Sayfa 217/637 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,729 - 1,736 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Kriz atın ürkmesi gibidir. Bir şaha kalktım mı at önünde duramazsın artık..

Kulaklara küpe olsun...

2.  Alıntı Originally Posted by yunussss Yazıyı Oku
    İlgilenip cevap yazdığınız icin cok Teşekkür ederim . Uyarılarınız çok kıymetli uzun vade için katılım 50 endeksi içerisinde siz neyi tavsiye edersiniz peki dudu hocam da yazdı onun yazdıklarının 3 u katilim 50 endeksindeydi. Siz ne düşünüyorsunuz Ustadim

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Tavsiye demeyelim de...benim portföy için düşündüğüm ve şu an fiyat olarak alıma yakın bulduğum hisseler....aksa, Petkim, alkim, pegasus, froto ve Tüpraş.

3.  Alıntı Originally Posted by topalördek Yazıyı Oku
    Cesar hocam 3 yıl sonra başlangıçta ve devamında ne yaptınız şimdi nasıl portföy durumunuz.
    Maaşımdan artan para ile hektaş, ford, Tofaş , soda, aselsan gibi hisselerden her ay aldım.

İyi yerlere gelince kendime göre Pahalı bulduğumda sattım.

ASELSAN maliyet 9 satış 26
    Hektaş maliyet 2.49 satış 7,60 gibi

Şimdi yatırım tarzımı değiştirdim. Bilançoya göre üç ay vadeli alıp satıyorum.

Ayrıca uzun vadeli soda, poltk gibi hisseler topluyorum her ay belli miktarda.

Bir de karşıt yatırım için ayırdığım bir miktar para var. Alcatel, uluun ve Vestel i zirveden yüzde elli düşsünler diye bekliyorum.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

4.  Alıntı Originally Posted by topalördek Yazıyı Oku
    Cesar hocam 3 yıl sonra başlangıçta ve devamında ne yaptınız şimdi nasıl portföy durumunuz.
    Anele
    Banvit
    Çelebi
    Ereğli
    Jantsa
    Klgyo
    Sasa
    Silver
    Tekfen
    Tüpraş
    Uluse

Üç aylık vade için kademeli alım yaptığım hisseler de bunlar. Kendi formülüme göre 9 Aylık bilançolarda öne çıkan hisseler.

Ana paramı 12 ye böldüm.
    Tek hisseye ayırdığım parayı da 10’a böldüm. Uygun gördüğüm yerlerden alım giriyorum. Zarrab işi bitince hepsiyle girip yol sonu bilançosuna kadar tutup bilanço gelmeden satacağım hepsini ;)

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Değişik portföy denemelerim oluyor...hala ısınma turlarındayım.

Düşük mcap portföyü: uluse, orge, alkim ve jants tan oluşuyordu...hepsi de güzel temeli olan, karlı hisseler, bilanço beklentileri de iyiydi..zaten uzun vade için önerilen hisselerden...ancak şunu gördüm...piyasa kötü iken sert düşebiliyor bu hisseler..mesela orge temel olarak ucuz olmasına rağmen, bir hafta %10 düşüp, obur hafta %10 çıkabiliyor...bu volatilite hoşuma gitmiyor.

Mid cap hisse portföy: Petkim, tavhl, aksa

Hedged(korumalı) defansın portföy: tcell

Bu üç portföy denemesinde en karlı 3, sonra 2 oldu...1 de özelikle bilanço döneminde anlık güzel karlar olsa da 1-2 hafta sonunda pek bir şey kalmadı elde.

Şu an hiç hissem yok...dediğim gibi hala ısınma turlarindayim...uzun vadeli portföyde u-100 dışında hisse bulundurmama ilkemin haklılığını yaşayarak test ettim...belki çok beğendiğim 1-2 hisseyi toplam portföyün %5 ini geçmemek üzere portföye dahil ederim.
    Düşük piyasa değeri olan şirketleri sahibi ve temeli güvenilirse alıp gerçekten unutmak gerekiyor, anlık takipte sinir bozucu olur gerçekten. Ama bu iki kriterden geçen ve piyasa değeri düşük olan kaç şirket vardır inceleme fırsatı bulamadım.

Ben de şu anda sahibi güvenilir ve temeli sağlam şirketler ile ana portföyü oluşturuyorum ve ilk kez borsada olduğum için ben de tam anlamıyla ısınma dönemindeyim. Ana portföy oluştuktan sonra bahsettiğiniz hedge işlemleri ve küçük bir miktar ile de büyüme fırsatı olan şirketlere bakabilirim. Ancak ilk etapta şu ısınma dönemini güvenilir şirketlere zamana yayılmış alımlarla geçirmem lazım.

6. Dudu hocam sizin bir ara favoriniz poltk ti. 1-2 yıl için POLTK beklentiniz ve hedefleriniz nedir

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Değişik portföy denemelerim oluyor...hala ısınma turlarındayım.

Şu an hiç hissem yok...dediğim gibi hala ısınma turlarindayim...uzun vadeli portföyde u-100 dışında hisse bulundurmama ilkemin haklılığını yaşayarak test ettim...belki çok beğendiğim 1-2 hisseyi toplam portföyün %5 ini geçmemek üzere portföye dahil ederim.
    ilginç .uzun vadeli sayılan bir topik .sahibinin elinde hiç hisse yok .

8.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    ilginç .uzun vadeli sayılan bir topik .sahibinin elinde hiç hisse yok .
    Topik babamın malı değil...Yaklaşımınız da hoş değil.

Başlık, beyaz yaka genç arkadaşlara yönelik, tasarruf bilinci ve uzun vade yatırımın önemine işaret ediyor..bunun için de hisse senedi yatırımı enstrümanlardan biri...olmazsa olmaz değil yani...ülkemizde %99 hisse yatırımı tercih etmiyor, napacaz, bu %99 uzun vade yatırım yapmasın mı? altın uzun vade yatırım değil mi, BES uzun vade yatırım olması için illa ki hisseye mi yatırım yapması lazım...tarla diyoruz, arsa diyoruz...emlak uzun vade yatırım değil mi?

Uzun vade hisse yatırımı aceleye gelmez, biz burada trader cılık oynamıyoruz...fırsat kolluyorum, zamanı geldiğini düşünürsem uzun vadeli hisse portföyüme hisse alımı yapacağım. Şimdilik pusuda ve beklemedeyim.

Sayfa 217/637 İlkİlk ... 117167207215216217218219227267317 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •