Sayfa 126/169 İlkİlk ... 2676116124125126127128136 ... SonSon
Arama sonucu : 1347 madde; 1,001 - 1,008 arası.

Konu: Altın vurus v

1.  Alıntı Originally Posted by bikmisbroker Yazıyı Oku
    Kesinlikle “o vadede çok daha iyi yerlerde olacağız” diye düşünüyorum!

“En kötü” için (Faiz) 3-4 puan kaldı.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Sn hocam demin sn sacrosanct ın topiğinde de paylaştım, endeksin zirve dönüşlerine baktığımızda temettü dönemi olan mart-nisan-mayıs aylarında son bir tepe yaptığını ve mayıs ortası veya sonu gibi çöküşün başladığını görebiliyoruz. Bu nedenle beklenilenin aksine obo değil de 3. tepenin yanında 4. tepenin de gerçekleşmesi ihtimali nedir?? Aradaki zaman aralığı buna müsait görünüyor.

ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Günaydın, Temettü yatırımcısı malı birde ucuza kazandıysa değmeyin keyfine. Selamlar.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Warren Buffett'tan piyasa dalgalanması hakkında kısa bir not: Hayatınız boyunca hamburger yiyecekseniz, fiyatlarının düşmesini istersiniz yoksa yükselmesini mi?
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Altın vurus v

Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    Sn hocam demin sn sacrosanct ın topiğinde de paylaştım, endeksin zirve dönüşlerine baktığımızda temettü dönemi olan mart-nisan-mayıs aylarında son bir tepe yaptığını ve mayıs ortası veya sonu gibi çöküşün başladığını görebiliyoruz. Bu nedenle beklenilenin aksine obo değil de 3. tepenin yanında 4. tepenin de gerçekleşmesi ihtimali nedir?? Aradaki zaman aralığı buna müsait görünüyor.

ASUS_Z012D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    NŞA öyle. (Normal Şartlar Altında)..

Hatta ingilizce olarakta “Sell in May and go away” de ifade edilir.

Manası;
    Temettüsünü (meyvesini) alan yatırımcı-gider-biraz da para yer.

Sene 1978, Temmuz ayı gibi Rabak hisse senedi aldım (hayatımda ilk defa) 1.000 TL dan
    Yılbaşına doğru fiyatı arttı!
    Yeni senede “Mart ayı gibi” sattım Rabaklarımı 2.000 TL den! (Genel kurul öncesi) Çünkü genel kurulda “düşük oranda temettü açıklanırdı”, ve ben bunu keşfetmiştim.

1978 yılından 1988 yılına kadar “sadece Rabak” kapıdında senede 2 defa bu hareketi yaparak hisse senedinde iş yaptım ben, çünkü Rabak “temettü” açıklıyordu ve fiyatı %100 artıyordu!
    Ve ben “fiyat artışına” endeklesndiğim için satıyordum kağıtlarımı. (1.000 TL den geri aldım her sene)

Neden “Temettü” almadım?
    Temettü oranı düşüktü çünkü (%20-25 vb gibi olmaktaydı) ve yıllık enflasyon Faizler vb %100’ü almamı gerekiyordu.

Fakat dikkat ederseniz bu başlığı açtığımdan beri 3’lü kombinasyon takip ediyorum, çünkü o gün piyasa sığdı, bugün (ogünlerden) çok daha derin.

3’lü kombinasyonda Sac ayağında “denge bulan” Ekonomiyi irdeliyorum aslında. Çünkü Borsa Faiz ve döviz ayağından etkilenen 3.cü ayaktır.

Sac ayağı her zaman 3’lü olmuştur.

iPhone cihazımdan Bikmisbroker mobile app kullanarak gönderildi.
    YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
    MECBUREN yatirimci olursunuz.SOROS.
    Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

YILSONU YAKLASIYOR..
    Yabanci portfoyler 15-20 Araliktan sonra "YILI" baglarlar.
    Her sene o tarihlerden sonra "piyasa" yerlilere kalir.

Bu anlamda bakarsak, USDTL de "asagi" yonlu bir hareketlenme gorebiliriz.

YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
    Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
    Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

USDTL de ki "ATES" sonmeye yuz tutunca, Tahvilin de "ATESi" dusuyor.
    Yabanci portfoyler de "TATiLE" girerse eger, Tahvil ile USDTL arasindaki didisme bir muddet "RAFA" kalka-bi-lir.

Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

Gelelim, XU30 EURO grafigimize;
    Dogal olarak USDTL de ve TAHViL deki "didismenin" biraz sogumasi, XU30Euro da "hareketlenmeye sebep olacaktir.
    Bunun ilk isaretlerini "gecen hafta" gorduk.
    SiYAH DESTEK (27 EURO) olmak uzere piyasada mal tasinabilir.

Twitter:
    @bikmisbroker=@M_N_Kutan

tecrübe... üstad 1978 te senet hareketleri yaparken ben daha naylon içine bez ile bezlenmeyi yeni bırakmışım.
    üstad sağlık sıhhat ile bizleri bırakmamanızı dilerim, saygılar.
    kimse yazdıklarıma aldırmasın hiç bir mantıkı yok
    yatırım tavsiyesi değildir olmasıda beklenemez

8. Babo abi XAUEUR bu hafta ikinci kez alt trendi (1067.76) seviyesini test etti, Yorumsuz olarak grafiğinizi güncellemeniz mümkün mü?
    Saygılar.

25.06.2017 tarihili grafiğiniz.

Sayfa 126/169 İlkİlk ... 2676116124125126127128136 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •