Sayfa 190/637 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bence bu asamada bir 10 luk liste cikmali blok alima uygun olanlardan.
    Endeks uzun vadeli ortalamalarin altinda.
    Ilk blok giris icin fena durmuyor.
    Arkasi duzenli biriktirme ile gelir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    USD 4 TL der isek 2,5 cent 100.000 endekstir.
    Teşekkür ederim.

Alıntı Originally Posted by vivatrader Yazıyı Oku

Özetle herkes yükselirken yükselmeyen endeksimiz herkes düşerken onlardan daha çok düşebilir. Buna negatif ayrışma denir. Yani ucuzluk her zaman avantaj değildir.
    Farklı bir bakış açısı oldu, teşekkürler. Bu konu tartışılsın isterim.

E5603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    USD bazlı endeks seviyesinden kasıt nedir? Eski sayfaları okurken de dikkatimi çekti ancak 2,5 cent ne anlam ifade ediyor?

Ayrıca; endeks için uzun vadede ucuz bile sayılabiliriz diyoruz ama aynı zamanda belli başlı hisselerin nerdeyse tamamı "grafik pahalı" bu nasıl oluyor?

Son olarak makro veriler ve durum ele alındığında, ülke ekonomisinin 5 sene içerisinde nereye gideceğini öngörürsunuz, yalnızca 5 sene sonra şu anki durumdan iyi olacağımızı düşünenler mi borsaya yatırım yapmalı?
    Paramızdan sıfır atılmadan önce mesela dolartl 2 milyon ilken endeks seviyesi cent ile ifade ediliyordu...20 sene kadar böyle devam edince uzun vadeli dolar cinsi seviyeler, hep cent ile kafalara kazındı...muhabbetler cent ile döndü hep.

Şu an aslında 25000 usd demek lazım, 2,5 cent yerine...zaten 1 milyonla çarpınca 2,5 cent 25.000 usd yapıyor.

Ucuzluğun kaynağına bakmak lazım...bankalar son 5 senedir artmadı, düşen bile var...endeksin üçte ikisi banka demek zaten, ucuzluğun kaynağı bu durum....bu nedenle büyük resim ve ana trendleri takip ederken endekse, hisse seçeceğimiz zaman ilgili hissenin grafiklerine bakıyoruz.

5 sene sonrasını öngörmek zor, seneyi öngörsek yeter...bi tahminim tabii ki var orta-uzun vade için...ama buna göre yatırım kararı verilmez...ülke batmadıkça her zaman büyüyen gelişen sektörler, hisseler olacaktır...amacımız bunları bulmak.
    Son düzenleme : Cautionary; 25-11-2017 saat: 18:30.

4.  Alıntı Originally Posted by metcel34 Yazıyı Oku
    Bende 2014 yılında krdmd ile başladım borsa işine. Yaklaşık 2 buçuk yıl zararda bekledikten sonra maliyetimi de düşürerek yüzde 70 karla ayrıldım çok şükür daha sonra asels girdim düşüş olmadan yüzde 55 karla çıktım. İyi kazanmama rağmen krdmd sabır ettiğim için asels de şanslı olduğum için kazandım. Bu sebeple daha bilinçli yapmak istiyorum bu işi. Bu başlığı buluncada altın bulmuş gibi hissetim çok değerli bilgileri zaman ayırarak paylaştığınız için kendi adıma teşekkür ederim. Sevgiler saygılar

SM-C7000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Aslında şansız gruptasınız...borsada ilk başlarda al sat ile, kısa vade Trade ile iyi para kazananlar iyi bir batış yaşamadan doğru yolu bulamazlar...siz zoru başarmış, şanslı başlamanıza rağmen, yöntemin yanlışlığını farkedip, doğru yola yönelmişsiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by topalördek Yazıyı Oku
    Sayfayı takip ediyorum aselsan da yaşadığımız moral bozukluğundan sonra şimdilik şubata kadar mola verdim. Aselsan zarar ettirmedi ama borsayla ilgili düşüncelerimi çok sekteye uğrattı. Neyse uv temettü yatırımı düşünüyorum artık bes gibi 3 4 yıl biriktirip sonrasi için beklemek ayda küçük bir miktar ile alım yapacağım için pek sarsmaz galiba. Bist30 dan ecilc ilgimi çekiyor ama son günlerde düşüşte eregli yine aklımda sise de aklıma gelenlerden. Bist30 harici hekts var ama düşüş trendinde zaten pahalı yorumları var. Aksa olabilir yine ve froto toaso trkcm petkim. Aklımda olanlar bunlar. 4 hisseden oluşan bi portfoy olacak düşüncem. Şubatı bekleyeceğim ama şubat bitince daha fazla bekler miyim bilmiyorum.
    Küsecek bir şey yok, önemli olan gerekli dersleri çıkarmak, aynı hataları tekrar yapmamak.bence aktif bir şekilde takip etmeye devam edin, hatta uygun gördüğünüz hisselerden 300-400 tl lik alıştırma alımları da yapabilirsiniz...aksa, trkcm, Petkim, Ereğli, froto, hektaş, şişe hepsi uzun vadeli alınabilecek güzel hisseler...sadece pahalılık kriterine dikkat edin... iyi sanayi şirketleri uzun vadeli zirvelerde, son 5 senede 5 katına çıkan çok hisse var.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ne güzel...sevgili enismutlu yazdıklarınla, topiğe katkıda bulunan tüm arkadaşları motive ettin...teşekkürler.

Amacımıza ulaştık demektir bu...o zaman paylaşmaya devam...tasarruf bilinci, tasarruf ettiklerini mantıklı yatırımlara dönüştürme kültürü...etrafımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, çoluk çocuğumuza bu kültürü aşılamak için paylaşmaya, anlatmaya devam. Ben bu çabanın, bu ülkeye yapılabilecek en büyük katkı olduğu düşüncesindeyim.

bu arada, varsa enismutlu gibi sessiz arkadaşlar...çok fazla bir şey yazmanıza gerek yok...ben de yazılanları takip ediyorum, faydalanıyorum diyin..el kaldırın en azından..biz de yazmaya devam etmek için motive olalım, daha sık yazalım....hatta sırf el kaldırabilmek için, üye değilseniz üye bile olmaya değer bence.

Paylaşımlardan ne kadar çok kişi faydalanıyorsa, o kadar başarılı oluyoruz demektir. Bu arada, eksik görülen konular, şu alanda daha çok paylaşım yapılabilir mi tarzında önerilere de açığız tabii ki

abi ben yaklaşık 2 haftadır burayı takip ediyorum. şuan işteyim. ara ara yeni bişeyler yazılmışmı diye burayı kontrol ediyorum..

aralık ve ocakta 1000'er tl'den ödemem var. onları atlattıktan sonra bende bir yatırım hesabı açıp girişeceğim bu işlere. sen yazmaya ve ilham olmaya devam et. biz okuyoruz ))

bu arada yakam yok demiştim. evet halen yok. hem öğrenciyim hemde çalışıyorum ben. ama başlık genele hitap eder hale gelmiş siz beyaz yakayı hedeflemenize rağmen. başlığı değiştirin isterseniz )

bu başlığı okudukça "bunca zaman kafam neredeymiş" demekten kendimi alamıyorum Allah beni nasıl biliyorsa öyle yapsın ayrıca. :/

7. Başlık kalsın...Çok yazdım, 10 sene öncesine göre aynı işi yapmasına rağmen göreceli olarak geliri en çok azalan beyaz yaka, 10 sene sonra daha da kötü duruma düşecek olan o...Sürekli poh pohlanan, patrona zamanında iyi iş çıkarırken el üstünde tutulan, ama aynı işi daha düşük fiyata yapan geldiğinde tereddütsüz kapı dışarı edilen o...Şu an bile 50 yaşında çaresizce emeklilik yaşını bekliyen arkadaşlarım var.

10 sene sonra, şartlar daha da kötüşecek beyaz yaka için...zamanında yeterince tasarruf etmemiş, tasarruflarını verimli yatırımlara dönüştürememiş beyaz yakayı çok zor günler bekliyor olacak.

Bu yazdıklarım, kısmen mavi yaka, esnaf, serbest çalışan vs için de geçerli...ama bu kesim dış yaşama daha aşina, zorda kalınca ayakta kalmaları daha kolay.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bence bu asamada bir 10 luk liste cikmali blok alima uygun olanlardan.
    Endeks uzun vadeli ortalamalarin altinda.
    Ilk blok giris icin fena durmuyor.
    Arkasi duzenli biriktirme ile gelir.
    Syg,
    Sayın Dudu, sanırım başlangıcı siz yapsanız daha güzel olur.

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Paramızdan sıfır atılmadan önce mesela dolartl 2 milyon ilken endeks seviyesi cent ile ifade ediliyordu...20 sene kadar böyle devam edince uzun vadeli dolar cinsi seviyeler, hep cent ile kafalara kazındı...muhabbetler cent ile döndü hep.

Şu an aslında 25000 usd demek lazım, 2,5 cent yerine...zaten 1 milyonla çarpınca 2,5 cent 25.000 usd yapıyor.

Ucuzluğun kaynağına bakmak lazım...bankalar son 5 senedir artmadı, düşen bile var...endeksin üçte ikisi banka demek zaten, ucuzluğun kaynağı bu durum....bu nedenle büyük resim ve ana trendleri takip ederken endekse, hisse seçeceğimiz zaman ilgili hissenin grafiklerine bakıyoruz.

5 sene sonrasını öngörmek zor, seneyi öngörsek yeter...bi tahminim tabii ki var orta-uzun vade için...ama buna göre yatırım kararı verilmez...ülke batmadıkça her zaman büyüyen gelişen sektörler, hisseler olacaktır...amacımız bunları bulmak.
    Teşekkürler, şu durumda bankalara yatırım kulağıma mantıklı geldi.

Sayfa 190/637 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •