Sayfa 295/1013 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,353 - 2,360 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Köprü egenin sanayisini olumlu etkiyecektir.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Ege sanayisi, dış kaynak tedariki için büyük oranda deniz yollarını, iç kaynak tedariklerinde ise deniz yolları ve demiryollarını kullanır...

Ürün arzı da çok kanallı bir dağıtım ağı şeklinde olduğu için, her yolu kullanır. Çanakkale Köprüsünün bunda etkisi ihmal edilecek kadar az olur.. Çünkü, G.O.P köprüsü İzmir'den İstanbul pazarına ürün arz etmek için daha rasyonel bir seçenektir. Aydın, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon derseniz, zaten Çanakkale'ye daha uzaklar..

O köprünün Güney Marmara ve Kuzey Ege turizmine faydası olur belki.. O da iç turizm.. Çünkü Güney Marmara ve Kuzey Ege daha çok yazlıkçı diye tabir ettiğimiz göçebe iç turistlerimiz tarafından kullanılır.. O da mevsimliktir zaten..

Kayıplarımız ne olur bu köprü yüzünden derseniz de;

1. Maliyetinden dolayı milletin kesesine yük olur. Millet kaybeder.
    2. Doğası ile büyüleyici bir özelliğe sahip olan Kaz Dağları delik deşik olur.. Memleket kaybeder.

Şahsi fikrim, görüşüm böyledir.

Saygılarımla.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ++++

nufusun bir silah olarak kullanılması geri tepecektir. nufus üzerinden güç devşirmeye çalışmak cehalet açıkça.

çok yakın gelecekte asker robotlar üretildiğinde (çok büyük sayılarda) bunu üreten ve kullanabilen ülkeler tependen aşağı 10 binlerce robot askeri bıraktığında bu kadar cahilce konuşan adamlar gerçekleri acı biçimde öğrenecekler. kaldı ki asker robotlara bile gerek yok, adamlar oturdukları yerden kahvelerini içerken ulkemizi yerle bir edebilecek seviyedeler şu anda bile. siyasilerdeki cehalet açıkçası korkutucu.
    gecen gun ABD mnedyasinda ISID in nasil drone lari kullandigini anlatan bir yazi okudum. Sonra youtube den video lari seyrettim. ISID Irak ta fabrika kurmus. Cin den bir sekilde getirdikleri ucuz binlerce drone a ufak bir aparat takarak el bombasi dusurme mekanizmasi kurmuslar. Menzil de az zaten ama adamlar askerlerin insanlarin ustune bu drone lari ucaracakken yerdeki askerler silahlariyla bunlari patlatmaya baslamislar. Yani ISID bu isi becerememis.

Sonra adamlar el bombasini koymayi birakip yerine kimyasal madde koymaya baslamis. Yerdeki askerler yine ates aciyorlar ama drone patlamiyor onun yerine bir toz bulutu olusuyor. Hadi bakalim

Birde Irak taki fabrikada kendi drone larini uretmeye baslamislar ama hala becerememisler.

Ben agzim acik bunlari okuyorum dunya ne hale geldi. Bu drone lari Urfa ve Antep uzerine surmek hic zor degil. Bizimkiler naapiyor peki?

Teknoloji gelistikce Cin bu drone larin cok daha ustunlerini ucuza uretirde ISID bunlari alirsa ne olacak? Hani su fuze atanlar mermi sikanlar. Bunlari amerika kullaniyor ama ya Cin bunlari ucuza uretmeye baslarsa? Arkadas biz ne bicim bir dunyada yasiyoruz?

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Ama heryere demir yolu veya liman yapamıyabilirsiniz. Kamyon trafiği için otoyol duble yoldan daha mantıklı bir çözümdür. Bu köprü sayesinde istanbuldan bağımsız avrupaya açılacak bir geçit olması gayet mantıklı

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    isteyen bandırmadan ambarlıya feribotla geçebiliyor,yani şu anda bile yol var. yakıt ve zamanı hesaplarsan karda bile olunuyor. ben hazine garantili her türlü projeye karşıyım. buyursun kendilerine güveniyorsa yapsın o yandaş şirketler. kar edecek projeler olsa hazine garantisi olmadan yapılırdı o işler. bunların hazine garantili yaptığı her iş soygundur. iktidardan gitseler bile soygun devam edecek ama bununda kolayı var. bunlar yerli şirketler olduğu için el koyarsın olur biter, nasıl olsa dosyaları kabarık.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by value Yazıyı Oku
    Cebinde milyonlarca dolarla Harlem'de dolaşan bir çocuk gibi desene.
    KAc senedir Harleme gitmiyorsun bilmiyorum ama ben en son 2000 de gitmistim. Baya dolasip hic zenci goremeyince oradaki pizzacida yemek yerken sordum nerede bu zenciler falan diye. Guney Manhattan da fiyatlar o kadar yukselmiski Harlem kuzeyde kalmasina ragmen domino effeckt oraya kadar gitmis fiyatlari yukseltmis zenciler kacmis.

Bu dedigim 17 yil once. Bilgilerinizi update edin akliniz eski Amerikan filmlerinde kalmis.

5. '' denizyolu taşımacılığının diğer taşıma türlerine göre daha avantajlı olmasına rağmen ulusal yüklerin % 92' sinin en pahalı taşıma modu olan karayolu ile taşındığına dikkat çekti.''

'' Yüklerin % 7' sinin denizyolu, % 1'inin ise demiryolu ile taşındığının altını çizen Öztürk, ''Denizyolu taşımacılığının diğer taşıma türlerine göre avantajları fazladır. Demiryolu taşımacılığına oranla 3,5 kat, karayolu taşımacılığına oranla 7 kat ucuzdur ''.''

http://www.rayhaber.com/2013/11/deni...buyuk-avantaj/
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Ahmetg Guest
    Yillar once hicte sevmedigim Sakip Sabanci, Ozal a bu konuda baski yapip demiryolu insaatinin onune engel koymustu. Cunku Lassa fabrikasini yeni kurmustu ee satis lazim. Otoyollara oncelik verildi arada Adnan Kahveciyi oldurduler falan filan. Turkiyede bazi seyler hic degismiyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

Makarna kömür kahve derken leblebiye düştüler...
    Ekonomik krizi hissediyoruz
    ..

Ahmetg Guest
    Efendim cumleten gecmis olsun

Yunan Cumhurbaşkanı, Türkiye'ye ait Keçi Adası'na çıktı

https://www.youtube.com/watch?v=0ohPLrnVLow

Sayfa 295/1013 İlkİlk ... 195245285293294295296297305345395795 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız