Sayfa 43/777 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 337 - 344 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Eski yoğurdun bolluğu olmayacak, demek istediğim bu..Takiii ''deep impact'' gelene kadar..

Ve birde vergi kanunu çıktı..kanunun detayını çok bilmesekte, ne diyorlar doların geri çekilmesine ''repatriation''..

Şimdi sırada altyapı yatırımları var..Trilyon dolarlık, Ocak ayında çıkması beklenen..

Enflasyon-getiri eğrisi ne olacak bakalım..resesyonu fiyatlayacak mı?..10 yıllıklar neredeyse 2.49, yükselişte..

Sakın geç gelme, erken gel..merhum Saadettin Kaynak hüzzam şarkısı..

Yanlışın var Sevgili Gund, dediğim şartlarda bir değişim olmayacaksa yada doğru tahmin edebiliyorsam , önce EM'ler etkilenecek..yani junk olanlar, zurnanın zırt dediği yerde olanlar..söyliyeyim..
    Bir an zurnanın zırt dediği yerde olanları bırakalım, gelişmiş ülkelere bakalım:

Commercial banks in Japan, Germany, France and the U.K. now have more dollar-denominated liabilities than those in their own currencies, according to data from the Bank for International Settlements.
    Bankaların bankası BIS ne demiş..ne demiş..

Japonya, Almanya, Fransa, UK...ticari bankaların kendi para birimlerinden çok daha fazla dolar yükümlülükleri var şimdilerde demiş..

EM'lerdeki pozisyonlarıda düşününce dünya dolara gark olmuş yani..pozisyonlar o yönde alınmış..

Walla brovo, neler demişti sn Power..gerçekten takdir ettim, takdir üzeri beş yıldız..

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    analiz yok data yok araştırma yok ne var peki yandaşlık,gerçeklikten kopma var. Daha piyasa ile MB ler arasındaki büyük kavgayı göremiyorsun. vitrini bırakın arka kapıya yönelin.
    dolar FED tarafından piyasadan çekilirken değer kazanır. bir mal piyasada azalıyorsa değeri artar. Bu ticaretin kuralıdır. şu an piyasalar ve MB ler arasında çatışma var piyasa şu an kendini büyük gösterip MB leri baskılıyor bunuda başta FX ile yapıyorlar. ama bu yöntemler ancak geçici işe yarar,sonra doğa kanunları devreye girer.

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Ve birde vergi kanunu çıktı..kanunun detayını çok bilmesekte, ne diyorlar doların geri çekilmesine ''repatriation''..

Şimdi sırada altyapı yatırımları var..Trilyon dolarlık, Ocak ayında çıkması beklenen..

Enflasyon-getiri eğrisi ne olacak bakalım..resesyonu fiyatlayacak mı?..10 yıllıklar neredeyse 2.49, yükselişte..
    peki sn enki.

buna rağmen neden hala Euro yükselişte.

özellikle abd faizleri yükselirken.

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bir an zurnanın zırt dediği yerde olanları bırakalım, gelişmiş ülkelere bakalım:

Bankaların bankası BIS ne demiş..ne demiş..

Japonya, Almanya, Fransa, UK...ticari bankaların kendi para birimlerinden çok daha fazla dolar yükümlülükleri var şimdilerde demiş..

EM'lerdeki pozisyonlarıda düşününce dünya dolara gark olmuş yani..pozisyonlar o yönde alınmış..

Walla brovo, neler demişti sn Power..gerçekten takdir ettim, takdir üzeri beş yıldız..
    powerpc bu, kimseye benzemez alır masaya vurur.ben vitrine değil arka kapıya bakıyorum. şu söylediklerimi bu forumda çok az kişi biliyor.benimde kaynağım londra.yani avrupa finansının merkezi.

4.  Alıntı Originally Posted by kızılyıldız Yazıyı Oku
    peki sn enki.

euro yu kumarbaz piyasacılar gazlıyor,pozisyonları dolar short çünkü. bu uğurda hedge fonlar neler feda ediyor bir bilseniz.şu iki yılda özellikle dikkat ederseniz ekonomin kuralları terse işliyor. sonunda doğa kanunları devreye girecek bu iş katliamsız olmaz.

Alıntı Originally Posted by kızılyıldız Yazıyı Oku
    peki sn enki.

öncekilerde ve son yazıda vardı..tüm gelişmiş ülkelerdeki pozisyonlar (banka vb.), EM'ler üzerindekiler dahil 2008 krizinden bu yana dolar cinsinden alınmış durumda..doların yükselmesi kesinlikle zarar etmeleri demektir..bende aylardır Euro'nun yükselişine bir anlam vermiyordum..şüpheleniyordum sadece..

powerpc bu, kimseye benzemez alır masaya vurur.ben vitrine değil arka kapıya bakıyorum. şu söylediklerimi bu forumda çok az kişi biliyor.benimde kaynağım londra.yani avrupa finansının merkezi.
    Brovo yani..bende şüpheleniyordum ama kesin bir şeyler söyliyemiyordum..seninle ve BIS'le birlikte netleşmiş oldu..teşekkürler..

Walla kestirip atmışsın, yok böyle bir şey diye..bak 2018 ortaları özellikle FED'in her ay 40-50 milyar dolar kesinti yapmaya başladığı dönemlerde bana dolar sat diye gelirsen, satmam ha..karaborsa fiyatından veririm ancak..

Şimdi kanıt ve beklentilerimizi yazalım..

Şekilde 3 aylık Euro dolar swap oranları var..sene sonu hareketleri için normal gözüksede sanki kazın ayağı öyle değil..

Neden..2016 yıl sonu da benzer bir durum var ama bu sefer oran çok daha derinlere dalmış..neredeyse swap oranları 2008 krizi ve 2011 AB bankacılık krizi seviyelerine yaklaşmış..2008'de bu oran eksi 1.5'un üzerindeymiş..

Şimdi ister istemez FED'in ''taper'' i yeni yılda kendini göstermeye başlayacak(kesinti oranları artacağından özellikle yaza doğru)...gerçi beklenti önceden alınır ya!!

ABD'de vergi yasası da onaylandı..söylenilen 2.6 trilyon doların ABD'ye geri akması..hadi 1 triyon dolar geri aksın diyelim, yukarıdakiyle birlikte ciddi bir dolar sıkıntısı doğurabilir..işte bu yüzden swap oranları 2016 yıl sonu oranlarından farklı ve piyasalar yavaş yavaş bunu satın almaya başladı sanırım..

Unutma, başta EM'ler tüm dünya dolar borçlusu, tarihte hiç olmadığı kadar..(şimdi detaya girmeyeyim ama bir önceki gönderimde bahsettiğim gibi piyasalar doların güçlenmemesi için gayret ediyorlar sanırım--komplo teorisi gibi kabul edilebilir fakat aldıkları pozisyonlar ters yönde)

Bak uyarıyorum sonra vay ben bilmiyordum..vay bana kimse söylemedi deme..

Yok öyle basarlar verirler doları..ancak 2011 AB bankacıklık krizinde olduğu gibi ciddi bir krizde FED dolar musluklarını açar..kriz durumları ayrı konu..

Konuya devam edeceğim..
    Devam edelim..yukarıdaki konuyla aşağıdaki konuyu birleştirelim..çünki aşağıdaki konu içten içe yanmaya başladı..dolar borçları baş role geçebilir..

Walla bu işler çok bilinmeyenli denklem..bir de Trump'ın 2018 yılı için dış ticaret açığına kafayı takacağını düşünüyorum..ucundan kıyısından sınır vergisi koymaya başlarsa, tepkiler oluşur ve akabinde global ticaret yavaşlamaya başlayabilir..buda yine global bir resesyonu tetikleyebilir..

Sonuçta ABD kendini bir şekilde koruyabilir ama olan bizim gibi Junk statüsünde olanlara olur..

Yukarıdaki yazıda Trump'ın katkı vererek yavaş yavaş global ticaretin içine edebileceğinden bahsetmiştim..

Global ticaretin içine edilirse ne olur..resesyon oluşur..resesyon ve borçlar; mükemmel ikili..

Sn. Gund okusun, benim gibi karamsar olmasın..kötümserler haklı çıkar, iyimserler para kazanır çünki..

Geçen ay yazmıştım, ABD Çin'den ithal edilen alüminyum folyolardan gümrük vergisi almak için soruşturma açmıştı..devamı da gelecek ha..

Konu neydi?..gümrük vergisi işleri bir başlarsa..ben sana, sen bana..

Belki karşılığıdır, bilmiyorum..geçen hafta Çin'den bir adım geldi..dikkat edilmeye değer..

Çin çelik ürünlerinde var olan %10-15 ihracat vergisini kaldırdı..

Bu ne demek..çelik ürünlerinde ihracaat maliyetinin düşmesi yani Çin'de daha ucuza ihracat fiyatı oluşması demek.. ABD'nin istediğinin tam tersi..

Söylemeye gerek yok sanırım, globalde çeliğin bir numarası Çin..

YTD..
    Son düzenleme : enki; 20-12-2017 saat: 23:53.

7. Crypto lar çakılıyor..
    Bit yüzde 25 aşağıda 12000 dolarda..

Yürek dayanmaz..

Birde böyle satış günlerinde ne hikmetse Yoooooğunluktann tuhaf şeyler olur..
    Daha TR de forex yokken yaşadık biz bunları..
    server a bağlanamazsın şu bu..
    Git derdini marko paşaya anlat derler..

12.000 i yaktı 12.900 oldu 12.500 e düştü..

5 dk içinde..Hakkaten yürek dayanmaz..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Crypto lar çakılıyor..
    Bit yüzde 25 aşağıda 12000 dolarda..

Yürek dayanmaz..

Birde böyle satış günlerinde ne hikmetse Yoooooğunluktann tuhaf şeyler olur..
    Daha TR de forex yokken yaşadık biz bunları..
    server a bağlanamazsın şu bu..
    Git derdini marko paşaya anlat derler..

12.000 i yaktı 12.900 oldu 12.500 e düştü..

5 dk içinde..Hakkaten yürek dayanmaz..
    Daha çok ekmek yerler bunlardan..

Heç fonlarla yatağa giren..

Sayfa 43/777 İlkİlk ... 3341424344455393143543 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •