Eski forumda kaldığından ulaşmam zaman aldı 2015mart ayında yazdığımı buldum, screenshot ekte.
2014 kasımda 900K$ 2.30usd/try
2015 mart 965K$ 2.60 usd/try
Şuan;
2017 aralık 700K$... 3.77usd/try
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Eski forumda kaldığından ulaşmam zaman aldı 2015mart ayında yazdığımı buldum, screenshot ekte.
2014 kasımda 900K$ 2.30usd/try
2015 mart 965K$ 2.60 usd/try
Şuan;
2017 aralık 700K$... 3.77usd/try
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
2.5 yılda 965 bin dolardan 700 bin dolara.Eh demek ki emlakta çöküş işi yakında.Zamane bankerlerinin batışı yakın demektir.Zaten kriz yok diyen kalmadı,emlak ucuz diyene de millet neredeyse dayak atacak))))))Benim ev satılmaz anladım ben onu ,başka şekil yapacağız artık.
istanbul konut fiyat artışı 2015 ortalarına kadar dolar kurundaki artışı karşılamış, ama 2.70- 2.80 bandından yukarı kopuş sonrası dolarla ilişkisini kesmiş.. hatta 2017 ortalarından itibaren enflasyon altına düşmüş durumda, reel bazda eksi yazmaya başlamış..
grafikten görüldüğü gibi 2015 ağustos itibariyle kur 3.00 olana kadar, konut fiyatları dolardaki artışı kompanse etmiş.. 3.00 üstü atakta kompanse edememiş.. tabii, şöyle bi şey de var: 2015 ortasından beri TL'nin dolar karşısındaki kaybını kompanse eden başka hiç bir para birimi yok- rus, brezilya, hindistan, endonezya, polonya, g.afrika vs hiç bir EM parası TL'nin kaybettiği değer kadar değer kaybetmedi dolara karşı (bu hareketin global bir karşılığı/eşleniği yok)
yani konut fiyat artışı 2 senedir dolar bazlı olarak geriledi diye örnek gösterebileceğimiz başka hiç bir unsur yok, tek örnek TL'nin dolar karşısındaki olağan-dışı değer kaybı.. bunu bir kenara koyduğumuzda konut fiyatlarının enflasyon/faiz karşısında yenildiğini söyleyemiyoruz bile..
Son düzenleme : KaraKemal; 01-01-2018 saat: 03:32.
bir ülke düşünün. birisinin çiftliği gibi yönetiliyor. meclis devre dışı. rüşvet, adam kayırma, yolsuzluk, sahtekarlık almış başını yürümüş. khk ile her kanun devreye alınıyor. bir kişi istedi diye eğitim sistemi, saatlerin ileri/geri alınması mevzusu ve sayısız diğer konu kanunlaşıyor. sürekli yeni vergi icat ediyorlar. zam yağmuru.. tüm televilzyonlar baskı ile susturulmuş, gerçeklerin konuşulması engellenyor. muhalefet en küçük eleştride dahi cezalandırılıyor... saymakla bitmez insan yoruluyor. böyle bir ülkede doların 4 lira olması olağandışı bir şey değildir. beton yaparak kalkınacağını zannedenler daha uzun süreler şok geçirmeye devam edecek.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
ülkedeki en büyük şoklardan birisi istanbul un köy haline getirilme sürecinde 3 maymunu oynayan emlak lobisi ve ona eklemlenmiş gönüllü neferlerinde oluşacak. uzun süre doların 3 tl üzerinde kalmasını hazmedemediler. basında ve bu forumda sürekli 2.60-2.80 aralığı gibi hedefler verdiler dolar için. ama artık dolar karşısında yenilgiyi kabullenmiş görünüyorlar. borç ile büyüme politikasını yıllarca ülke genelinde ve buralarda savunmuşlardı. ülkenin yıllarına mal oldular. çok yazık.
şu sıralarda doların artışının emlak sektöründeki durgunluğun nedeni olduğunu iddia ediyorlar. bu durumun sadece bir boyutu. dolardaki artış rasyonel OLMAYAN bir zihniyetin uygulamaları nedeniyle bu seviyelerde. emlak olayında esas sorun sürdürülemezliktir, bir nevi "bardağın dolması ve içine daha fazla su konulamaması olayıdır". köy haline gelmiş bir şehirde insanları aldatmak için londra gibi şehirlerle karşılaştırıp "istanbul çok ucuz" sayıklamalarına devam edecekler bir süre daha.. ama gerçek ve realitelerden kaçılamayacak.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Ben bu hesabı anlayamadım sayın karakemal.Misal benim ev 1.5 yıl önce çekmeköyde yaklaşık 400 civarında alıcı buluyordu.1.5 yıl sonra ben 415 den satışa çıktım 380 e düştüm hala satıcı yok ben enflasyon ve faize yenilmemiş mi oluyorum.Sizin hesabın bir yanlışı da enflasyon hesabı gibi evlerin satılabilme fiyat hesabının da yanlış olması.İnternetteki fiyatalara bakıp piyasaya uygun fiyat veriyorsunuz a bir de bakın ne oluyor her şey sanalmış emlakçınız piyasa durgun da şu da bu da bir saat size hikaye anlatıyor.Ben çöküşün başındayız gibi algılıyorum.
Yer İmleri