Originally Posted by
roxette
Sevgili cauti,
Şahsen , babo abi gibi duayenler dahi bist de sadece düzeltme beklerken ki bir çok saygın forumdaşın da bu fikirde olduğunu gözlemliyorum , ben ise bilinç altında pozisyonumun etkisinin de olduğunu kabul ederek , çok sağlam bir düzeltme bekliyorum. Ama özellikle seçime kadar da bunu önleyecek her türlü atraksiyonun da hükümetimiz - varlık fonu vasıtası ile yapılacağına da eminim.
Aportta bekliyorum. 2018 , 2019 hatta 2020 yi de beklerim (ölmez isek) , sorun yok. Hisse senedi seçimi ile ilgili Dudu bey'in , sizin ve diğer değerli forumdaşların iyi niyetli paylaşımlarını okuyorum. Zamanı geldiğine inandığımda , her zaman yaptığım gibi gene tek hisse ve blok alım yapmayı düşünüyorum. Bunu önceden topiğinizde de paylaşmıştım. Bu şahsi bir takıntım. Çok faydasını da gördüm , elbet zararını gördüğüm gibi. Mesela 1 milyon TL lik ve tek hisse alımı düşünüyorum. Borsamızın , Bovespa seviyelerinin üstünü köpük olarak değerlendiriyorum. Yani , oraya kadar sağlam bir düzeltme bekliyorum. İki endeksi birbirine paralel ve belli bir süre majör olarak ayrışmadan seyir ettiğini gördüğümde girmeyi düşünüyorum tekrar Bist'e.
Sağlam düzeltmeler , genelde ilk olarak banka ağırlıklı arttığını gördüğümüz borsamızda , banka ile sanayi şirketleri arasında tercihimi henüz olgunlaştırmadım. Genelde , düzeltme sonrası ilk lokomotif bankalar artıyor , daha sonra diğer sektörlere sıra geliyor . Borsamızda , endeks seviyesi ile hisse fiyatı arasındaki korelasyona ki buna beta katsayısı diyorlardı zannedersem , senedin sağlamlığı , sahipleri kadar önem veriyorum. Temeli sağlam olmayan şirket ile kesinlikle işim olmaz ki bu kriterlere uyan , işlem hacmi belli bir montanda olan şirketlerin hisse fiyatları ile , bist 100 endeksi arasında enterpolasyon hesabı yapıp , beklentim olan düzeltme gerçekleştiğinde temeli sağlam , belli hacmi olan senetlerden bu düzeltme esnasında enterpolasyon değeri en olumsuz ayrışan yani geçmiş zaman serisindeki değerine göre daha iskontolu olan , Dudu bey'in deyimi ile ucuz olan - ama bunun altını matematiksel bir hesap ile doldurmak şartı ile - bir senetten en az 1 milyon tl lik bir alım planlıyorum.
%100 olması gereken şartları özetlemek gerekirse ;
1. Bovespa ya paralel belli bir süre gittiğini gördüğüm bir bist 100 endeksi (bu olmazsa borsamız ile işim olmayacak)
2.Temeli sağlam hisseler (aşağı yukarı bilinen 40-50 senet)
3.Lineer enterpolasyon hesabına göre en ama en ucuz olanı
4. Tek senet olacak
Fikirlerinize, eleştirilerinize açığım başta siz ve diğer değerli forumdaşlarımızın.
Yer İmleri