Originally Posted by
dividend
Üstad sanırım yanlış anlaşıldım. Benim kastım bedelsiz odaklı yatırım kesinlikle değil. Sorumu şöyle sorarsam bence daha anlaşılır olacak. Hissenin bedelsiz verip vermemesi de bizim elimizde olmayacağından istemesek bile bu durumla karşılaşabilir. Sizin de elinizde olan Tüpraş ödenmiş sermayesi defter değerine göre çok çok düşük seviyelerde malumunuz. Koç yıllardır yapmıyor ama hasbel kader bedelsiz artırım kararı aldı ve bu oran çok yüksek olsun. Bedelsiz verildiği takdirde oluşan yükseliş rasyonel olarak açıklamaya çalışılsa dahi tüm finans, muhasebe ve ticaret hukuku bilgime dayanarak bana göre tamamen saçmalık olan bir gerekçeyle hisse tavan tavan gidiyor ve bir süre sonra başladığı yere geri geliyor. Geçmiş tecrübelerim de bunu gösteriyor bakınız brisa bakınız goody. Tüpraş böyle bir karar alsa fiyatı 250-300 e kadar rahatlıkla gelebilir ama biliyorsunuz ki mevcut durumuna göre şuanda ederi 100-150 arası bir değerde. Bir süre sonra da 250-300'den belki de daha yukarıdan bu aralığa tekrar gelecek. Torununuza bırakma niyetinde olmanıza rağmen bu suni harekete duyarsız kalmak mantıklı gelmiyor bana. Her türlü durumda satmamayı anlayabilirim ki ben de şirkette bozulma olmadığı sürece satmama düşüncesindeyim ancak portföyü katlayan ve geçici olduğunu bildiğiniz bu süreci izleyerek geçiştirmek yerine bir strateji belirlemenin uvy politikalarında olmasında faydalı olduğunu düşünüyorum. O an geldiğinde stratejinin olmaması bu fırsatı kaçırmanıza sebebiyet verebilecektir ki bu her zaman olacak bir şey olmadığından kaçırmaktansa oyun planını önceden kurgulamak faydalı olacaktır kanaatindeyim.
Bu sorunun basit bir cevabi var.
Elimdeki ederinin cok uzerine cikarsa hem de kisa bir zamanda ve bu cok bariz ise ben de daha sonra geri almak uzere gelinen seviyeye gore belli bir kismini veya tumunu satarim.
Bu illa bedelsiz ile de olmak zorunda degil son Asels orneginde gordugumuz gibi.
Mart basi 15.xx de aldigim Asels'ler 8 ay gibi bir surede x3 e cikinca 47 TL den 1/3 u satip geri kalani tutmaya devam ettim.
Bu sekilde hem anaparami geri aldim, hem de geri kalan Asels hisselerim bedava maliyet oldu.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri