Sayfa 166/1049 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266666 ... SonSon
Arama sonucu : 8390 madde; 1,321 - 1,328 arası.

Konu: Bitcoin & Ethereum

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,251
    Blog Entries
    1
    Aralık başından beri BTC deki hash rate düşüyor. Bunda tabiki etkili olan BTC fiyatındaki düşüş.
    Fork dan çıkan coinler ile uğraşmak daha mantıklı geliyor madencilere (Bitcoin Cash gibi). FEE ler önce yükseldi (madenci azaldı) ama onlarda sonradan düştü.
    Demek ki madenci sayısı istenenden fazla. Neyse..

Buradan bakabilirsiniz. Ben baktığımda -%15 lük zorluk düşüşü tahmin ediyordu site.

https://bitcoinwisdom.com/bitcoin/difficulty

Aklıma gelmiş iken DASH da diff çok yükselmişti. Şuradan bakabilirsiniz.
    https://www.coinwarz.com/difficulty-...fficulty-chart (ALL tıklayın)

Okadar yükseldiki baikal minerların (Makine) suyu çıktı. Bunları Aralık ayında alanlar kara kara düşünüyorlar şimdi.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,251
    Blog Entries
    1
    Nereden bakarız...

Şu siteden
    www.cryptocompare.com/mining/calculator/dash

DASH Sekmesi açık iken bakalım ve dolduralım

https://tr.aliexpress.com/item/The-n...StoreLevelAB=5

Bu alet 3000 dolar ve 2050 MH/s ...şebekeden yediği güç 450 W..İlgili yerlere yazınca şu anki zorluk ile ZARAR ettiriyor.

Zaten dash daki son günlerdeki ZORLUK daki düşüş de bunun göstergesi. Madenciler başka coinlere geçiyor.
    Son düzenleme : secbul; 02-01-2018 saat: 07:16.

Psikolojik YAS süreci

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,251
    Blog Entries
    1
    Şunu gözlemliyorum..

Ecosistem madenci makinesi ile dolmuş durumda. Olası BTC düşüşünde millet fişi çeker demedi demeyin. Zaten TOKEN diye bir şey zımpırtı çıktı çıkalı madencilik oldukça zorlaştı. Halbuki bu sistem gizlilik ve madencilik üzerinedir. İlginç bir yıl geliyor sanal parada..

Psikolojik YAS süreci

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,251
    Blog Entries
    1
    Benzer şey ler BTC de var.

Antminer S9 hesabında

https://www.cryptocompare.com/mining...ostPerkWh=0.12

14 Th/s lık makine her şey dahil 6870 dolar
    https://tr.aliexpress.com/item/Stokt...StoreLevelAB=5

1 yılda bıraktığı para 7200 dolar o da diff yükselmez btc düşmez ise.

Psikolojik YAS süreci

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,251
    Blog Entries
    1
    Yeri gelmiş iken olurda rastlarsınız.. Şudur budur tartışmadan uzatmadan "Cloud mininglerden uzak durun."

Psikolojik YAS süreci

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,251
    Blog Entries
    1
    Hard Disk madenciliği de mevcut bu sistemde..İnanılmaz gelebilir ama öyle.
    fazla uzatmadan

1 TB hard disk ayda şu an 4.5 dolar kazandırıyor. (79 Burst)

Şuradan bakabilirsiniz.

http://burstcoincalculator.com

Hani çalıştığınız şirketteki serverda boş yer filan vardır. Heba olmasın

İlgili yere (okyanusa) şuradan dalınız.
    https://burstforum.net

Psikolojik YAS süreci

7. Syn enfarktüs sizin ve bu başlık altında bi kaç kişinin daha yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Benim bi kaç sorum olacaktı bu konular hakkında...
    1. Ülkemizdeki borsaların(paribu, BTCTurk, koinim..) fiyatları ile dünyadaki büyük borsaların fiyatları arasında ciddi fark olmasının nedeni nedir?
    Ayrıca bizim Türk Borsaları kendi arasında bile anlık olarak sürekli fiyat farkı var. Örneğin birisi 53.000tl falan olsa diğerleri 54.500tl falan olabiliyor. Hatta ben bu Bitcoin ile tanışalı 1 ay kadar olmasına rağmen takip ediyorum fiyatları yerli borsa fiyatları arasında %4'e yakın fiyat farkları anlık olarak sürekli olmakta bu fiyat farkı Türk ve yabancı borsaların fiyatları arasında daha fazla (~%10) olabilmektedir.
    Doğal olarak soru şu, biz bu fiyat farklılıklarını Arbitraj olarak kullanabilir miyiz?
    2. Binanceden hesap açıp Btc dışındaki Altcoinlerden alsak onların fiyat karşılığı alırkende satarkende Btc karşılığı olduğu için bu durum ilginç geldi bana. Mesela Btc dahil piyasadaki tüm coinlerin değeri Usd karşılığı olsa bu durumu anlamak daha kolay olurdu sanki.
    Diyelimki ben elimdeki tüm parayla Binanceden XXX adında bir Altcoin alıcam eğer aldıktan sonra XXX ve Btc 'yi ayrıca da Usd kurunu aynı anda düşünmek gerekiyor sanırım. Kısacası portföyümüzdeki para miktarı 3 değişkene bağlı oluyor bu durumda. Btc fiyatı, Aldığımız XXX Altcoinin fiyatı ve o anki Usd kuru. Eğerki portföyümüzdeki paranın artmasını istiyorsak biz altcoini aldıktan sonra Usd kuru, Btc fiyatı ve XXX Altcoinin fiyatı yani 3 de artarsa bizim portföyümüzdeki para miktarı da artacak demektir. Bu 3 değişken birbirinden bağımsız olarak hareket edebilir. Sanırım biraz da şanslı olmak gerek. Doğru mu düşünüyorum acaba?
    3. Yeni çıkan Altcoinler borsaya girmeden önce alınırsa ve piyasada tutulursa asıl para o zaman kazanılıyor. Ben şahsen Türkiye'de paribu, BTCTurk ve koinim'den hesap açtım yurtdışından en kısa zamanda Binanceden hesap açmayı düşünüyorum. Yeni çıkan Altcoinleri nerden alabiliriz. Bu konu hakkında yardımcı olursanız sevinirim.
    Yeni çıkmış Altcoinler hakkında önerileriniz var mı?
    Çok soru sordum ama maalesef ki bu piyasa yeni bi piyasa o yüzden sizin gibi bu konuda emek vermiş arkadaşların görüşleri bizlere yol gösterecektir.
    Bu konu hakkında bilgisi olan bu sayfadaki değerli arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ediyorum.
    2018 herkes için sağlık, huzur ve maddi açıdan iyi bir yıl olur inşallah.

Venus_V3_5580 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,251
    Blog Entries
    1
     Alıntı Originally Posted by possedion Yazıyı Oku
    Syn enfarktüs sizin ve bu başlık altında bi kaç kişinin daha yazılarınızı ilgiyle takip ediyorum. Benim bi kaç sorum olacaktı bu konular hakkında...
    1. Ülkemizdeki borsaların(paribu, BTCTurk, koinim..) fiyatları ile dünyadaki büyük borsaların fiyatları arasında ciddi fark olmasının nedeni nedir?
    Ayrıca bizim Türk Borsaları kendi arasında bile anlık olarak sürekli fiyat farkı var. Örneğin birisi 53.000tl falan olsa diğerleri 54.500tl falan olabiliyor. Hatta ben bu Bitcoin ile tanışalı 1 ay kadar olmasına rağmen takip ediyorum fiyatları yerli borsa fiyatları arasında %4'e yakın fiyat farkları anlık olarak sürekli olmakta bu fiyat farkı Türk ve yabancı borsaların fiyatları arasında daha fazla (~%10) olabilmektedir.
    Doğal olarak soru şu, biz bu fiyat farklılıklarını Arbitraj olarak kullanabilir miyiz?
    Yurt dışından BTC alabilmeniz için aracı bankalara FEE ödemeniz gerekiyor. Ve prosedürleri çok ağırdır. SWIFT di şuydu buydu. Ayrıca çoğu bankada bunu yapmaz, Avrupa da parayı çekene bu neden size geldi diye sorarlar. Borç vermiştim geri ödedi filan dinlemezler.
    Hadi diyelim bir şekilde western union ile çıktınız bu bile %7 alır.
    En mantıklısı diyelim yurt dışı bir dost akrabanıza EFT geçtiniz.
    Akbankta SWIFT oranları şöyle.
    http://www.akbank.com/tr-tr/genel/Sa...Ucretleri.aspx

Sonuç olarak YURT dışına para göndermek zahmetli ve zor işlemdir. ZATEN BTC nin çıkış amaçlarından biri budur. Bunu ortadan kaldırmak.

TR de Exchangeler arası anlık fiyat dalgalanması olabilir. Arbitraj oranını zor görüyorum. 30 dk yakalamanız gerekir.
    Şu olabilir.Her iki EXC sitesinde hem BTC hem paranız var ise yakalarsanız biraz ekmek çıkabilir.

BTC x USD/TL x 1.07 şu an normaldir bence.

Psikolojik YAS süreci

Sayfa 166/1049 İlkİlk ... 66116156164165166167168176216266666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •