Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 666/1014 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,321 - 5,328 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. TR de evler ucuz, konutta balon yok, vs. diyenlere gelsin...
    Istanbul gelire oranla konut fiyatında Londra ile yarışıyor!

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Aynı şeyi diyoruz zaten.

Para Emlak zenginlerinde. Onlar Türkiye ye gelmiyor. Sebep hukuk emlak sektöründe ağır.

Dolayısı ile fiyatlar mevcut alıcılara göre şişti! Mevcut alıcılar fakir!

TR de ev fiyatları EMLAK ZENGİNİ (tycoon İngilizcesi) olan yabancılar için beleş! Ama almıyorlar işte. Emlak sektöründe kanunlar yetersiz ve hukuk yavaş işliyor.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku

TR de evler ucuz, konutta balon yok, vs. diyenlere gelsin...
    Istanbul gelire oranla konut fiyatında Londra ile yarışıyor!

3.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Aynı şeyi diyoruz zaten.

Para Emlak zenginlerinde. Onlar Türkiye ye gelmiyor. Sebep hukuk emlak sektöründe ağır.

Dolayısı ile fiyatlar mevcut alıcılara göre şişti! Mevcut alıcılar fakir!

TR de ev fiyatları EMLAK ZENGİNİ (tycoon İngilizcesi) olan yabancılar için beleş! Ama almıyorlar işte. Emlak sektöründe kanunlar yetersiz ve hukuk yavaş işliyor.
    Sebep emlak sektöründe hukukun ağır olması değil.
    Emlak sektöründe dünyanın en iyi hukukunu da getirseniz ol-maz!!!

Çünkü tüm hukuk sisteminde tüm sosyolojik ve siyasi yapıda sorun var!!!

Millette para yok o da ayrı konu. Zenginler ise; kiraya vermek için 1-10-100 tane gayrimenkul alır 1000 tane almaz aynı ülkeden. Gider başka ülkeden alır yada başka sektöre yatırım yapar. Riski dağıtır...

Sizin emlak sektöründe hukukun ağır olmasından ağzınız yanmış sanırım ki tüm sorunu ordan ibaret görüyorsunuz!!!!

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Emlak alanlara acıyorum. Paraları sağlam eridi son 3-4 senedir. Daha da eriyecek. Emlak ile ilgili Kanunlar ve Hukuk işleyişi düzelse herkes kar edecek. Ama düzelirse.

Düzelirse ekime... düzelmezse......ime.

Nakit kraldır!
    Buna birkaç saat önce cevap yazmıştım ama silinmiş, biraz sert oldu heralde. Daha yumuşak bir üslup ile tekrar açıklayayım. Dünyanın en modern kanunları da getirilse şu sıralar Türkiye'ye ne yerli ne de yabancı orta ve uzun vadeli yatırım yapmaz. Çünkü yaklaşık 2.5 senedir hemen her kurum Tayyip Erdoğan ve çevresi tarafından yönetiliyor. Ve bu ekibe kimsenin güveni kalmadı.

5. http://www.hurriyet.com.tr/kadikoy-r...landi-40662656

Kadıköy Rıhtım’da, Başbakanlık, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Müftülüğü’nün talebi doğrultusunda yapılacak, 20 bin kişi kapasiteli ‘Kadıköy Ulu Cami Projesi’ne koruma kurulundan onay çıktı: Projenin ayrıtıntıları şöyle:

Kadıköy rıhtıma cami onaylandı
    PAYLAŞ
    Flip

Yorum yazA
    Kadıköy rıhtıma cami onaylandıYEŞİL VE SPOR ALANIYDI
    İstanbul 5 Numaralı Koruma Kurulu’nun 9 Kasım 2017 tarihli kararı doğrultusunda, projenin uygulanacağı yaklaşık 30 bin metrekarelik tescilsiz dolgu alanında, cami, şadırvan ve hizmet birimleri için 11 bin 232 metrekare taban oturumlu ve toplamda 33 bin 559 metrekarelik inşaat alanı oluşturuldu. Peyzaj ve çevre düzenlemesi olarak 19 bin 730 metrekarelik alan ayrıldı. Projede, 3 bodrum katlı ve yaklaşık 1200 araç kapasiteli yeraltı otoparkı da var.

15 Eylül 2009’da onaylanan ve imarda İstanbul’un anayasası olarak kabul edilen 1/100 bin ölçekli İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda, “Kentsel ve Bölgesel Yeşil ve Spor Alanıâ€nı, Çevre Bakanlığı tarafından 2 Kasım 2015 tarihinde onaylanan imar planı değişikliğiyle “cami alanıâ€na alındı. Bakanlığın raporunda gerekçe olarak, İstanbul’un Anadolu yakasında, planlama alanı ve yakın çevresinde, ‘Selatin Cami’ veya ‘Ulu Cami’ mahiyetinde cami olmadığı belirtilip, “Büyük cemaatlerle cuma namazlarının, bayram namazlarının veya kalabalık cenaze namazlarının kılınacağı bir ‘Ulu Cami’ inşa edilebilecek nitelikte uygun bir yerin planlanması gerektiği tespit edilmiştir†denildi.

Kadıköy Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2 Kasım 2015’te onaylandığı plana itiraz edip dava açtı. Gerekçe olarak da, 8 Ekim 2012’de onaylanan “Haydarpaşa Gar, Kadıköy Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planıâ€nda, arazinin büyük bölümü “İSKİ Hizmet Alanı†ve Kentsel Sit Alanı komşuluğunda, “Etkileme Geçiş Sahası†olarak görüldüğü ve aynı zamanda İSKİ’nin ileri biyolojik arıtma tesisi yapmayı planladığı rezerv alanı olduğunu gösterdi. İptal ve yürütmenin durdurulması için açılan dava henüz sonuçlanmadı.

NUHOĞLU: HALK BİLGİLENDİRİLMEDİ
    Eğer 5000’lik plana açtıkları dava sonucu, yürütmeyi durdurma kararı çıkmazsa, İBB yapı ruhsatını düzenleyip inşaat başlayabileceğini söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu, kararın siyasi olduğunu öne sürdü.

Nuhoğlu şöyle konuştu: “2 yıllık süreçte bu bölgede 33 bin 559 metrekarelik bir inşaat yapısına dönüştü. İmar planında ibadet yeri olarak görünen bir alan değilken, il müftüsünün aklına dolgu alanına cami nereden geldi. Bu süreçte Kadıköy halkı bilgilendirilmedi. Bilirkişi raporları bizden yana. Kurul kararı iptali için açılan davada, 3. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Çevre Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün itirazıyla yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Ama dava devam ediyor. İhtiyaç olup olmadığı kararını Kadıköylülerin vermesi gerekiyor. Bu kadar geniş yapıya ihtiyaç olup olmadığı tartışılmalı. Kıyı kanununa göre, yapılaşma alanın yüzde üçünü geçemez, yükseklik 5.5 metreyi aşamaz. Bu kadar hızlı bir şekilde niye ihtiyaç duyuldu? Çevresinde 9 tane ibadet yeri var.â€

Kadıköy'de mahalle başına 1 okul düşüyorsa 5 cami düşüyor, Göztepe parkına bile cami yaptılar ilçede doğru düzgün yeşil alan kalmadı, kıyı şeridi iyice betonla kapanacak... Nereden tutsan elde kalıyor.

6. Anne ve babamın yaşadığı apartmanda bir daire 6 aydır aidat ödemiyor. Babam apartmanın yöneticiliğini de yapıyor. “Ver mahkemeye” dedim. Babam da “Ben de biliyorum vermesini de avukat ‘ortalama 1 sene sürer. Ayrıca bu 1 sene zarfında Onun da size karşı dava hakkı var.’ dedi bilemedim oğlum uğraşılır mı?” dedi. Düz mantık bir adam 6 ay kira ödemiyor ama olay mahkemeye taşınınca Onun da size dava açma hakkı oluyor. İnsan hem şaşırıyor hem de bir tarafıyla gülüyor.

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Emlak alanlara acıyorum. Paraları sağlam eridi son 3-4 senedir. Daha da eriyecek. Emlak ile ilgili Kanunlar ve Hukuk işleyişi düzelse herkes kar edecek. Ama düzelirse.

Düzelirse ekime... düzelmezse......ime.

Nakit kraldır!
    o kadar eridi o kadar eridi ki anlatamam..

2/3'ü kredi ödemesi olan evimin borcunu epey bi toparladım.. he kolay olmuyo tabi ama terlemeden de olmuyor, yani ödeniyo bi şekil...

ev dolar bazında şu an kafa kafaya..ne kar ne zarar.. dolar efsane bi atak yapmazsa uzun vadede zarar edeceğimi de hiç sanmıyorum...

kendi evinde oturacak olmanın rahatlığı benim için ayrı zaten...

bende kira ödeyenlere acıyorum... yok la şaka ne acıycam... onlar herşeyin en doğrusunu bilir..

sepet var bildin mi...

in god we trust...

8. Yavas yavas emlak piyasasinda neden yaprak kimildamadigi ortaya cikiyor.

Ve ilk kez iki cakal grubu bir birine dustu.

Hukuku islevsiz kilanlarla Muteahhitler.

Yiyin birbirinizi..

Dun sans topu oynamak icin ayni bayii'ye gittim.

Baktim makina kapali.

Hayirdir dedim,

Odeyemedim Abi dedi.

Makinanin aidati mi var, yoksa kullanim hakki parasi mi oduyorlar bilemem.

Ama adam, buruk bir ifadeyle odeyemedim abi 1 ay kapattilar dedi.

Esnafin hali bu.

Sayfa 666/1014 İlkİlk ... 166566616656664665666667668676716766 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •