Sayfa 281/1013 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,241 - 2,248 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Eee dolar tutan haindi şimdi düştü dolarcılar zarar etti hala hainler mi ? Yoksa onlara ellerinizi ovuşturup ohh olsun mu diyorsunuz ? Nerede bu dişi yada erkek troller ?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Human 1 çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için. İlk çeyrek banka bilançolarında bozulma bekliyor musunuz ? Merkez bankası açıklamalarında şunu anlayamadım. Hem yüksek enflasyon bekliyorlar önümüzdeki dönem için hemde pansuman tedbirlerle geç likitideye yöneliyorlar. neden direk politika faizini yükseltmiyorlar bu düşünce de enflasyon ileride düşer demek değil mi ?

Birde gram altında fena tersde yakalandım . Onsu 1200 de tabandan alayım derken yüksek dövizden de almış oldum. Döviz için kısa ve orta vade öneriniz var mı ?
    dostum banka bilançoları bu ekonom,k sistemde eni,nde sonunda bozulmaya hatta büyük kayıp yaşamaya mahkum..ama bence 6-7 ayı var enaz...keşke önceden konuşmuş olsaydık...fibonachi seviyesi olan 3.55 e kadar doların gerilemesini beklediğimi diğer köyde yazmıştım...altın dolar düştüğü için düştü..fakat uzun soluklu olacağını sanmıyorum....anladığım kadarıyla gram altındasın...yanlışmıyım? zira ons altın yükseliyor.

3. Evet !200 den ons alayım derkem 3765 den dolar almış oldum. Tüm bilgilendirmeleriniz için tekrar teşekkürler...

4.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    ödeme süresine 1 yıl ve 1 yıldan daha az kalan borçlar.
    burada borç çevrim oranı önemlidir.
    borcun büyüklüğü değil.
    Teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Bu sene ki özel sektör kısa vade borç ödemeleri 100 milyar dolar deniyor. Bu ürkütücü ...acaba kısa vadeden kasıtları tam olarak nedir ?
    bir ekleme de ben yapayım...ben 100 değil 93 milyar dolar olarak biliyorum...mesele sadece çevrilmesi değil..Libor+ ? faiz oranındaki yükseliş...zira her borçlanma ek maliyet demek....bir yerde nasıl çevirdiğinizde önemli....zira bu maliyeti bankalar direk kredilere yansıtır...üzerine bir de + faiz onlar koyar....piyasada yüskek faiz ekonomiyi soğutur..vs..vs..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    ödeme süresine 1 yıl ve 1 yıldan daha az kalan borçlar.
    burada borç çevrim oranı önemlidir.
    borcun büyüklüğü değil.
    izninizle bir ekleme daha yapayım...borcun büyüklüğüde ( kümülatif olarak) önemlidir...Çünkü borç büyüdükçe risk prim sigorrtası anlamına gelen CDS artar.... sadece ekleme yapayım dedim...lütfen yanlış anlamayın..syglr.

7.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    aha bende Julia nerelerde diyodum..

hoşgeldin..

sevmedim bu nick i..
    ne happy si..niye happy..

Julia güzeldi hoştu..
    Mutlu olmak lazım hayat kısa.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    bir ekleme de ben yapayım...ben 100 değil 93 milyar dolar olarak biliyorum...mesele sadece çevrilmesi değil..Libor+ ? faiz oranındaki yükseliş...zira her borçlanma ek maliyet demek....bir yerde nasıl çevirdiğinizde önemli....zira bu maliyeti bankalar direk kredilere yansıtır...üzerine bir de + faiz onlar koyar....piyasada yüskek faiz ekonomiyi soğutur..vs..vs..
    çevirme faizi borç miktarıyla artar ama kur riskinden her zaman daha düşüktür. miktarsal olarak göz ardı edilemez fakat oransal olarak çok düşüktür. sürdürülebilirlik sağlanıyorsa maliyetin çok da önemli olmadığını göreceksiniz. ek olarak borçlu şirketlerin çoğu yurt dışında yerleşik Türkler'e borçludur. yani danışıklı dövüş vardır.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Sayfa 281/1013 İlkİlk ... 181231271279280281282283291331381781 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •