Sayfa 221/652 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321 ... SonSon
Arama sonucu : 5209 madde; 1,761 - 1,768 arası.

Konu: GENTS - Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. A.Ş.

1. gentaş bu gün kötü endekse rağmen %3 civarında bir çıkış yapmayı başardı...bu durum hissenin çıkmaktaki iştahının güzel bir örneğidir...bu gün yine günün gördüğü en yüksek fiyat olan 1,67 den kapatması başka bir alış iştahının göstergesidir...bunlar aynı zamanda uyuzluğunun geçmekte olduğunu gösteriyor...

ağırlıklı ortalaması 1,65 iken 1,67 den kapatması yine başka güzel bir göstergedir...yukarıdaki iki göstergeyle birlikte bu gösterge hissenin p.tesi ilk etapta büyük bir ihtimalle çıkmak isteyeceğini gösteriyor...sonrasında bazen yollarına devam ediyorlar bazen de çıkıştan sonra iniyorlar..artık hangi yolu tutar bilemeyiz..önünde 1,70 ve 1,76 dirençleri var...geçerse yeni zirveler söz konusu olur...

işlem hacmi ise 2 milyon tl oldu...dün bu miktar 1.759 milyon tl idi ,ondan önceki gün ise çok ilginç bir şekilde 1.756 milyon tl olmuş idi...hisse neredeyse birbirine yakın işlem hacimleri ile çıkıyor...buda hissenin ağır ağır ve sağlam çıktığını gösteriyor...son bir haftadır bana göre bariz toplama işaretlerini görüyordum..bu gün sağlam çıkması bu izlenimlerimi daha da kuvvetlendirdi...

ben hepimize başarılar diliyorum..bu arada gentaş kadar sevdiğim kron da neredeyse gentaş oranı kadar çıkması benim açımdan çok sevindirici idi...ikisi de benzer davranışlar sergilediler bu gün...hem kötü endekse rağmen çıkış yaptılar hem de güçlü bir kapanış yaptılar...o yüzden de oraya yaptığım yorumun neredeyse çok benzerini burada da yaptım...

topik hayatımda iki hisseye aynı anda benzer bir yorum yaptığımı pek hatırlamıyorum...iki hissenin de benim ilgi alanımda olması ayrıca ilginç idi...

neyse dostlar ben herkese iyi hafta sonları diliyorum....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,037
     Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    ......YIL......1.ÇEY.CİRO.........2.ÇEY........... 3.ÇEY........4.ÇEY.......TOPLAM
    2014..........61 mil..................59 mi...........62.mil.......53 mil....235 milyon tl
    KAR...............10....................5......... ..........5,5..........-5........15,7 MİL.

2015...........51mil................50mil......... .....55mil.........53 mil....259 milyon tl
    KAR.............1,8 ....................0,4................6.......... ....4...........10,3 MİL.

2016...........57 mil................68 mil.............57,7 mil.......71,2 mil....254 milyon tl
    KAR.............5,8....................6.......... ............5,5.............1,4.........17,6 MİL.

2017...........68,8 mil..............80 mil................86,5 mil.......????.........????
    KAR..............3,6 ...................10.....................13,5.... ........????.........????

.................................................. .................................................. ................
    .............................ÇIKARILABİLECEK SONUÇLAR.......................................... ..
    1-)2014 ve 2016 yıllarında en az karı son çeyrekte yapmıştır...üstelik 2016 yılında diğer üç çeyreğe göre en yüksek ciroyu (71,2 milyon ) yapmasına rağmen...buda akıllara şirketin son çeyrekte özel bir durumun olduğunu gösteriyor...bundan sonra da böyle olur mu bilinmez...bunu sormakta fayda var...

2-)2014 ve 2015 yıllarında son çeyreklerde aynı ciro yapılmasına rağmen (53 milyon ciro ) 2014 yılında 5 milyon zarar ,2015 yılında ise 4 milyon kar yapmıştır....(bu durum da her yıl son çeyreklerde aynı durumun gerçekleşmediğini gösteriyor )

3-)2016 yılı son çeyrekten (71,2 milyon ciro) bu yana 2017 de de devam eden gittikçe artan bir ciro söz konusudur...(68,8 80 86,5 )

3-)2017 yılında artan ciro ve artan muhteşem kar devam ediyor...bu performans son çeyrekte de devam eder mi ?? bilemiyoruz...ama bu konuda çok umutvarım...yeni gelen makinalar ile cironun ve karın daha da artması beklenebilir...

4-) 2014 yılında en kötü ciroyu dördüncü çeyrekte yapmış iken 2015 yılında en iyi ikinci ciroyu yapmıştır ve yine en iyi ikinci karı da açıklamıştır...2016 yılında da en iyi ciroyu son çeyrekte yapmıştır....
    dostum, şirketin 2015 yılı toplam karı 10,3 M, 2015 yılı 9 aylık karı 8,5 M, 2015 yılı son çeyrek karı 1,8 M olmuştur, ve 2015 yılı son çeyrek karı üçüncü çeyrekten düşük gelmiştir.
    2014 ve 2016 yıllarında son çeyrek karları ise dediğiniz gibi olmuştur., ve malesef son 3 senedir son çeyrek karları 9 aylıklardan düşük gelmektedir..
    umarım bu sene farklı olur, hep beraber kazanırız

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=GENTS

tşk.., syg.

3. sorun şirketin güvenilirliği...piyasa patronaja güvense ....iyi kar gelse bile bunu satış fırsatı görürler

4.  Alıntı Originally Posted by özmen Yazıyı Oku
    dostum, şirketin 2015 yılı toplam karı 10,3 M, 2015 yılı 9 aylık karı 8,5 M, 2015 yılı son çeyrek karı 1,8 M olmuştur, ve 2015 yılı son çeyrek karı üçüncü çeyrekten düşük gelmiştir.
    2014 ve 2016 yıllarında son çeyrek karları ise dediğiniz gibi olmuştur., ve malesef son 3 senedir son çeyrek karları 9 aylıklardan düşük gelmektedir..
    umarım bu sene farklı olur, hep beraber kazanırız

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=GENTS

tşk.., syg.
    her yıl son çeyrekte kötü kar getiriyor desek ,2015 yılı bizi haksız çıkarır...çünkü 2015 yılında son çeyrekte en güzel ikinci karı getirmiştir...yine son çeyrekte en kötü ciro geliyor desek buda yanlış olur çünkü 2016 yılının en güzel cirosu son çeyrekte yapılmıştır...

ama son üç yılı incelediğimizde 2014 ve 2016 yıllarından birinde kötü ciro, diğerinde çok iyi ciro yapılmasına rağmen az kar veya zarar açıkladığını görüyoruz...bu hisseyi tanıyan eski arkadaşlar geçmişte şirketten para çıktığı için öyle olduğunu söylüyorlar...bu sene öyle bir şey yok diyorlar...artık gerçekten böyle midir bilemiyoruz...şirketin geçmişte son çeyrekte özel bir durumu olduğu görülüyor..

umarım bu yıl son çeyreklerde de güzel kar açıklar ve hisse hakkettiği yerlere çıkar...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. dediğim gibi şahsen ben bu yılın ilk üç çeyreğindeki çok güzel ciro ve kar rakamlarını çok beğendim...şu anda beni bu muhteşem performans cezb ediyor...son çeyrekleri de merakla bekliyor olacağım...eğer son çeyrek de diğerleri gibi gelirse bana göre hisseyi kimse kolay kolay tutamaz...gerçi son bir haftadır hissenin artık tutulmadığı vede uyuzluğunun geçmekte olduğunu da görebiliyoruz...umarım bunun devamı gelir...temele inanan birisinin bu hisseyi almaması sonradan olası çıkışlarında kişide büyük bir vicdan azabı çektirir...ben bunun ederinin yukarılar olduğunu bildiğim halde neden almadım dedirtecek cinstendir...

geçmişte alkanın 1,40 lardan 6,30 lara kadar çıkması nasıl ki bazı temelci arkadaşlarda büyük bir yara bıraktıysa (almadıkları için ) gentaşın da bu temel verileri ile bizim gibi temeli seven kişilerde herhangi bir yara bırakmaması için alınmasını gerektiriyor...o yüzden de ben şahsen sermayemin %50 si ile bu hissedeyim...kalanları da en uygun zamanda ve fırsatta (çünkü şu anda o hissede bir miktar zararım var ) gentaşa taşımayı düşünebilirim...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,037
    her yıl son çeyrekte kötü kar getiriyor desek ,2015 yılı bizi haksız çıkarır...çünkü 2015 yılında son çeyrekte en güzel ikinci karı getirmiştir...yine son çeyrekte en kötü ciro geliyor desek buda yanlış olur çünkü 2016 yılının en güzel cirosu son çeyrekte yapılmıştır...

ama son üç yılı incelediğimizde 2014 ve 2016 yıllarından birinde kötü ciro, diğerinde çok iyi ciro yapılmasına rağmen az kar veya zarar açıkladığını görüyoruz...bu hisseyi tanıyan eski arkadaşlar geçmişte şirketten para çıktığı için öyle olduğunu söylüyorlar...bu sene öyle bir şey yok diyorlar...artık gerçekten böyle midir bilemiyoruz...şirketin geçmişte son çeyrekte özel bir durumu olduğu görülüyor..

umarım bu yıl son çeyreklerde de güzel kar açıklar ve hisse hakkettiği yerlere çıkar...
    Arkadaşım bak,
    2015 ilk çeyrek karı 1,8 M
    2015 ikinci çeyrek karı 0,5 M
    2015 yılı üçüncü çeyrek karı 6,2 M
    2015 yılı dördüncü çeyrek karı 1,8 M
    2015 yılı toplam karı 10,3 M
    olmuştur, 2014 ve 2016 yıllarına ait verdiğin rakamlar doğrudur.
    sonuç olarak 2015 de dahil olmak üzere son 3 yıldır, son çeyrek karları kötü gelmiştir.
    ama bu durum bundan sonra da böyle olacak manasına gelmez, biz epeydir orta ve uzun vadeli olarak burdayız
    iyi hafta sonları, hayırlı kazançlar dilerim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,037
    ......YIL......1.ÇEY.CİRO.........2.ÇEY........... 3.ÇEY........4.ÇEY.......TOPLAM
    2014..........61 mil..................59 mi...........62.mil.......53 mil....235 milyon tl
    KAR...............10....................5......... ..........5,5..........-5........15,7 MİL.

2015...........51mil................50mil......... .....55mil.........53 mil....259 milyon tl
    KAR.............1,8 ....................0,4................6.......... ....4...........10,3 MİL.

2016...........57 mil................68 mil.............57,7 mil.......71,2 mil....254 milyon tl
    KAR.............5,8....................6.......... ............5,5.............1,4.........17,6 MİL.

2017...........68,8 mil..............80 mil................86,5 mil.......????.........????
    KAR..............3,6 ...................10.....................13,5.... ........????.........????

.................................................. .................................................. ................
    .............................ÇIKARILABİLECEK SONUÇLAR.......................................... ..
    1-)2014 ve 2016 yıllarında en az karı son çeyrekte yapmıştır...üstelik 2016 yılında diğer üç çeyreğe göre en yüksek ciroyu (71,2 milyon ) yapmasına rağmen...buda akıllara şirketin son çeyrekte özel bir durumun olduğunu gösteriyor...bundan sonra da böyle olur mu bilinmez...bunu sormakta fayda var...

2-)2014 ve 2015 yıllarında son çeyreklerde aynı ciro yapılmasına rağmen (53 milyon ciro ) 2014 yılında 5 milyon zarar ,2015 yılında ise 4 milyon kar yapmıştır....(bu durum da her yıl son çeyreklerde aynı durumun gerçekleşmediğini gösteriyor )

3-)2016 yılı son çeyrekten (71,2 milyon ciro) bu yana 2017 de de devam eden gittikçe artan bir ciro söz konusudur...(68,8 80 86,5 )

3-)2017 yılında artan ciro ve artan muhteşem kar devam ediyor...bu performans son çeyrekte de devam eder mi ?? bilemiyoruz...ama bu konuda çok umutvarım...yeni gelen makinalar ile cironun ve karın daha da artması beklenebilir...

4-) 2014 yılında en kötü ciroyu dördüncü çeyrekte yapmış iken 2015 yılında en iyi ikinci ciroyu yapmıştır ve yine en iyi ikinci karı da açıklamıştır...2016 yılında da en iyi ciroyu son çeyrekte yapmıştır....
    koyu ve italikle blittiğim kısımda 2015 son çeyrek karı 4 değil 2 M dur, yuvarlama yapmazsak yaklaşık 1,8 M olarak gerçekleşmiştir., galiba işlem hatası yaptınız.
    saygılar.

Sayfa 221/652 İlkİlk ... 121171211219220221222223231271321 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •