Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 728/1014 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778828 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,817 - 5,824 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    ...., hele kı ornekte verılen gıbı ıse dubleks daırenın ust katı bu kesın boyledır... sebebı de basıt, ust kattakı odalar catının yapısından dolayı oldukca kullanıssız ve basık olur.....
    Ilave olarak örnekteki binanın çatı katına çıkış da alt katın salonundan...
    Yani salonun da efektif kullanımını engelliyor...
    Yani her ne kadar 150 metrekare de dese etkin kullanim alani 80-90m2 falandir...
    Fiyat da buna göre tespit edilmeli.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

konu dubleksten açılmışken.

ben dublekste oturuyorum ancak çatı tek yani iki teras ve giriş tek. çatının üstüne hobi bahçesi bile yaptım kimse karışamaz güneş paneli dahi koyamaz . çatıya çıkış tek yol var o da benim evimin içi.

bu nedenle diğer dublekslerden ayırılması taraftarıyım.

diğer eleştirilere gelince. dubleks bir evde oturan bir daha normal dairede oturmaz. rahatlığını ve kullanılımını bilen bilir.

normal daire ile kesinlikle kıyaslamayın derim.

ilana bakınca teras benim hobi bahçesi kadar. o kiraya yazık olur derim.

Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Ilave olarak örnekteki binanın çatı katına çıkış da alt katın salonundan...
    Yani salonun da efektif kullanımını engelliyor...
    Yani her ne kadar 150 metrekare de dese etkin kullanim alani 80-90m2 falandir...
    Fiyat da buna göre tespit edilmeli.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    teras diye verdikleri yer benim balkon kadar yok.

bu nedenle sırf dubleks dedirtmek için yapılmış. müteahhitin iş güzarlığı.

ilana baktımda benim ardiye kadar teras var. alanında kiralayanında aklına acırım.

4. Butun dubleksler tabi farklıdır, ben bu ornekte resmı verılen dubleks ıcın konustum. Mımarısı duzgun yapıldıysa orda bır problem yok...
    Ama en azından benım baktıklarımın cogunda sıkıntılar mevcut... Zaten cogu da aslında catı olması gereken kısımdan adeta calınarak bır alttakı daıreye yamuk yumuk 1-2 ufak oda ekleme seklınde oluyor... sırf totalde metrekaresı daha buyuk olsun dıye...

ama kımse de yemıyor yanı kolay kolay, o evı catı kısmını eklemeden kaca satabılecekse asagı yukarı o paraya satar ancak, alan enayı degılse...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Butun dubleksler tabi farklıdır, ben bu ornekte resmı verılen dubleks ıcın konustum. Mımarısı duzgun yapıldıysa orda bır problem yok...
    Ama en azından benım baktıklarımın cogunda sıkıntılar mevcut... Zaten cogu da aslında catı olması gereken kısımdan adeta calınarak bır alttakı daıreye ekleme seklınde oluyor...
    aynen ne yazıkki gösteriş peşinde olduğumuz için dubkeste oturuyorum demek var. ama şu dublekse bakınca insan dubleks daireden utanıyor. resmen çatı boşluğunu daire diye kakalamışlar.

tabuda ne yazıyor acaba. mesken demiyorsa sıkıntı olur ilerde.

6.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Konu bu değil , sizin bölgede kira çarpanı yüksek oluyorsa bu orasının yatırıma uygun olduğunu mu kanıtlıyor ! Size bir site vereceğim belki biliyorsunuzdur http://www.tebernuskirecci.com.tr/ açın bakın bu beton erbabı ne diyor , kira çarpanı yüksek olan yerlerde muhakkak bir düzeltme yaşanır diyor . Falanca yerde kira çarpanı yüksekse oradan beton alınır kira çarpanı düşük olan yerden beton alınmaz demiyor. Ben kira çarpanı düşük olan yer söyledim siz beğenmedim oraya beş kuruş vermem diyorsunuz ama kira çarpanı 30-40 yıl arası olan yerdeki kendinizin olduğunu söylediğiniz beton için yatırıma uygun mu diyorsunuz pek anlayamadım. Neyse bizim söylediğimiz kanıtlarıyla ortada sizin dediklerinizde ortada, artık isteyen istediği hesabı yapıp kıssadan hisse çıkarsın.
    Ben dedim ki evlerinizi 170 kira bedeline satın almak istiyorum.Siz de dediniz ki buyrun bunu alın.170 kira bedeli dediniz.Ben de istemiyorum ama incelerim dedim.İnceleme sonucunda gördük ki ev 243 kira çarpanına geliyormuş..
    Dolayısıyla tekrar soruyorum.Evinizi 170 kira bedeline satıyor musunuz?

Bunun dışında kendimin olan ev vb. hiç bahsetmedim.

Tebernüş Kirecçiye gelince onun da evine talibim.Beyefendinin kira çarpanı neymiş?[emoji1] [emoji1]

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

7. bakınız neden fiyatlar yüksek o çarpana bu fiyat olurmu vs vs gibi sorularınızı sıralayıp emlak fiyatlarının yükselişini anlayamamış olmanızın sebebi emlak fiyatlarını etkileyen temel faktörün ne olduğunu anlayamamış olmanızdır..

Türkiyede emlak fiyatlarının ana motoru ve seviye belirleyicisi Türkiye devletinin 5 veya 10 yıllık dolar bonolarının seviyesidir. Yukarıdaki grafikte bu 5 yıllık dolar faiz oranını göreceksiniz.. 2013 yılında Türk dolar bonosu alan bir yatırımcının aldığı faiz %2,5 lara kadar düştü. Yani risksiz yatırıma koyduğu parayı 40 yılda geri alıyordu... Emlak fiyatları da bu faizleri takip eder. Döviz paranız 40 yılda birebir yapıyorsa konutta 30-35 yılda birebir yapmak kabul edilebilir bir seviyedir.

Bakınız 2000 yılların başına gidersek bu rakam %10 larda o zaman da yatırımcı 10 yılda parasını çıkarmak istiyordu... Peki şimdi ne oldu o faiz seviyesi geldi %4,5 a dayandı... Yani yatırımcı için 23 yılda amorti eden evler kabul edilebiliyor... Teknik olarak direnç noktası %5 eğer bu faizler %5 üzerine giderse daha yukarılara da gidebilir... Zaten 2017 yılı %4,5 ile 2013 yılı %2,5 arasında %40 gibi bir fark var ve dolar bazında ben %35-40 civarı bir düşüşü mesela benim bölgem olan kadıköyde net bir şekilde görebiliyorum...Bu düşüşü hurriyetemlak ve sahibinden endekslerinden takip ediyorum...

1 sene sonra Türkiye bonoları %8 e yükselsin emin olun 15 kira çarpanı ile sebil gibi ev bulursunuz.. Eğer faiz 4,5 dan 3,5 düşerse ev fiyatlarında bir artış görebilirsiniz... Paranın yönünü iki şey belirler miktarı ve fiyatı... Fiyatıda faizdir. Faiz ucuz olursa paranın değeri düşer o zaman onun alabileceği herşeyin değeri artar.

Kısacası emlak fiyatlarının ana motoru Türk döviz bonolarının faiz seviyesidir. Temel takip etmeniz gereken gösterge budur.

8.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Ben dedim ki evlerinizi 170 kira bedeline satın almak istiyorum.Siz de dediniz ki buyrun bunu alın.170 kira bedeli dediniz.Ben de istemiyorum ama incelerim dedim.İnceleme sonucunda gördük ki ev 243 kira çarpanına geliyormuş..
    Dolayısıyla tekrar soruyorum.Evinizi 170 kira bedeline satıyor musunuz?

Bunun dışında kendimin olan ev vb. hiç bahsetmedim.

Tebernüş Kirecçiye gelince onun da evine talibim.Beyefendinin kira çarpanı neymiş?[emoji1] [emoji1]

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Güzel dedin...ben de 170 çarpanla sorunsuz ev arıyorum...eli yüzü düzgün bir mahalle ve sitede 25 yıl altında yer görmüyorum pek.

Sayfa 728/1014 İlkİlk ... 228628678718726727728729730738778828 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •