Bence bu asamada bir 10 luk liste cikmali blok alima uygun olanlardan.
Endeks uzun vadeli ortalamalarin altinda.
Ilk blok giris icin fena durmuyor.
Arkasi duzenli biriktirme ile gelir.
Syg,
Bence bu asamada bir 10 luk liste cikmali blok alima uygun olanlardan.
Endeks uzun vadeli ortalamalarin altinda.
Ilk blok giris icin fena durmuyor.
Arkasi duzenli biriktirme ile gelir.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Ucuzdur vardır bir illeti derler...Ucuz olan, zayıf kalan, ucuz ve zayıf kalmaya devam edebilir.
Hisse seçiminde en önemli unsur konjonktür analizidir. Mevcut siyasi iktidar, faiz düzeni ile arası pek iyi değil..Bankacılık sistemini de çok sevmiyor. Bu nedenle bankaların kazandığı para çok göze batıyor, kazandıkları parayı havadan kazandıklarına, başkalarını sömürerek bu kazancı elde ettiklerine inanıyor. Bu şartlar altında, bankacılığın çok iyi karlar elde etmesi zor...Biraz ön plana çıksa ilave vergi, yasal yükümlülük vs ile üstüne gidilecektir sektörün.
Öte yandan diğer önemli konu, belki de bazılarımız için en önemli konu, BDDK kuralları gereği bankalar karların çoğunu sermayelerine eklemek zorunda..bu nedenle uzun vadeli yatırımın en önemli unsurlarından biri olan temettü verimi konusunda sınıfta kalıyorlar.
Özetle, bankacılık hisseleri son 5 yıldır benim için cazip olmadı, önümüzdeki dönemde de cazip olmayacak. Bu durum ucuz oldukları gerçeğine rağmen böyle...Zaten çoğunluk benim gibi düşündüğü için ucuzlar belki de.
Bu da mantıklı teşekkür ederim.
Peki şöyle bir soru sorayım. Herkesin hisse senedi seçerken kriterlerini yazmış, grafik pahalı, sahibi, exponential moving average, temettü verimi... Peki bir hisse radarınıza lk olarak nasıl girer? Bu bahsedilen kriterler radarınıza girdikten sonra incelediğiniz detaylar mı yoksa sahibinden başlayarak ilk olarak bunlara mı bakarsınız?
Teşekkürler.
Forumlardaki uzun vade yatırım başlıkları bu iş için biçilmiş kaftan. Samanlıkta iğne aramaya gerek yok. Bu başlıklarda lafı geçen hisse sayısı 30-40 ı geçmez...Kriterleriniz net olduktan sonra, takip listesi için 20 hisse belirlenir, bunlardan 5-10 arası portföy oluşturmak için seçilir.
Bankacılıkta BDDK kuralını yeni öğrendim.
TSKB yi çok çok az da olsa aylık alıyorum.
direk bir banka işlevinden ziyade finans sektörüyle sanayi sektörü arasında bir bağ kurduğu için ilgimi çekmişti.. Sanayi üretim gelişecekse bu bankada büyür düz mantığı kurmuştum.. YTD.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Yer İmleri