Alıntı Originally Posted by ykskli Yazıyı Oku
alyağ satısı ve bedelli den sonra alacağı 25 milyon tl yi tek seferde tahsil etme durumu varmı ?
Oldukça yüksek bir alacak, şşrkete katkısına yüksek olur. Ama şirketler arası finansal durumları ilişkili taraf alacakları verecekleti sadeleştirme için Krsan Alyağ şirket birleşiminde söz konusu olabillr. Sonuçta ikisininde tenel faliyeti yağ fabrikası ve buda şirketleri üretim ve pazarlama hacmi için olumlu olur.

Krsan Artı Alyağ üçlü şirket birleşimi grup için en iyi yapılanma olur. Karşılıklı bütün alacak verecek ilişkilerinin ortadan kalkması, ortaklık yapılarının sadeleşmesi, finansal gücün artması için çok olumlu bir yapılanma olur.

Ayrıca etiler ve Krsan ın elindeki Alyağ hisselerinin birilerine devri ile bu birleşmeye gidilmesi de ek finans kaynağı sağlaması açısındanda çok olumlu olur.

Tabi patronlar neye niyetli neyi amaçlıyor bilemiyoruz şimdilik, ama grup şirketlerinde sürekli bir yeni yapılanma çabaları var.