Sayfa 208/637 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,657 - 1,664 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hekts yeni is alanlarina giriyor.
    Fiyat pahalidir ucuzdur bir sey diyemem.
    Temettu sonrasi alim dusunulebilir.
    Syg,
    yılbaşı sonrası bende alım düşünüyorum hocam. petkim, ereğli ve aksa içinde zaman belirtmeniz mümkün mü alım için.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Hekts yeni is alanlarina giriyor.
    Fiyat pahalidir ucuzdur bir sey diyemem.
    Temettu sonrasi alim dusunulebilir.
    Syg,
    Temettü öncesi alıp, temettüden gelen para ile hisse almak ile temettüden sonra düşün fiyattan almak arasında bir fark var mı?

Dün attığım video serisinin devamında Buffet'in formülünü biraz basitleştirerek F/K < 15 ve PD/DD < 1,5 şartını öne sürüyordu ve bunun üzerinde ise overvalued olarak değerlendiriyor. Ne düşünüyorsunuz?

(Tabi Buffet'in farklı şartları da var bu değer kısmı sadece..)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by topalördek Yazıyı Oku
    yılbaşı sonrası bende alım düşünüyorum hocam. petkim, ereğli ve aksa içinde zaman belirtmeniz mümkün mü alım için.
    Zamanlama her seydir.
    Ama tutturmasi cok zordur.
    Uzulmemeniz ve piyasaya iyice isinmaniz icin aylik duzenli alimlari oneririm.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Temettü öncesi alıp, temettüden gelen para ile hisse almak ile temettüden sonra düşün fiyattan almak arasında bir fark var mı?

Bu kadar kisa bir zaman kalmis ise temettu fiyatlanmistir, yani artik temettu oncesi almak ile temettu sonrasi almak arasinda pek bir fark kalmaz.
    Temettuyu net alirsiniz, devletimiz de %15 stopajini keser.
    Bu nedenle temettu sonrasi almak daha ucuz olabilir, garanti olmamakla beraber.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu kadar kisa bir zaman kalmis ise temettu fiyatlanmistir, yani artik temettu oncesi almak ile temettu sonrasi almak arasinda pek bir fark kalmaz.
    Temettuyu net alirsiniz, devletimiz de %15 stopajini keser.
    Bu nedenle temettu sonrasi almak daha ucuz olabilir, garanti olmamakla beraber.
    Syg,
    Mantıklı, teşekkür ederim.

6. Bir süredir şirket sitelerinin yatırımcı ilişkileri bölümünde oldukça fazla vakit geçiriyorum, sanırım en profesyonel hazırlanmış siteler Koç grubunda. Şahsen önem verdiğim bir konu..

7. Buffett'ın 1996 yılında hissedarlarına yazdığı mektuptan bir alıntı:

''Yatırımcı olarak amacınız basitçe, mantıklı fiyatlara bundan beş, on, yirmi yıl sonra kârları neredeyse kesin olarak artacak olan, kolay anlaşılabilir şirketlerin küçük parçalarını almaktır. Zamanla, bu standartlara uyan çok az şirket bulacaksınız (yani bu özellikleri taşıyan bir şirket bulduğunuzda anlamlı miktarda senet almalısınız). Sizi kılavuzunuzdan saptıracak baştan çıkarıcı şeylere direnmelisiniz: Eğer on sene boyunca hisse senedini elinizde tutmak istemiyorsanız, on dakika bile elinizde tutmayı aklınızdan geçirmeyin. Öyle bir portföy yapın ki, ortalama kârları ve böylece piyasa değerleri yıllar boyunca hep yukarı gitsin.''

Mektubun tamamı için: http://www.lattedenborsaya.com/2017/...r-serisi-1996/

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Güzel haberi vereyim.. Bugün ben de birikmişlerimden hisseye ayırmayı düşündüğüm miktarın bir kısmı ile ilk hisselerimi almış bulunuyorum. Geri kalan kısım ile uygun gördüğüm bir vakitte kullanacağım. Bundan sonra da biriktirdiğim param ile aylık düzenli hisse ve altın alımı yapacağım.

20'li yaşların başında bu birikime başlamanın umarım uzun vadede pozitif etkisini göreceğim, biraz da hikayemden bahsetmek gerekirse para biriktirmeye hevesim hep vardı ancak o birikmişi bir şekilde farklı yerlere harcardım. Finans teorisini öğrendikten ve uzun vadeli yatırımın faydalarını çalıştıktan sonra burada yazılan yaşanmışlıklar ve tecrübeler ile zenginleştirerek güzel bir strateji oluşturduğumu düşünüyorum(tabi bütün yatırımcılar kendi stratejisini iyi zanneder aslında = over-confidience bias ), sosyal hayat ve yaşanması gerekenler ile tasarrufun önemi arasında dengeyi kurarak ilerleceğimi düşünüyorum.

Şu anki portföy;

16% Brisa, 17% Froto, 15% Petkim, 32% Soda ve 20% Tüpraş şeklinde.

Kront, Hektaş ve Aselsan takibimde olan hisseler ancak şu an beklemedeyim.

Başta @Cautionary ve @Dudu olmak üzere burada değerli fikirlerini yazan herkese teşekkür ederim.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."
    Portföye küçük bir miktar da Hektaş dahil oldu..

Sayfa 208/637 İlkİlk ... 108158198206207208209210218258308 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •