Sayfa 169/385 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269 ... SonSon
Arama sonucu : 3078 madde; 1,345 - 1,352 arası.

Konu: AKYHO - Akdeniz Yatırım Holding

Şahsi kanaatimce buralar denge oldu ve gedik, iş yatırımın satışlarının azalacağını düşünüyorum.

A1, Tekstil, Tera, Meksa , Deniz günlük, kısa vadeli dönüyor.

Haber akışları önemli olacak olup 2018 ilk çeyreğini dört gözle bekliyorum.

Bugün BGC’nin takasının oturmasını ve dağılacak kurumları bekliyorum.

Bakanın açıklamalarına göre %5 tazminat var.

Taşeron düzenlemesi sonrası zor durumda kalabilecek firmalar için düzenleme yaptıklarını dile getiren Bakan Sarıeroğlu, düzenlemede tazminat maddesinin de yer aldığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Taşeron düzenlemesini iyi niyetle yaptık. Bu süreçte kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Hiçbir firmamızın mağdur olmasını, kapanmasını arzu etmeyiz. Bu süreçte sıkıntı ve mağduriyetler yaşanırsa gerekli değerlendirmeleri yaparız." dedi.

Bakan Sarıeroğlu yaptığı açıklamada, taşeron işçileri kadroya kavuşturan düzenlemede işverenleri de düşündüklerini belirterek, bu kapsamda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile istişarelerde bulunduklarını bildirdi.

Alt işveren firmaların mağdur olmaması için düzenlemede tazminat maddesine yer verdiklerini vurgulayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Alt işveren firmalarının fesih edilen sözleşmelerden sözleşme konusu işin yüzde 80'ini tamamlamayanlar için yükleniciye yüzde 80 ile yapılan işin tutarı arasındaki bedel farkının yüzde 5'i oranında tazminat ödenecek. Bu firmaların kamu kurumlarına ait işlerin yürütülmesinde kullandığı taşınırlar ile tüketim malzemelerini, ilgili kamu kurum ve kuruluşları tarafından satın alınmasına veya kiralanmasına imkan sağlanacak."

Taşeron işçileri kadroya kavuşturan düzenlemeyi titiz ve ayrıntılı bir çalışmanın ardından hayata geçirdiklerini dile getiren Sarıeroğlu, "Taşeron düzenlemesini iyi niyetle yaptık. Bu süreçte kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Hiçbir firmamızın mağdur olmasını, kapanmasını arzu etmeyiz. Bu süreçte sıkıntı ve mağduriyetler yaşanırsa gerekli değerlendirmeleri yaparız." diye konuştu.

Şirketin kamuda net kar marjları %3'lere düşen güvenlik sektöründen savunma sanayii ve yazılıma kayması çok olumlu.
    Lakin özel sektör ve uluslararası alanda işler nispeten daha karlı.
    Şirketin önemli oranda kıdem/ihbar yükünden kurtulması ve alacağı tazminat geçiş döneminde olumlu olacaktır. İlk 3 aylık finansallar Mai ve Tanıtek'in dahil olacak olması da yeni bir değerlemeye neden olacaktır.

yatırım tavsiyesi değildir.

Sarıeroğlu: Taşeron firmalarda da mağdur edilemeyecek tazminatları hemen ödenecek- TRT Haber

5. .Tahsisliden mal alan bazıları gözü dönmüş şekilde satıyor...yazıklar olsun bu altını tutamayanlara neden aldınız diye sorarlar adama,madem altınızı tutamıyorsunuz neden zıkkımlanıyorsunuz be adi yaratıklar..... ,yaptığınız adeta hırsızlık gibi.....yazıklar olsun bu tiplere...borsanın içine edende bunlar gibiler zaten..ahlaksızlık bu.......rezil,adiler,ahlaksızlar.....

6.  Alıntı Originally Posted by Dow16 Yazıyı Oku
    .Tahsisliden mal alan bazıları gözü dönmüş şekilde satıyor...yazıklar olsun bu altını tutamayanlara neden aldınız diye sorarlar adama,madem altınızı tutamıyorsunuz neden zıkkımlanıyorsunuz be adi yaratıklar..... ,yaptığınız adeta hırsızlık gibi.....yazıklar olsun bu tiplere...borsanın içine edende bunlar gibiler zaten..ahlaksızlık bu.......rezil,adiler,ahlaksızlar.....
    Soygunun alasi iste neconun oyunlari halka açildigindan beri eli milletin cebinde.
    Cumhurbaskanligi danismani Yigit Buluta mail attim az çok o anliyor borsa yatirimcisinin halinden bütün olan biteni anlattim tahsisliden ver iskontolu sonra her kadememye kar yazacak sekilde sat .Birde savunma sanayine girdiler bunlar para için herseyi yaparlar acaba devlet bunlara güvenip de ihale verirse ekipman için vay halimize Türkiye olarak

Tahsisliden alanlar ve özellikle gedik yatırım hala %20'yi cebe koyma telaşında. Gedik'ten işlem yapan hisseye inanan alışlar olmasa Gedik'te mal kalmayacak. Yarın son bir kez daha geri çekilmesini ve yılı iyi kapatması gerektiğini düşünüyorum

8. değerli ortaklarım,bırakın satsınlar sinirlenmeye gerek yok.o hisseler iskontolu satılmasaydı kimse gidip cari fiyattan o parayı vermezdi.ozaman şirket almak için bizden parayı toplayacaktı.altı üstü 6 milyon hisse,sonsuza kadar satacak halleri yok.biz gelecek vizyonuna bakalım.şu tanıtek fazla maliyetli olmazsa yine bir hareket yapabilir.

Sayfa 169/385 İlkİlk ... 69119159167168169170171179219269 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •