Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bence bu asamada bir 10 luk liste cikmali blok alima uygun olanlardan.
    Endeks uzun vadeli ortalamalarin altinda.
    Ilk blok giris icin fena durmuyor.
    Arkasi duzenli biriktirme ile gelir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence bu asamada bir 10 luk liste cikmali blok alima uygun olanlardan.
    Endeks uzun vadeli ortalamalarin altinda.
    Ilk blok giris icin fena durmuyor.
    Arkasi duzenli biriktirme ile gelir.
    Syg,
    Sayın Dudu, sanırım başlangıcı siz yapsanız daha güzel olur.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Paramızdan sıfır atılmadan önce mesela dolartl 2 milyon ilken endeks seviyesi cent ile ifade ediliyordu...20 sene kadar böyle devam edince uzun vadeli dolar cinsi seviyeler, hep cent ile kafalara kazındı...muhabbetler cent ile döndü hep.

Şu an aslında 25000 usd demek lazım, 2,5 cent yerine...zaten 1 milyonla çarpınca 2,5 cent 25.000 usd yapıyor.

Ucuzluğun kaynağına bakmak lazım...bankalar son 5 senedir artmadı, düşen bile var...endeksin üçte ikisi banka demek zaten, ucuzluğun kaynağı bu durum....bu nedenle büyük resim ve ana trendleri takip ederken endekse, hisse seçeceğimiz zaman ilgili hissenin grafiklerine bakıyoruz.

5 sene sonrasını öngörmek zor, seneyi öngörsek yeter...bi tahminim tabii ki var orta-uzun vade için...ama buna göre yatırım kararı verilmez...ülke batmadıkça her zaman büyüyen gelişen sektörler, hisseler olacaktır...amacımız bunları bulmak.
    Teşekkürler, şu durumda bankalara yatırım kulağıma mantıklı geldi.

3.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sayın Dudu, sanırım başlangıcı siz yapsanız daha güzel olur.

Teşekkürler, şu durumda bankalara yatırım kulağıma mantıklı geldi.
    Ucuzdur vardır bir illeti derler...Ucuz olan, zayıf kalan, ucuz ve zayıf kalmaya devam edebilir.

Hisse seçiminde en önemli unsur konjonktür analizidir. Mevcut siyasi iktidar, faiz düzeni ile arası pek iyi değil..Bankacılık sistemini de çok sevmiyor. Bu nedenle bankaların kazandığı para çok göze batıyor, kazandıkları parayı havadan kazandıklarına, başkalarını sömürerek bu kazancı elde ettiklerine inanıyor. Bu şartlar altında, bankacılığın çok iyi karlar elde etmesi zor...Biraz ön plana çıksa ilave vergi, yasal yükümlülük vs ile üstüne gidilecektir sektörün.

Öte yandan diğer önemli konu, belki de bazılarımız için en önemli konu, BDDK kuralları gereği bankalar karların çoğunu sermayelerine eklemek zorunda..bu nedenle uzun vadeli yatırımın en önemli unsurlarından biri olan temettü verimi konusunda sınıfta kalıyorlar.

Özetle, bankacılık hisseleri son 5 yıldır benim için cazip olmadı, önümüzdeki dönemde de cazip olmayacak. Bu durum ucuz oldukları gerçeğine rağmen böyle...Zaten çoğunluk benim gibi düşündüğü için ucuzlar belki de.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ucuzdur vardır bir illeti derler...Ucuz olan, zayıf kalan, ucuz ve zayıf kalmaya devam edebilir.

Hisse seçiminde en önemli unsur konjonktür analizidir. Mevcut siyasi iktidar, faiz düzeni ile arası pek iyi değil..Bankacılık sistemini de çok sevmiyor. Bu nedenle bankaların kazandığı para çok göze batıyor, kazandıkları parayı havadan kazandıklarına, başkalarını sömürerek bu kazancı elde ettiklerine inanıyor. Bu şartlar altında, bankacılığın çok iyi karlar elde etmesi zor...Biraz ön plana çıksa ilave vergi, yasal yükümlülük vs ile üstüne gidilecektir sektörün.

Öte yandan diğer önemli konu, belki de bazılarımız için en önemli konu, BDDK kuralları gereği bankalar karların çoğunu sermayelerine eklemek zorunda..bu nedenle uzun vadeli yatırımın en önemli unsurlarından biri olan temettü verimi konusunda sınıfta kalıyorlar.

Özetle, bankacılık hisseleri son 5 yıldır benim için cazip olmadı, önümüzdeki dönemde de cazip olmayacak. Bu durum ucuz oldukları gerçeğine rağmen böyle...Zaten çoğunluk benim gibi düşündüğü için ucuzlar belki de.
    Bu da mantıklı teşekkür ederim.

Peki şöyle bir soru sorayım. Herkesin hisse senedi seçerken kriterlerini yazmış, grafik pahalı, sahibi, exponential moving average, temettü verimi... Peki bir hisse radarınıza lk olarak nasıl girer? Bu bahsedilen kriterler radarınıza girdikten sonra incelediğiniz detaylar mı yoksa sahibinden başlayarak ilk olarak bunlara mı bakarsınız?

Teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bu da mantıklı teşekkür ederim.

Peki şöyle bir soru sorayım. Herkesin hisse senedi seçerken kriterlerini yazmış, grafik pahalı, sahibi, exponential moving average, temettü verimi... Peki bir hisse radarınıza lk olarak nasıl girer? Bu bahsedilen kriterler radarınıza girdikten sonra incelediğiniz detaylar mı yoksa sahibinden başlayarak ilk olarak bunlara mı bakarsınız?

Teşekkürler.
    Forumlardaki uzun vade yatırım başlıkları bu iş için biçilmiş kaftan. Samanlıkta iğne aramaya gerek yok. Bu başlıklarda lafı geçen hisse sayısı 30-40 ı geçmez...Kriterleriniz net olduktan sonra, takip listesi için 20 hisse belirlenir, bunlardan 5-10 arası portföy oluşturmak için seçilir.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Bankacılıkta BDDK kuralını yeni öğrendim.
    TSKB yi çok çok az da olsa aylık alıyorum.
    direk bir banka işlevinden ziyade finans sektörüyle sanayi sektörü arasında bir bağ kurduğu için ilgimi çekmişti.. Sanayi üretim gelişecekse bu bankada büyür düz mantığı kurmuştum.. YTD.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •