Sayfa 24/777 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 185 - 192 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Sonuçta enflasyon yükselecekse yada piyasalar enflasyonun yükseleceğine inanırlarsa, yukarıdaki uzun vade kısa vade makası artmaya yani getiri eğrisi dikleşmeye başlar..

Enflasyonun doğal yollardan artması haricinde enflasyonu ilgilendiren diğer konu Trump meselesi..daha doğrusu fiscal tedbirler..önemsersin önemsemezsin bilemem ama vergi tasarısı çıktı..Cohen miydi neydi, Ocak'ta alt yapı yatırımlarım tasarısının onaylanacağından bahsediyordu..bu konular gerçekleşirse uzun vadede enflasyonun yükselmemesi için bir sebep yok..çünki bütçe açığı pahasına insanların cebine artık para konulacak demektir..

Ha unutmadan mali tedbirlerle enflasyon yükselecekse FED'in faiz artışlarına gitmemesi için neden kalmaz..

Walla bu işler çok bilinmeyenli denklem..bir de Trump'ın 2018 yılı için dış ticaret açığına kafayı takacağını düşünüyorum..ucundan kıyısından sınır vergisi koymaya başlarsa, tepkiler oluşur ve akabinde global ticaret yavaşlamaya başlayabilir..buda yine global bir resesyonu tetikleyebilir..

Sonuçta ABD kendini bir şekilde koruyabilir ama olan bizim gibi Junk statüsünde olanlara olur..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dediğin gibi FED faiz artışını durdurur ise...
    DJI düzeltme yaşar ise..

EM lere para akışı ne olur..

Saldırabilir ler mi?

EM borsalarının durumlarını gösteren bir grafiğimiz var ?

2013 den beri..
    Çok detay bilemem ama benim fikrim, Dow'da bir düzeltme olursa hatta ciddi bir düzeltme ,EM'lere bir para girişi olacağını düşünmüyorum..çünki korku dağları beklemeye başlamıştır o zaman..bu para bolluğunda oluşan balonların seyir defterinde en başlarda ABD borsalarının olduğu yadsınamaz..

Ha birde bu var..Çin durursa Dünya durur..hadi durmasın, Çin yavaşlarsa dünya yavaşlar diyelim..

Xinhua: Çin 2018'de kaldıraç oranını azaltacak

Eskiden MB rezervleri şuydu, şimdi şu oldu gibi millete hayal kurdutmanın anlamı yok..gelişmeleri iyi okumak gereklidir..rezervlerimiz pek çok büyüklüğe göre mukayese edildiğinde azdır..en basit, faiz arttıramayan bir MB'sının elindeki en önemli silahı dolar rezervidir..geçmişte 50-50, 100-100 satarak elindeki rezervleri çok tüketti..şimdi ise elim hamur, karnım aç..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Merhabalar..Para-borç miktarlarının artması çok anormal bir olay değil..çünki globalde eş zamanlı olarak para arzıda artıyor..her geçen gün kişilerin, ülkelerin cebine çok daha fazla para giriyor..geçen gün bahsedilmişti; 100 milyon avrolar değerinde futbolcu transferleri, bir Da Vinci portresinin 450 milyon dolara satılması, hiç bir temeli olmayan bitcoin'in 8000 dolarları geçmesi yada 99 yıllık Avusturya'nın 100 yıllık bonolarının %2.1'den alıcı olması vb. para bolluğunun bir göstergesi..

Zaten yukarıdaki sebeplerle, birilerinin eskiden 3-4 milyar dolar çıktığında ülke krize giriyordu..şimdi günde 3-4 milyar dolar çıksa kurlar ancak şu kadar kuruş oynuyor demelerininde pek bir anlamı yoktur..yani bu tür olaylar ülkenin sağlamlığının bir göstergesi değildir..

6. enki
    trump vergi tasarısı çıktı
    Aralık faiz artışı cepte gibi..
    QT başlayacak
    Üstüne zarrab davası
    Üstüne bankalara ceza meza söylentileri..

Dolara bakıyorum alıyor satıyorlar..Bir panik havası yok..

3.97 yi gördü 3.84 e gevşedi kafasını kaldıramıyor..

En ufak bi haberde tepetaklak yuvarlanaak gibi çok zayıf..

Yukarı alımlarda açığa olduğunu düşünüyorum..

Zarrab davasını fiyatlıyor olabiliriz..

Faiz artışı ayağına..2 hafta doldu bi cacık yok işte..Tekrar ediyorum kimse öyle 20Milyar dolar falan ceza beklemesin..
    3-5 Milyar gelir o da 2-3 bankaya belki..6 aylık karlarından daha az..

Bu arada MB nın bir brüt rezervleri var birde net..İşine gelen işine gelen rakam üzerinden haber yorum kasıyor..

Bu son tedbirler doğrultusunda MB brüt rezevleri eridi..NET rezervlerde bir erime söz konusu değil..

7. Halk bankası 2012 de 10Milyar dolar PD de 2. halka arzı gerçeklemiş idi..
    16 17 tl lerden..
    Şimdiki fiyatı 3 milyar dolarlar civarı olması gerek..

2 2.5 kat prim potansiyeli var benim açımdan..

Ama kimsenin aklına halkb almak gelmiyor..

Koşup dolar alalım ..

Sayfa 24/777 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •