Sayfa 85/1200 İlkİlk ... 35758384858687951351855851085 ... SonSon
Arama sonucu : 9598 madde; 673 - 680 arası.

Konu: Orta uzun vadeli (Boğa) hedefe kadar disiplin

1. üstatlar benim farklı bir sorum olacak. Yakından takip etmediğim için sebebini bilmemekle birlikte PRKME - IZMDC gibi hisselerin grafikleri paylaşılmış ancak ciddi miktarda zarar yazdıkları için uzun vadeli yatırım için tedirgin oluyor insan. Belki zararın makul bir sebebi vardır incelemediğim için bilmiyorum fakat her şey grafik midir? Zarar eden şirketler için uzun vadeli yatırım grafiği iyi olsa bile riskli değil midir?

Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    geafik atamiyorum kusura bakmayin ...

tahtanin olumsuz yanı sığ olması...

ama teknik takas guzel duruyor uc gundur izliyorum ...

bu arada birsey sormak istiyorum ben macd un dipteki uyumsuzlugunu pozitif uyumsuzluk olarak biliyorum ancak sizin yukardaki yazinizda farkli degerlendirmissiniz ikisi ayni sey degilmi ?
    sevmem dediginiz pozitf uyumsuzluk macd uuumsuzlugu olmuyormu ?
    aynen macd uyumsuzluguda rsi ile aynidir.

Ama benim sevmem dedigim konu ben uyumsuzlukta almam. Macd sifir uzerine keserken alirim yada sifir uzerine gitmistir geri gelmistir ama sifiirin uzerinden altina gelmeden tekrar kafayi kaldirmissa şiddetli boga piyasasi olabileceginden giris yaparim.

Yani uyumsuzlugu o manada sevmiyorum.

Dipte mala bagliyor sabri zorluyor vs vs.
    Son düzenleme : Sacrosanct; 15-03-2017 saat: 19:39.
    Twitter : @Sacro_trade
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

3.  Alıntı Originally Posted by Sacrosanct Yazıyı Oku
    aynen macd uyumsuzluguda rsi ile aynidir.

Ama benim sevmem dedigim konu ben uyumsuzlukta almam. Macd sifir uzerine keserken alirim yada sifir uzerine gitmistir geri gelmistir ama sifiirin uzerinden altina gelmeden tekrar kafayi kaldirmissa diddeyli boga piyasasi olabileceginden giris yaparim.

Yani uyumsuzlugu o manada sevmiyorum.

Dipte mala bagliyor sabri zorluyor vs vs.
    simdi anlasildi gayet mantikli .... zaman kazanma ve hareket kolayligi saglamak acisindan. ....

bu arada clebi icin bi calisma yaptim fakat atamadim bi turlu telden ilgilenirmisiniz bilmem ama mum formasyonuda mevcut su an ....

"ufak grafiklerde" demissiniz zaman dilimimi kastiniz ?

4. bu arada topikte hakkinda yazdigim hisseler hakkindada birkac kelam edelimki yazdi sustu olmasin adimiz....

YAZIC : tahta sahibi cok usta dokmesini yapti yoluna devam ediyor agir agir caktirmadan .... ama tahta hala cok sig (bu aslinda simdilik iyi birsey ve bir indikator )

TAVHL : saglam hisse kendini belli ediyor yazdigimiz yerlerden daha asagisinida gordu lakin hemen ertesi gun kendini toparladi ... ben molami verdim dinlendim yola devam modunda.... (tabii ara ara dokme sindirme hareketleri olacaktir )

AFYON : burda paylasirkende ustune basa basa belirttim bu hisse uykusuz birakir diye ... bence hala sorun yok orta vadede ancak borsa acemileri uzak dursun ... orta vadede hala tum beklentilerini koruyor lakin al unut kagidi degildir ...

CLEBI : ölüm sessizliginde ... firtina öncesi sessizlik.... tahta sahibi ölü taklidi yapiyor .... daha evvel bikac hisse icin soyledim bir haber gelme havasi var ... ve bence gayet guzel seviyelerde .... tahtanin olumsuzlugu ise sığ olması... gunlukculer kredili borcla mal alanlar uzak durmali ... alirim biriki ay ustune yatarim diyene guzel hisse guzel seviyeler ... agresif hareketi seven bir tahta ...

simdi anlasildi gayet mantikli .... zaman kazanma ve hareket kolayligi saglamak acisindan. ....

bu arada clebi icin bi calisma yaptim fakat atamadim bi turlu telden ilgilenirmisiniz bilmem ama mum formasyonuda mevcut su an ....

"ufak grafiklerde" demissiniz zaman dilimimi kastiniz ?
    clebi ile ilgileniyorum.

yakından takip ediyorum.

ufak grafikler derken buralardan kafayı yukarı çevirirse eğer 30 ve 60 dakikalık grafiklerim ortalamalar ile al verecek.

çalışmanızı görmek isterim.

Telden ekran görüntüsü alıp paylaşabilirsiniz.
    Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.

Alıntı Originally Posted by Reywal Yazıyı Oku
    üstatlar benim farklı bir sorum olacak. Yakından takip etmediğim için sebebini bilmemekle birlikte PRKME - IZMDC gibi hisselerin grafikleri paylaşılmış ancak ciddi miktarda zarar yazdıkları için uzun vadeli yatırım için tedirgin oluyor insan. Belki zararın makul bir sebebi vardır incelemediğim için bilmiyorum fakat her şey grafik midir? Zarar eden şirketler için uzun vadeli yatırım grafiği iyi olsa bile riskli değil midir?
    risk herşeyde var dostum.

bence herşey grafiktir ve doğru stoplosstur.

Sizin tezinize bir örnek vereyim thy 9.20'leri gördüğünde tarihinin en ışıltılı ve parlak bilançosunu açıklamıştı. Sonra noldu gelinen nokta 4.50 oldu. Şimdide tarihinin en poktan bilançoları açıklanıyor belki gideceğin yer 10-11-12 dir.

Yani borsada beklentiler satın alınıyor. Bu beklentilerin en iyi satın alınmasını gösteren şeyde grafiktir. Herşey o grafikteki kalp atışı gibi olan çizikleri doğru yorumlamaktan geçiyor.

saygılar.

bu arada topikte hakkinda yazdigim hisseler hakkindada birkac kelam edelimki yazdi sustu olmasin adimiz....

YAZIC : tahta sahibi cok usta dokmesini yapti yoluna devam ediyor agir agir caktirmadan .... ama tahta hala cok sig (bu aslinda simdilik iyi birsey ve bir indikator )

TAVHL : saglam hisse kendini belli ediyor yazdigimiz yerlerden daha asagisinida gordu lakin hemen ertesi gun kendini toparladi ... ben molami verdim dinlendim yola devam modunda.... (tabii ara ara dokme sindirme hareketleri olacaktir )

AFYON : burda paylasirkende ustune basa basa belirttim bu hisse uykusuz birakir diye ... bence hala sorun yok orta vadede ancak borsa acemileri uzak dursun ... orta vadede hala tum beklentilerini koruyor lakin al unut kagidi degildir ...

CLEBI : ölüm sessizliginde ... firtina öncesi sessizlik.... tahta sahibi ölü taklidi yapiyor .... daha evvel bikac hisse icin soyledim bir haber gelme havasi var ... ve bence gayet guzel seviyelerde .... tahtanin olumsuzlugu ise sığ olması... gunlukculer kredili borcla mal alanlar uzak durmali ... alirim biriki ay ustune yatarim diyene guzel hisse guzel seviyeler ... agresif hareketi seven bir tahta ...
    Yazdıklarınınız hepsine tamamen katılıyorum.

bu 4 hisseden ağırlıklı olarak clebi'yi takip ediyorum.

Gerçekten sığ bir hisse. Ama yüklü alış satışa izin veriyor. Yani girip çıkması zor değil. Yüklü alıştan kastım (3000-4000 lot)

Aşağı kırabilir yada buralardan toparlanabilir. Ama dediğiniz gibi vadesi kısa olmayan için fiyatlar alım için uygun.

26.60'ların üzerinde çanak hedefi gündeme gelebilecek bir kağıt tabi bekleyene.

Alıntı Originally Posted by ersin3609 Yazıyı Oku
    hocam kareli teknik olarak yorumlayabilir misiniz ?
    Teknik olarak nötr bir kağıt.

2.55 geçerse teknik çok düzelir.

3 hareketinde malın çoğunu 2.40-50 bandında boşaltmış biri olarak tekrar alım fırsatını kolluyorum.

2.20 gelirse alım için uygun yada 2.50-55-60 seviyeleri üzerinden alım yapılabilir.

Şu anki durduğu nokta nötr bir bölge ne olacağının rengini vermiyor.

Sayfa 85/1200 İlkİlk ... 35758384858687951351855851085 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •