Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

    102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

    23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

    21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

    16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

    130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

    52 15.12%
Sayfa 733/1014 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,857 - 5,864 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

  1. #5857
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Malın değeri satıp parası cebine girince belli olur.

    Son 2 senedir emlak endeksi o bölgede %6 civarı artmış TL bazında.

    Muhtemelen arkadaş DOLAR$ bazında eksidedir. TL bazında da %15 yıllık getiri baz alındığında yine de eksidedir.
    TL bazında az kar olsun öpüp başına koysun bu devirde

    en niteliksiz yatırım aracı sonuçta.

    dünyadaki toplam nakit paranın % 8 i dolaşımdadır . devir para ile para kazanma devri.

    konut bir barınma ihtiyacıdır. bunu anlamamış olanlara gün gelir devir birkere daha anlatır.

    doğa kanunu giib devir daim eder. fazlalıklar törpülenir.

    gerekirse savaş bile çıkarırlar.

  2. #5858
    hala cem uzan gelsede paramıza para katsak diyen insan dolu memlekette.

  3. #5859
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...55#post1399055

    haftalık hisse yarışmamıza 3 hisse seçin bir hafta yarışalım
    bir halt olacağı yok.

  4. #5860
    Kentsel dönüşüm eksik kalıyor, yeni 'yapı yasası'na ihtiyaç var

    Kentsel dönüşümün çıkan yasaların eksik kalması sebebiyle sınırlı kaldığını savunan inşaat sektörü temsilcileri, yeni bir yapı yasasına ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.Van depreminin ardından 2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm yasası başlarda heyecan yaratsa da daha çok rantın yüksek olduğu yerlerle sınırlı kaldı. Buna neden olarak gerekli yasaların tamamlanamamasına işaret ediliyor. Yeni bir yapı yasasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bina bazlı dönüşümden alan bazlı dönüşüme çalıştığı söyleniyor.

    Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) düzenlediği Gündem Buluşmaları’nın bir yenisi dün düzenlendi. Panel öncesi sektörle ilgili bir sunum yapan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, hafta başında hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar’ı anarak konuşmasına başladı.

    İnşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu savunan Erdoğan, istihdamda da sektörün öncü olduğunu ifade etti.

    Türkiye ekonomisinin yüzde 5’in üstünde büyümesi halinde sektörün çok pozitif tepki verdiğini dile getiren Erdoğan, inşaat sektörünün 3’üncü çeyrekte yüzde 18’in üstünde büyüdüğünün bilgisini verdi. Buna karşın geçen yıl yüzde 3 büyüyen gayrimenkulün bu yıl yüzde 1.5 büyüdüğüne dikkat çeken Erdoğan, “Bunun sebeplerini tartışmak lazım. Her yıl 1.2 milyon konut satılırken, stoğu eritmek için 600 bin konut üretildiği ifade ediliyor. Yine de her yıl 150 bin yeni konut stoğu oluştuğu söyleniyor. Bu yıl şimdiye kadar 1 milyon 30 bin konut satılmış. Lüks konutta bir yığılma var. Metrekaresi 2 bin 500 lira ceza altı olan orta ve alt gelir gruplarına hitap eden konutlar üretilmesi için çalışmak gerekiyor†dedi.
    "Tahsilatlarda sıkıntı sürüyor"

    Kredi Garanti Fonu’nun piyasaya ciddi bir cansuyu verdiğini anlatan Erdoğan, yine de ciddi bir nakit sıkışıklığı olduğunu vurguladı. Bunun da konut satışını sınırladığına değinen Erdoğan, bütün verilerin iyi olmasına rağmen tahsilatların olması gerekenin yarısı seviyesinde olduğunu aktardı.

    Van depreminin ardından kentsel dönüşüm yasasının çıkarıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: Tamamlanamayan yasalar nedeniyle bu eksik kalıyor. Yeni bir Yapı Yasası’na ihtiyaç var. Bunun için her türlü desteği verebiliriz. Depreme dayanıksız 7 milyon konut var. Ama herkes kendi konutunu bu sınıfta değerlendirerek, ‘Ne de olsa kentsel dönüşüme girecek’ diyerek yeni konut almaktan imtina ediyor. Burada binasal dönüşümde tıkandık. Alansal dönüşüme geçmek şart. Bakanlık bu konuda çalışma yapıyor.
    "Enflasyon Nisan’a kadar düşer"

    Erdoğan’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü İMSAD Başkan’ı Erdoğan’ın üstlendiği panelin konuşmacıları ise DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz ve Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar’dı.

    Bu yılın 3’üncü çeyreğinde dünyanın en çok büyüyen ekonomisi olmamamıza karşın geçen yılın aynı döneminde en çok küçülenler arasında olduğumuzu hatırlatan Güldağ, gelecek yıl bu baz etkisinin ortadan kalkacağını ve bu nedenle aynı rakamları yakalamanın zor olduğunu söyledi. Kasım ayında enflasyonun 12.98 olduğuna da değinen Güldağ, aralıkta bunun 12’ye gerileyeceğini anlattı. Enflasyon rakamlarının Nisan 2018’e kadar düşüş eğilimini sürdüreceğini ve tek haneli rakamların görülebileceğini ifade eden Güldağ, bu tarihten sonra ise tekrar yükselişe geçebileceği konusunda uyardı.

    AB ile Türkiye arasındaki sıkıntılar hakkında da açıklamalarda bulunan Güldağ, “İlişkiler bundan sonra daha da kötüye gitmez ama bazı Avrupalı üreticiler ‘Acaba köyü terk etmenin zamanı geldi mi?’ diye düşünüyor. Sırbistan gibi ülkelere yatırımlar artıyor. Hala sendikasyonun yüzde 80’i Avrupa kaynaklı. Türkiye’nin finansman bulma biçimi de değişti. Bu nedenlerle dış politika buna göre şekillenebilir. Gelecek süreçte Türkiye ile AB ilişkileri iyiye gider†dedi.

    Güldağ, devletin 1999’da yaşanan depremin ardından binalara bir standart getirdiğini hatırlatarak, bugün de tüm binaların akıllı ve yeşil olması halinde inşaat malzemeleri sektöründe dünya dünya markası çıkabileceğinin altını çizdi.
    Barış sağlansın, aslan payı Türklerin olur

    Gelecek süreçte Türkiye’nin yakın coğrafyasında Barışâ€™ın hakim olabileceğini vurgulayan Şeref Oğuz da, “Parayı borsaya kote inşaat şirketlerinde değerlendirmek mantıklı. Barış ekonomisi yaklaşıyor. İnsanoğlunun yakın coğrafyada mahvettiği yerler yeniden yapılacak. Burada Türk şirketler taşeron değil, masada olacak. Yakınlık nedeniyle en çok payı alacağımız için böyle bir fırsat var. 2018’in ikinci yarısında barış ortamı sağlanmasıyla büyük bir patlama olabilir. Gelecek haftalarda da Kudüs konusu gazetelerin 3’üncü sayfasına düşer†diye konuştu.

    Panelde konuşan Vahap Munyar da, gerçekleşen büyümeye rağmen herkesin şikayet ettiğini söyledi. Şirketlerin büyümesine baktığında onların da çift haneli büyüme rakamlarını yakaladığına değinen Munyar, şöyle devam etti: Ya şikayetler doğru değil, ya şirketlerin büyüme rakamları doğru değil ya da bazı şeyler tam olarak yansımıyor. 2019 seçim yılı. Bu yüzden 2018’de insanlar yatırım konusunda beklemeye geçebilir ama para musluklarının açılması mümkün.

    SERCAN AKINCI

    https://www.dunya.com/ekonomi/kentse...-haberi-394578

    Mesala İstanbul Adalar için özellikle bir kanuna ihtiyaç olduğu malum ...
    Deprem zaten adaların hemen yanıda patlayacak .
    Malum adaların zeminin sağlam olduğu idda edilyor amma evlerin imalatı dandik % 90'ında demir namına bir şey kalmamış.
    Umalımda deprem olmadan bu işe birileri el atar yoksa yazın olursa çok can kaybı yaşanma potansiyeli var.

  5. şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

     Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
    Daha çoook inecek onlar.
    TL bazında yavaş yavaş inecek, dolar bazında ise sürünecek resmen.
    Nakiti olan dolarize olmuş bekliyor.
    Nakiti olmayan krediye giremiyor.
    Kimse sazan değil.
    "Kriz felan yoh, egonomü çoh eyi" diyen kesim bile şu gergin ortamda daire almıyor, kaldı ki diğerleri.
    O apartmanda alınan iki dairede 50 bin dolar bile değildi daha öncesinde

    Yine 50 bin dolar olur mu ki [emoji23][emoji23][emoji23]


    Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

  6. Bugün taksiye bindim. Muhabbet açıldı. Adam zor zekat 10 sene önce Ümraniye de bir ev almış. Sonra 2 sene sonunda müteahhit inşaatı yavaş yavaş yapıyor diye anlaşmayı karşılıklı fesih etmişler. Müteahhit taksicinin parasını vermemiş. Bu da dava açmış. Dava 3 sene sürmüş. Kazanmış. Tam ev satılıp davanı tahsilatı yapılıp adama verilecekmiş ki müteahhit ölmüş. Mirasçıları da orijinal arsa sahibine başka bir dava hak mahrumiyet davası açmışlar. 5 senedir dava sürüyormuş. Velhasıl adam ilk davayı açtığından bu yana 8 sene geçmiş.

    Bir başka gerçek örnek. Bir tanıdık dükkan almış. Kiracı 4 senedir kirayı ödemiyor. Bir sene sonra Dava açılmış, dava 3 yıldır devam ediyor.

    İşte bu GERÇEK örneklere bakarak şunu diyebilirim; YATIRIM İÇİN TÜRKİYE DEN EV ALAN BELA ARIYORDUR. Basit bir dava 3-5 sene hatta 10 sene sürerse ölme eşşeğim ölme. O ülkeden falan gayrımenkul alınmaz. Ki yabancılar da zaten almıyorlar.

    Kötüsüne denk geldiğinde yandın ki ne yandın. Paranla rezil ol.

    Sayın Cumhurbaşkanımız önce bu konuya el atsın. Gerisi kendiliğinden gelir. Şeffaf ve Adaletli olmayan hiç bir sektöre büyük global yatırımcı gelmez, hatta artık kolay kolay yerli yatırımcı bile gelmez!

    Daha önce PWC nin 2017 raporunu göndermiştim. İstanbul maalesef Avrupa da gayrımenkul yaptırılabilirliği anlamında son sıraya geriledi.

    Zenginlerimiz de gayrımenkul yatırımı için Emlak kanunlarının hızlı ve şeffaf işlediği ülkeleri tercih ediyor.

    Türkiye olarak hepimiz kaybettik.


     Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Kentsel dönüşüm eksik kalıyor, yeni 'yapı yasası'na ihtiyaç var

    Kentsel dönüşümün çıkan yasaların eksik kalması sebebiyle sınırlı kaldığını savunan inşaat sektörü temsilcileri, yeni bir yapı yasasına ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.Van depreminin ardından 2012 yılında çıkarılan kentsel dönüşüm yasası başlarda heyecan yaratsa da daha çok rantın yüksek olduğu yerlerle sınırlı kaldı. Buna neden olarak gerekli yasaların tamamlanamamasına işaret ediliyor. Yeni bir yapı yasasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bina bazlı dönüşümden alan bazlı dönüşüme çalıştığı söyleniyor.

    Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği’nin (İMSAD) düzenlediği Gündem Buluşmaları’nın bir yenisi dün düzenlendi. Panel öncesi sektörle ilgili bir sunum yapan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, hafta başında hayatını kaybeden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar’ı anarak konuşmasına başladı.

    İnşaat sektörünün Türkiye’nin lokomotifi olduğunu savunan Erdoğan, istihdamda da sektörün öncü olduğunu ifade etti.

    Türkiye ekonomisinin yüzde 5’in üstünde büyümesi halinde sektörün çok pozitif tepki verdiğini dile getiren Erdoğan, inşaat sektörünün 3’üncü çeyrekte yüzde 18’in üstünde büyüdüğünün bilgisini verdi. Buna karşın geçen yıl yüzde 3 büyüyen gayrimenkulün bu yıl yüzde 1.5 büyüdüğüne dikkat çeken Erdoğan, “Bunun sebeplerini tartışmak lazım. Her yıl 1.2 milyon konut satılırken, stoğu eritmek için 600 bin konut üretildiği ifade ediliyor. Yine de her yıl 150 bin yeni konut stoğu oluştuğu söyleniyor. Bu yıl şimdiye kadar 1 milyon 30 bin konut satılmış. Lüks konutta bir yığılma var. Metrekaresi 2 bin 500 lira ceza altı olan orta ve alt gelir gruplarına hitap eden konutlar üretilmesi için çalışmak gerekiyor†dedi.
    "Tahsilatlarda sıkıntı sürüyor"

    Kredi Garanti Fonu’nun piyasaya ciddi bir cansuyu verdiğini anlatan Erdoğan, yine de ciddi bir nakit sıkışıklığı olduğunu vurguladı. Bunun da konut satışını sınırladığına değinen Erdoğan, bütün verilerin iyi olmasına rağmen tahsilatların olması gerekenin yarısı seviyesinde olduğunu aktardı.

    Van depreminin ardından kentsel dönüşüm yasasının çıkarıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti: Tamamlanamayan yasalar nedeniyle bu eksik kalıyor. Yeni bir Yapı Yasası’na ihtiyaç var. Bunun için her türlü desteği verebiliriz. Depreme dayanıksız 7 milyon konut var. Ama herkes kendi konutunu bu sınıfta değerlendirerek, ‘Ne de olsa kentsel dönüşüme girecek’ diyerek yeni konut almaktan imtina ediyor. Burada binasal dönüşümde tıkandık. Alansal dönüşüme geçmek şart. Bakanlık bu konuda çalışma yapıyor.
    "Enflasyon Nisan’a kadar düşer"

    Erdoğan’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü İMSAD Başkan’ı Erdoğan’ın üstlendiği panelin konuşmacıları ise DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Şeref Oğuz ve Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Vahap Munyar’dı.

    Bu yılın 3’üncü çeyreğinde dünyanın en çok büyüyen ekonomisi olmamamıza karşın geçen yılın aynı döneminde en çok küçülenler arasında olduğumuzu hatırlatan Güldağ, gelecek yıl bu baz etkisinin ortadan kalkacağını ve bu nedenle aynı rakamları yakalamanın zor olduğunu söyledi. Kasım ayında enflasyonun 12.98 olduğuna da değinen Güldağ, aralıkta bunun 12’ye gerileyeceğini anlattı. Enflasyon rakamlarının Nisan 2018’e kadar düşüş eğilimini sürdüreceğini ve tek haneli rakamların görülebileceğini ifade eden Güldağ, bu tarihten sonra ise tekrar yükselişe geçebileceği konusunda uyardı.

    AB ile Türkiye arasındaki sıkıntılar hakkında da açıklamalarda bulunan Güldağ, “İlişkiler bundan sonra daha da kötüye gitmez ama bazı Avrupalı üreticiler ‘Acaba köyü terk etmenin zamanı geldi mi?’ diye düşünüyor. Sırbistan gibi ülkelere yatırımlar artıyor. Hala sendikasyonun yüzde 80’i Avrupa kaynaklı. Türkiye’nin finansman bulma biçimi de değişti. Bu nedenlerle dış politika buna göre şekillenebilir. Gelecek süreçte Türkiye ile AB ilişkileri iyiye gider†dedi.

    Güldağ, devletin 1999’da yaşanan depremin ardından binalara bir standart getirdiğini hatırlatarak, bugün de tüm binaların akıllı ve yeşil olması halinde inşaat malzemeleri sektöründe dünya dünya markası çıkabileceğinin altını çizdi.
    Barış sağlansın, aslan payı Türklerin olur

    Gelecek süreçte Türkiye’nin yakın coğrafyasında Barışâ€™ın hakim olabileceğini vurgulayan Şeref Oğuz da, “Parayı borsaya kote inşaat şirketlerinde değerlendirmek mantıklı. Barış ekonomisi yaklaşıyor. İnsanoğlunun yakın coğrafyada mahvettiği yerler yeniden yapılacak. Burada Türk şirketler taşeron değil, masada olacak. Yakınlık nedeniyle en çok payı alacağımız için böyle bir fırsat var. 2018’in ikinci yarısında barış ortamı sağlanmasıyla büyük bir patlama olabilir. Gelecek haftalarda da Kudüs konusu gazetelerin 3’üncü sayfasına düşer†diye konuştu.

    Panelde konuşan Vahap Munyar da, gerçekleşen büyümeye rağmen herkesin şikayet ettiğini söyledi. Şirketlerin büyümesine baktığında onların da çift haneli büyüme rakamlarını yakaladığına değinen Munyar, şöyle devam etti: Ya şikayetler doğru değil, ya şirketlerin büyüme rakamları doğru değil ya da bazı şeyler tam olarak yansımıyor. 2019 seçim yılı. Bu yüzden 2018’de insanlar yatırım konusunda beklemeye geçebilir ama para musluklarının açılması mümkün.

    SERCAN AKINCI

    https://www.dunya.com/ekonomi/kentse...-haberi-394578

    Mesala İstanbul Adalar için özellikle bir kanuna ihtiyaç olduğu malum ...
    Deprem zaten adaların hemen yanıda patlayacak .
    Malum adaların zeminin sağlam olduğu idda edilyor amma evlerin imalatı dandik % 90'ında demir namına bir şey kalmamış.
    Umalımda deprem olmadan bu işe birileri el atar yoksa yazın olursa çok can kaybı yaşanma potansiyeli var.

  7. #5863
    Ahmetg Guest
    Apartman gelişmişlik değil gerilik sembolüdür.

    http://www.lacivertdergi.com/dosya/2...lik-semboludur

  8. #5864
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    .....
    Sayın Cumhurbaşkanımız önce bu konuya el atsın. Gerisi kendiliğinden gelir. Şeffaf ve Adaletli olmayan hiç bir sektöre büyük global yatırımcı gelmez, hatta artık kolay kolay yerli yatırımcı bile gelmez!

    Daha önce PWC nin 2017 raporunu göndermiştim. İstanbul maalesef Avrupa da gayrımenkul yaptırılabilirliği anlamında son sıraya geriledi.

    Zenginlerimiz de gayrımenkul yatırımı için Emlak kanunlarının hızlı ve şeffaf işlediği ülkeleri tercih ediyor.

    Türkiye olarak hepimiz kaybettik.
    şu anda yatırım yapılacak bir şehir yok istanbulda. köy halini almış bir yer var. bunda elbette mevcut zihniyetin büyük günahları ve suçu var.


    tek çare nüfusun başka şehirlere göçünü teşvik çalışmaları yapılmasıdır.

    anadoluda bazı şehirleri yenilenmesi, sosyal ortamı ile liberal iklimi ile komple bir atmosfere dönüştürülmesi daha az maliyetlidir.

    bu esnada istanbulda acımasızca emlak emsalleri dondurulmalıdır. tersine göçle nufus azaltıldıktan sonra ancak adam gibi dönüşüm yapılabilir.

    başka bir yöntem yoktur. şu aşamada alınan yatırım amaçlı emlak kümes vasfındadır, başka bir vasfı yoktur. fikirtepeye bakın mesela, bir çok başka örnekte olduğu gibi.

    gelecekte bu problem öyle yada böyle çözülecek. bu nedenle şimdi mevcut ve ilkel anlayışla yapılmış evlerin yeni şehircilik ilkelerine göre yapılmış evler yanında bir değeri kalmayacak. toplum gelişiyor şehirlerde buna ayak uyduracak. kümes gibi yapılardan para kazanma devri azalarak sonra erecek.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 733/1014 İlkİlk ... 233633683723731732733734735743783833 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •