Sayfa 40/777 İlkİlk ... 3038394041425090140540 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 313 - 320 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. enki

dolar kıtlığı diye bir şey sözkonusu değil..
    Olmadı..
    Olmayacakda..

Olası bir dolar kıtlığı en başta ABD nin kendisini etkiler..
    Basarlar verirler doları..
    FED in millet dolar dolar diye birbirini ezerken seyredeceğini düşünmüyorsun herhalde yok böyle birşey..

...............

Zarrab davası foslarsa doları düşünmek bile istemiyorum....ZAR ın hareketinin bir benzeri olabilir..

2.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki

Olmadı..
    Olmayacakda..

FED in millet dolar dolar diye birbirini ezerken seyredeceğini düşünmüyorsun herhalde yok böyle birşey..

...............

Zarrab davası foslarsa doları düşünmek bile istemiyorum....ZAR ın hareketinin bir benzeri olabilir..
    gund yarın senin için büyük gün bende burada kendimce kutlayacağım. zarrab işi de bitmez ısıtıp ısıtıp başımıza kakacaklar.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    enki

Olmadı..
    Olmayacakda..

Walla kestirip atmışsın, yok böyle bir şey diye..bak 2018 ortaları özellikle FED'in her ay 40-50 milyar dolar kesinti yapmaya başladığı dönemlerde bana dolar sat diye gelirsen, satmam ha..karaborsa fiyatından veririm ancak..

Şimdi kanıt ve beklentilerimizi yazalım..

Şekilde 3 aylık Euro dolar swap oranları var..sene sonu hareketleri için normal gözüksede sanki kazın ayağı öyle değil..

Neden..2016 yıl sonu da benzer bir durum var ama bu sefer oran çok daha derinlere dalmış..neredeyse swap oranları 2008 krizi ve 2011 AB bankacılık krizi seviyelerine yaklaşmış..2008'de bu oran eksi 1.5'un üzerindeymiş..

Şimdi ister istemez FED'in ''taper'' i yeni yılda kendini göstermeye başlayacak..kesinti oranları artacağından özellikle yaza doğru..gerçi beklenti önceden alınır ya!!

ABD'de vergi yasası da onaylandı..söylenilen 2.6 trilyon doların ABD'ye geri akması..hadi 1 triyon dolar geri aksın diyelim, yukarıdakiyle birlikte ciddi bir dolar sıkıntısı doğurabilir..işte bu yüzden swap oranları 2016 yıl sonu oranlarından farklı ve piyasalar yavaş yavaş bunu satın almaya başladı sanırım..

Unutma, başta EM'ler, tüm dünya dolar borçlusu..tarihte hiç olmadığı kadar..(şimdi detaya girmeyeyim ama bir önceki gönderimde bahsettiğim gibi piyasalar doların güçlenmemesi için gayret ediyorlar sanırım--komplo teorisi gibi kabul edilebilir fakat aldıkları pozisyonlar ters yönde)

Bak uyarıyorum sonra vay ben bilmiyordum..vay bana kimse söylemedi deme..

Yok öyle basarlar verirler doları..ancak 2011 AB bankacıklık krizinde olduğu gibi ciddi bir krizde FED dolar musluklarını açar..kriz durumları ayrı konu..

Konuya devam edeceğim..

4. Fed faiz arttirdi
    Vergi reformu zimbirtisi da gecti.
    Niye artmiyor bu dolar.
    Parite yine 1.19 a geldi

5.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Fed faiz arttirdi
    Vergi reformu zimbirtisi da gecti.
    Niye artmiyor bu dolar.
    Parite yine 1.19 a geldi
    analiz yok data yok araştırma yok ne var peki yandaşlık,gerçeklikten kopma var. Daha piyasa ile MB ler arasındaki büyük kavgayı göremiyorsun. vitrini bırakın arka kapıya yönelin.

6. Yine dolarin kicina teneke takip oynatiyorlar tum dunyada

7. ahh enki ahhh..

100 birim havuz var..

Bizim ihtiyacımız 0.2 birim..

Havuzun suyu 10 birim azalacakmış..

Hadi 20 birim..

Sence bizim susuz kalma ihtimalimiz olur mu..

Dünya dolara euro ya yene boğulurken bizim paralar ralli yaptı..
    Bak misal power diyor ki 2013 mayıs..
    Hayır grafiklere yanlış bakıyor..
    Olayların başlangıcı 2008 e dayanıyor..
    Dolar 1.15 lerden atağa kalktı

son 2 sene de de aşırı hızlandı..

1.15 den 4 tl ye gelmiş koca bir ülkenin para birimi söz konusu...
    EM lerin geneline bakıldığında çoğu 2009 zirvelerinin yüzde 30 40 üzerinde..

Biz 2 katına gitmişiz..(totalde 4) daha hala yok 7 olacak yok 10 olacak..Yahu venazuella mıyız biz..

Nasıl dünyada para bolluğu yaşanırken bizim paraların değer kaybetmesi saçma ise

FED MED paraları çekiyorken de değer kazanması o derece normal olur..
    Öyle diyim..

8. Şurada en basitinden zarrab davası düşsün ne FED dinlerler ne parite ne 10 yıllıklar ne 2 yıllıklar ne Trump ne vergi yasası
    Dolar 2 günde yüzde 5 aşşa düşer..

Eeee nerede kaldı makro veriler..

Sonra hadi 6 ay 8 ay bekle durda dolar 3.80 olsun..

peahhh

ne anladım bu işten..

Sayfa 40/777 İlkİlk ... 3038394041425090140540 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •