Her şubenin nakdi kendini bağlar; mikro bakmamak gibi bir opsiyon mevcut değil. Bir şubenin kasasında akşam banknot kalmışsa o şube o paraya faiz kazanamaz ve buna "şubeler cari cezası" der bunun kaçarı yok.
Konuştuğumuz şey zaten öğleden sonraki nakit hareketleri = öğleden önce ister yatırır ister çekersiniz sorunsuz. Benim çalıştığım banka sayısı ve şubelerin sayısı çok çok fazla. 1-2 tane istisnai şube mevcuttur ama geneli bu şekilde. Bir şube nakten çek ödeyecekse bunu da önceden bilmek ister. Saat 16.55'te gidip de "bana nakit vermek zorundasınız" diyemezsiniz eğer kasasında hazır yoksa. Geç nakit getirenlerle geç nakit çekenlerin bir kısmı elbette biraz örtüşür, operasyoncu hep bunu dengelemeye çalışır. Dengelenmeyen kısım içinse "önceden haber verecektiniz şu an kasa müsait değil" deme hakkı da saklı tutulur.
Forum kuralları 'nı okudunuz mu?
1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...
Kurallara AYKIRIDIR.
cuma günü ing nin 14'e çıkaracağını söyleyen arkadaşın nerede çalıştığını sanıyorum hepimiz artık biliyoruz).
şekerbank 14.50 yapmış günlük.benim mevduat 1 aydır şekerbanktaydı 14.25 üzerinden bundan sonra 14.50 diye mi işleyecek yoksa yeni hesap açanlar için mi geçerli bilen cevaplarsa sevinirim.
Son düzenleme : yorgun nihilist; 11-12-2017 saat: 18:33. Sebep: ekleme
hocam şubeye cezayı kendi genel müdürlüğü kesiyor, tekrar ediyorum banka neden zarar etsin? Mikro bakamazsınız gün sonu banka aktifini pasifini tutturmuşmu ona bakılır. Tutturamayan geç likitide penceresinden borç alır zarar eder(gerçi şimdi herkez ordan alıyor normal zamanda da).
Şubenin zararı devlet memurunun vergi vermesi gibi bi durum, hayali kağıt üstünde. Bankanın tümüne bakmanız gerekiyor, ha bu demek değilki gün sonunda nakit tutan şube hoş karşılanır, neden karşılanmadığını yazdık zaten.
Demem o ki banka bi şubede fazla nakit tutar başka yerde de alacağı vardır merkez bankasında kalmıştır ona faiz yazdırır. Ama tabiki nakit tutmamak tercihidir.
İstisnai şube değil hocam sanayide çalışan şube müşteriye saat geç oldu ben nakit almıyorum diyemez(çekmek demiyorum dikkat edin) yok öyle bişey. Mahalle arasındaki emekli ağırlıklı çalışan şubelerin böyle bir lüksü olabilir tabi. Şubeden şubeye, bölgeden bölgeye çok ciddi farklılıklar olabilmekte. Ticari şubeler mesela bambaşka çalışıyorlar.
Yer İmleri