topiğe katkıda bulunan tüm arkadaşları motive ettin...teşekkürler.

Amacımıza ulaştık demektir bu...o zaman paylaşmaya devam...tasarruf bilinci, tasarruf ettiklerini mantıklı yatırımlara dönüştürme kültürü...etrafımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, çoluk çocuğumuza bu kültürü aşılamak için paylaşmaya, anlatmaya devam. Ben bu çabanın, bu ülkeye yapılabilecek en büyük katkı olduğu düşüncesindeyim.

bu arada, varsa enismutlu gibi sessiz arkadaşlar...çok fazla bir şey yazmanıza gerek yok...ben de yazılanları takip ediyorum, faydalanıyorum diyin..el kaldırın en azından..biz de yazmaya devam etmek için motive olalım, daha sık yazalım....hatta sırf el kaldırabilmek için, üye değilseniz üye bile olmaya değer bence.

Paylaşımlardan ne kadar çok kişi faydalanıyorsa, o kadar başarılı oluyoruz demektir. Bu arada, eksik görülen konular, şu alanda daha çok paylaşım yapılabilir mi tarzında önerilere de açığız tabii ki

4. Bende 2014 yılında krdmd ile başladım borsa işine. Yaklaşık 2 buçuk yıl zararda bekledikten sonra maliyetimi de düşürerek yüzde 70 karla ayrıldım çok şükür daha sonra asels girdim düşüş olmadan yüzde 55 karla çıktım. İyi kazanmama rağmen krdmd sabır ettiğim için asels de şanslı olduğum için kazandım. Bu sebeple daha bilinçli yapmak istiyorum bu işi. Bu başlığı buluncada altın bulmuş gibi hissetim çok değerli bilgileri zaman ayırarak paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Sevgiler saygılar

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hayırlı olsun...büyük resme bakacaksak, usd bazlı endeks seviyesine baktığımızda 2,5 cent tabir edilen(eski hesap) yerdeyiz...yani endeks bazında uzun vade için pahalı değiliz, ucuz bile sayılırız.

Hisse detayına baktığımızda, aylık 300-500 tl lik bile alsak, çok pahalı hale gelmiş hisse almamalıyız...buna da dikkat etmek lazım.
    USD bazlı endeks seviyesinden kasıt nedir? Eski sayfaları okurken de dikkatimi çekti ancak 2,5 cent ne anlam ifade ediyor?

Ayrıca; endeks için uzun vadede ucuz bile sayılabiliriz diyoruz ama aynı zamanda belli başlı hisselerin nerdeyse tamamı "grafik pahalı" bu nasıl oluyor?

Son olarak makro veriler ve durum ele alındığında, ülke ekonomisinin 5 sene içerisinde nereye gideceğini öngörürsunuz, yalnızca 5 sene sonra şu anki durumdan iyi olacağımızı düşünenler mi borsaya yatırım yapmalı?
    Son düzenleme : Miriel; 25-11-2017 saat: 10:46.

6.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    USD bazlı endeks seviyesinden kasıt nedir? Eski sayfaları okurken de dikkatimi çekti ancak 2,5 cent ne anlam ifade ediyor?

Ayrıca; endeks için uzun vadede ucuz bilr sayılabiliriz diyoruz ama aynı zamanda belli başlı hisselerin nerdeyse tamamı "grafik pahalı" bu nasıl oluyor?

Son olarak makro veriler ve durum ele alındığında, ülke ekonomisinin 5 sene içerisinde nereye gideceğini öngörürsunuz, yalnızca 5 sene sonra şu anki durumdan iyi olacağımızı düşünenler mi borsaya yatırım yapmalı?
    USD 4 TL der isek 2,5 cent 100.000 endekstir.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

7. Sayfayı takip ediyorum aselsan da yaşadığımız moral bozukluğundan sonra şimdilik şubata kadar mola verdim. Aselsan zarar ettirmedi ama borsayla ilgili düşüncelerimi çok sekteye uğrattı. Neyse uv temettü yatırımı düşünüyorum artık bes gibi 3 4 yıl biriktirip sonrasi için beklemek ayda küçük bir miktar ile alım yapacağım için pek sarsmaz galiba. Bist30 dan ecilc ilgimi çekiyor ama son günlerde düşüşte eregli yine aklımda sise de aklıma gelenlerden. Bist30 harici hekts var ama düşüş trendinde zaten pahalı yorumları var. Aksa olabilir yine ve froto toaso trkcm petkim. Aklımda olanlar bunlar. 4 hisseden oluşan bi portfoy olacak düşüncem. Şubatı bekleyeceğim ama şubat bitince daha fazla bekler miyim bilmiyorum.

8. Hani Bizde endeks çıkarken çıkmayan ve ucuz kalan hisse senetleri endeks düştüğünde herkesten daha çok düşüyor ya?

İşte Tüm global piyasalar yükselirken onlara uymayan ve ucuz kalan Bist100 endeksi Olası bir Küresel krizde herkesten daha çok düşebilir. Küresel kriz olur demiyorum ama olursa nasıl olsa biz zaten çok ucuzuz, çok düşmeyiz diyen birçok yatırımcı bu konuda yanılabilir.

Özetle herkes yükselirken yükselmeyen endeksimiz herkes düşerken onlardan daha çok düşebilir. Buna negatif ayrışma denir. Yani ucuzluk her zaman avantaj değildir.

Sayfa 189/637 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •