Bence bu asamada bir 10 luk liste cikmali blok alima uygun olanlardan.
Endeks uzun vadeli ortalamalarin altinda.
Ilk blok giris icin fena durmuyor.
Arkasi duzenli biriktirme ile gelir.
Syg,
Bence bu asamada bir 10 luk liste cikmali blok alima uygun olanlardan.
Endeks uzun vadeli ortalamalarin altinda.
Ilk blok giris icin fena durmuyor.
Arkasi duzenli biriktirme ile gelir.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Teşekkür ederim.
Farklı bir bakış açısı oldu, teşekkürler. Bu konu tartışılsın isterim.
E5603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Paramızdan sıfır atılmadan önce mesela dolartl 2 milyon ilken endeks seviyesi cent ile ifade ediliyordu...20 sene kadar böyle devam edince uzun vadeli dolar cinsi seviyeler, hep cent ile kafalara kazındı...muhabbetler cent ile döndü hep.
Şu an aslında 25000 usd demek lazım, 2,5 cent yerine...zaten 1 milyonla çarpınca 2,5 cent 25.000 usd yapıyor.
Ucuzluğun kaynağına bakmak lazım...bankalar son 5 senedir artmadı, düşen bile var...endeksin üçte ikisi banka demek zaten, ucuzluğun kaynağı bu durum....bu nedenle büyük resim ve ana trendleri takip ederken endekse, hisse seçeceğimiz zaman ilgili hissenin grafiklerine bakıyoruz.
5 sene sonrasını öngörmek zor, seneyi öngörsek yeter...bi tahminim tabii ki var orta-uzun vade için...ama buna göre yatırım kararı verilmez...ülke batmadıkça her zaman büyüyen gelişen sektörler, hisseler olacaktır...amacımız bunları bulmak.
Son düzenleme : Cautionary; 25-11-2017 saat: 18:30.
Küsecek bir şey yok, önemli olan gerekli dersleri çıkarmak, aynı hataları tekrar yapmamak.bence aktif bir şekilde takip etmeye devam edin, hatta uygun gördüğünüz hisselerden 300-400 tl lik alıştırma alımları da yapabilirsiniz...aksa, trkcm, Petkim, Ereğli, froto, hektaş, şişe hepsi uzun vadeli alınabilecek güzel hisseler...sadece pahalılık kriterine dikkat edin... iyi sanayi şirketleri uzun vadeli zirvelerde, son 5 senede 5 katına çıkan çok hisse var.
abi ben yaklaşık 2 haftadır burayı takip ediyorum. şuan işteyim. ara ara yeni bişeyler yazılmışmı diye burayı kontrol ediyorum..
aralık ve ocakta 1000'er tl'den ödemem var. onları atlattıktan sonra bende bir yatırım hesabı açıp girişeceğim bu işlere. sen yazmaya ve ilham olmaya devam et. biz okuyoruz))
bu arada yakam yok demiştim. evet halen yok. hem öğrenciyim hemde çalışıyorum ben. ama başlık genele hitap eder hale gelmiş siz beyaz yakayı hedeflemenize rağmen. başlığı değiştirin isterseniz)
bu başlığı okudukça "bunca zaman kafam neredeymiş" demekten kendimi alamıyorum Allah beni nasıl biliyorsa öyle yapsın ayrıca. :/
Başlık kalsın...Çok yazdım, 10 sene öncesine göre aynı işi yapmasına rağmen göreceli olarak geliri en çok azalan beyaz yaka, 10 sene sonra daha da kötü duruma düşecek olan o...Sürekli poh pohlanan, patrona zamanında iyi iş çıkarırken el üstünde tutulan, ama aynı işi daha düşük fiyata yapan geldiğinde tereddütsüz kapı dışarı edilen o...Şu an bile 50 yaşında çaresizce emeklilik yaşını bekliyen arkadaşlarım var.
10 sene sonra, şartlar daha da kötüşecek beyaz yaka için...zamanında yeterince tasarruf etmemiş, tasarruflarını verimli yatırımlara dönüştürememiş beyaz yakayı çok zor günler bekliyor olacak.
Bu yazdıklarım, kısmen mavi yaka, esnaf, serbest çalışan vs için de geçerli...ama bu kesim dış yaşama daha aşina, zorda kalınca ayakta kalmaları daha kolay.
Yer İmleri