Sayfa 65/250 İlkİlk ... 1555636465666775115165 ... SonSon
Arama sonucu : 1998 madde; 513 - 520 arası.

Konu: Türkiye Ekonomisi, Faiz, USD,BIST, Büyüme ve Makro Ekonomik Değerlendirmeler

1.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sn.R.Lucas kesinlikle iyi değildir.. USD kurundaki bu dalgalanma iş yapan esnafı yatırımcıyı bitirir.. Maalsef bizim kadar biraz da siyasiler ve ekonomiye yön verenler düşünmelidir.. İnanın yazdıklarım buradan MARS a yol olur derler ya; o misal...

Baktım ki; beni dinleyen yok... Ben de kendimce bir kazanç yolu buldum...

Lakin dediğim gibi keşke ekonomi düzgün olsa idi; biz de USD dan kazanmasada idik.... Ama dediklerim yapılmadığı sürece bu ülke de ekonomi %50 USD %50 TL dir..

BİST te tek iyi giden Vakıfbank idi... Onu da kamulaştırdılar...

"Millet gider Mersin'e; Bizimkiler gider Tersine..."
    Tehlikeli olan kurların yüksek veya düşük olması değil, bu kadar dalgalı olmasıdır desek yanlış olmaz sanırım.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir"

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Tehlikeli olan kurların yüksek veya düşük olması değil, bu kadar dalgalı olmasıdır desek yanlış olmaz sanırım.

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir"

Kesinlikle Sn.Miriel USD kuru şu an siyasi risklere bağlı olarak 3,51 TL ile 4,45 TL arasında değişebilir...

Sanki para değil; hisse senedi...

3.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Kesinlikle Sn.Miriel USD kuru şu an siyasi risklere bağlı olarak 3,51 TL ile 4,45 TL arasında değişebilir...

Sanki para değil; hisse senedi...
    Hedge etmesi bir dert, yatırım kararı vermek bir dert.. Şirketlerin bu konudaki yeterliliği ne seviyede pek bilgim yok ama zor iş..

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."

4. Facebook'ta bir arkadaşım paylaşmış, okuyun da tarımda iki yüzyılda ne değişmiş (daha doğrusu değişmemiş) ülkemizde görün.

Yeniçeri ocağını ortadan kaldıran Sultan 2. Mahmud'un modern bir ordu kurmak için Türkiye'ye çağırdığı Prusya subaylarından biri olan Moltke, 7 Nisan 1836'da Osmanlı'nın o günkü durumunu özetleyen bir mektup yazmış. Mektupta tarıma da temas ediliyor:
    "... Eskiden mahsullerinin yarısını İstanbul'a getirmek zorunda bulunan Boğdan, Eflak ve Mısır'ın, bu büyük zahire ambarlarının kapanmış olmasından hayat pahalılığı durmadan artmıştır. Hükümet kendi kendine tespit ettiği fiyatlarla satın aldığından memlekette kimse tarımla uğraşmak istemez. Zorla satın almalar bu Türkiye'de, yangın ve vebanın ikisi bir arada olmasından daha büyük bela. Bu yalnız refahı yok etmekle kalmaz, refahın kaynaklarını da kurutur. Böylelikle hükümet 800.000 nüfuslu bir şehrin kapılarından bir saat ötede uçsuz bucaksız verimli topraklar ekilmeksizin dururken, buğdayı Odesa'dan satın almak zorunda kalır..."

5.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Hedge etmesi bir dert, yatırım kararı vermek bir dert.. Şirketlerin bu konudaki yeterliliği ne seviyede pek bilgim yok ama zor iş..

"Yatırım tavsiyesi içermemektedir."

Sn.Miriel %100 katılıyorum. Hedge etmesi bir dert, alım yeri bir dert, satım yeri bir dert. Millet işini gücünü bırakıyor kuru yönetmeye çalışıyor...

Lakin; 400 milyar USD ödenmesi gereken bir borç varsa 3,51 TL-4,45 TL bandı çok tehlikeli demektir... Bir çok firma 4 TL üzeri dayanamaz demektir..

Dedim ya; Türkiye de maalesef her bir şeyden anlamak zorunda kalıyoruz. Anlayamaz isek Serengeti düzlüklerinde ki gibi ya çakallara, ya sırtlanlara en iyi ihtimal Aslanlara yem oluruz...

6. "Albert Einstein" aptallığı şöyle tarif eder.

"Her zaman aynı şeyi yapıp; farklı sonuçlar beklemektir" der...

Yılbaşı tebriklerini buna benzetirim. "Yeni yılda sağlık, başarı ve mutluluk getirsin" denir ya; iyi niyetli bir yaklaşımdır. Güzel de.. Lakin 2017 yılında bizler ne yaptık ki; daha doğrusu neler yapmadık ki; 2018'in 2017 den farklı olmasını bekleyelim.

Ekonomide yapılması gereken işleri hep halının altına süpürmekle 2018 yılında başarı ve bol kazanç dilemek...

Evet bazılarımız bol kazanç elde edebilir, ama bazıları genele yayılması durumunda 2018 yılında bol kazanç dilemek ve bu kazancı ummak...

2018 yılının maalesef 2017 yılından daha zor geçecektir. USD riski bizlerde bu kafa olduğu sürece devam edecektir..

Geçenler de İngiltere Ankara Büyükelçisi TR den ayrılırken çok hoş bir video çekmişti. Aynen şunları demişti;

"TR harika bir ülke... Yalnız komplo teorilerine oldukça fazla zaman ayırıp, kurgulayıp etrafa yayıp zamanla da kendiniz inanıyorsunuz." demişti...

Bingo...

Hayatta en sevmediğim laftır...

"Dış Mihraklar Bizimle Uğraşıyor..."

Yahu ne dış mihrakı sen ödevlerini iyi yapmazsan kötü not alırsın... Aslında bu bize küçüklükten itibaren öğretilen bir yalandır...

Ben aslında kopya çekmezdim ama arkadaşım kandırdı beni...

Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkündür...

Unutmayın Rasyonel, akılcı olmayan toplumlar için her zaman dış mihraklar vardır...

ABD dünyanın en nefret edildiği ülke olmasına rağmen; en çok göç edilmek ülkesi olma sebebi bu yüzdendir....

Çünkü konunun sevilip sevilmemekle ilgisi yoktur.. Akılcı ve mantıklı olmakla ilgisi vardır...

Dedim ya; Bende adeti bozmayayım..

"2018 ' de Bol Kazanç, Sağlık ve Mutluluk Dilerim..."

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Facebook'ta bir arkadaşım paylaşmış, okuyun da tarımda iki yüzyılda ne değişmiş (daha doğrusu değişmemiş) ülkemizde görün.

Yeniçeri ocağını ortadan kaldıran Sultan 2. Mahmud'un modern bir ordu kurmak için Türkiye'ye çağırdığı Prusya subaylarından biri olan Moltke, 7 Nisan 1836'da Osmanlı'nın o günkü durumunu özetleyen bir mektup yazmış. Mektupta tarıma da temas ediliyor:
    "... Eskiden mahsullerinin yarısını İstanbul'a getirmek zorunda bulunan Boğdan, Eflak ve Mısır'ın, bu büyük zahire ambarlarının kapanmış olmasından hayat pahalılığı durmadan artmıştır. Hükümet kendi kendine tespit ettiği fiyatlarla satın aldığından memlekette kimse tarımla uğraşmak istemez. Zorla satın almalar bu Türkiye'de, yangın ve vebanın ikisi bir arada olmasından daha büyük bela. Bu yalnız refahı yok etmekle kalmaz, refahın kaynaklarını da kurutur. Böylelikle hükümet 800.000 nüfuslu bir şehrin kapılarından bir saat ötede uçsuz bucaksız verimli topraklar ekilmeksizin dururken, buğdayı Odesa'dan satın almak zorunda kalır..."
    Sn.Pilavlı TR deki sorunlar sadece Tarım ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Ekonomide herşey zincirlemedir...

Lakin kısa şekilde şu şekilde izah edebilirim...

Tarım ve Hayvancılık ile uğraşan kesim girdi maliyetleri nedeni ile şikayet etmektedir. Yakıt ve yem fiyatları onlar için inanılmaz..

Malum hayat pahalılığıda eklenince çiftci ve hayvancı tüm maliyetlerini buna eklemek zorunda...

Bu seferde devlet hoopp dur bakalım bu kadar zam yapıp bu fiyata verirsen enflasyon yaratırsın daha ucuza ver diyor...

Yerli üretici veremem zarar ederim diyor...

Vermezsen ithal ederim diyip kestiriyoruz...

Sonra durum bu oluyor...

8.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    "Albert Einstein" aptallığı şöyle tarif eder.

"Her zaman aynı şeyi yapıp; farklı sonuçlar beklemektir" der...

Yılbaşı tebriklerini buna benzetirim. "Yeni yılda sağlık, başarı ve mutluluk getirsin" denir ya; iyi niyetli bir yaklaşımdır. Güzel de.. Lakin 2017 yılında bizler ne yaptık ki; daha doğrusu neler yapmadık ki; 2018'in 2017 den farklı olmasını bekleyelim.

Ekonomide yapılması gereken işleri hep halının altına süpürmekle 2018 yılında başarı ve bol kazanç dilemek...

Evet bazılarımız bol kazanç elde edebilir, ama bazıları genele yayılması durumunda 2018 yılında bol kazanç dilemek ve bu kazancı ummak...

2018 yılının maalesef 2017 yılından daha zor geçecektir. USD riski bizlerde bu kafa olduğu sürece devam edecektir..

Geçenler de İngiltere Ankara Büyükelçisi TR den ayrılırken çok hoş bir video çekmişti. Aynen şunları demişti;

"TR harika bir ülke... Yalnız komplo teorilerine oldukça fazla zaman ayırıp, kurgulayıp etrafa yayıp zamanla da kendiniz inanıyorsunuz." demişti...

Bingo...

Hayatta en sevmediğim laftır...

"Dış Mihraklar Bizimle Uğraşıyor..."

Yahu ne dış mihrakı sen ödevlerini iyi yapmazsan kötü not alırsın... Aslında bu bize küçüklükten itibaren öğretilen bir yalandır...

Ben aslında kopya çekmezdim ama arkadaşım kandırdı beni...

Bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkündür...

Unutmayın Rasyonel, akılcı olmayan toplumlar için her zaman dış mihraklar vardır...

ABD dünyanın en nefret edildiği ülke olmasına rağmen; en çok göç edilmek ülkesi olma sebebi bu yüzdendir....

Çünkü konunun sevilip sevilmemekle ilgisi yoktur.. Akılcı ve mantıklı olmakla ilgisi vardır...

Dedim ya; Bende adeti bozmayayım..

"2018 ' de Bol Kazanç, Sağlık ve Mutluluk Dilerim..."
    Abi 2018'de bol kazanç,sağlık mutluluk ve dış mihraksız bir yıl dilerim

Sayfa 65/250 İlkİlk ... 1555636465666775115165 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •