Sayfa 271/637 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,161 - 2,168 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by ALCE Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim.

Bilgi kirliliği olduğuna bende katılıyorum.

Bu bedelsiz konusunda benim kaçırdığım bişey mi var diye araştırıyorum, okuyorum.

Bedelsiz verecek, verdi, her zaman veriyor diye bir hisseye hücum edilmesini anlamaya çalışıyorum.

Yatırımcılar için tamamen psikolojik olduğuna inanmak istemiyorum.
    Bu kadar gözü kapalı olamaz diyorum piyasa için.

Var bi bildikleri ve onu bulmalıyım diyorum.

Ama henüz bulamadım.

Saygılar..
    Bedelsiz konusuyla hiç ilgilenmediğim için detaylı bir bilgim yok ama insanların rasyonelite dışına çıktığı son dönem ekonomi çalışmalarının yoğunlaştığı davranışsal iktisatın konusu olabilecek bir "behavioural bias" olabilir bu konuda.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Tek gerçek temettü değildir. Onu da araştır sn Alce,
    Aselsan temettü vermiyor ama tüm zamanların en çok kazandıran hissesi.

Aslına bakılırsa temettü veren firmanın işi bitmiştir, olgunluk çağına gelmiştir. Ben artık büyüyeceğim kadar büyüdüm, yeni birşeyler de yapamıyorum, alın size dağıtayım karı ne yaparsanız yapın demektir.

Bak Sasa'ya, yeni tesis kuruyorum, 1 milyar dolar ciro hedefliyorum, dünyanın ilk 3 polyester üreticisi olacam, bana kaynak lazım, para lazım diyor.

O meşhur Warren Buffet ın kendi şirketinin bir kez bile temettü dağıtmadığını da duymuşsunuzdur. Zaten kar varsa kar payı dağıtabilirsiniz. Ya da dağıtmaz sermayeye ekler, bedelsiz sermaye artırımı yaparsınız Aselsan gibi.

Bu da katalizör, hızlandırıcı bir rol oynar. Kağıt üstünde karı temettü olarak vermektense sermayeye ekleyip bedelsiz yapmak arasında sadece vergi farkı var. Nakit kar payında devlet vergi keser bedelsizde vergi sıfırdır.

Ama piyasa şartlarında yatırımcıların sürekli büyüyen, kar eden ve düzenli bedelsiz veren şirketlere ilgisi çok olur. Psikoloji deyin, algı deyin, saflık, iş bilmemezlik deyin ama bu böyledir sizin de gördüğünüz gibi.

Şirketlerin borsada fiyatlanması bilançolara göre olsaydı muhasebeciler, mali müşavirler trilyoner olurdu değil mi?

50.000 lot x hissemi alırım, her yıl bedelsiz verir, 5 sene sonra da 125.000 lot olur o bedelsizlerle, ohh miss.

Birincisi lotlarım çoğaldı, psikolojik olarak tatmin edici birşey.

350 liradan 1 lot Egeen alacağıma aynı paraya 70 lot Soda hissem olması beni rahatlatıyor.

İkincisi bedelsiz verdikçe hisse fiyatı düşerek alım satım dolayısıyla hacim çoğalıyor, oynaklık artıyor.

Aselsan hiç bedelsiz vermeseydi şu an fiyatı atıyorum 850 lira olurdu ve işlem hacimleri çok düşerdi, ky 1 lot bile alabilmek için 2 aylık maaşından birikşm yapmak zorunda kalırdı. Ama 5 liralık hisseden hergün 2 lot bile alabilirsin. Yine psikolojik etki.

3.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku

O meşhur Warren Buffet ın kendi şirketinin bir kez bile temettü dağıtmadığını da duymuşsunuzdur. Zaten kar varsa kar payı dağıtabilirsiniz. Ya da dağıtmaz sermayeye ekler, bedelsiz sermaye artırımı yaparsınız Aselsan gibi.
    Ama o meşhur Warren Buffet ve hocası da temettü vermeyen hisseye yatırım yapmaz, biz burada Buffet'in yatırımcı kimliğine odaklanmalıyız sanırım..

4.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Ama o meşhur Warren Buffet ve hocası da temettü vermeyen hisseye yatırım yapmaz, biz burada Buffet'in yatırımcı kimliğine odaklanmalıyız sanırım..

Evet aynen öyle temettü vermeyene yatırım yapmıyor.

Warren amca her yıl kendi şirketi Berkshire Hathaway yatırımcılarına mektup yolluyor, orda anlatmış.

Temettü veren şirket artık oturmuş, her yıl kar ediyor ve bunu dağıtıyor. Yapacak yeni yatırımı falan kalmamış artık. E napsın parayı, sana bana dağıtıyor.

Warren amca der ki "Benim şirketim kar ediyor ama sürekli yeni şirketler satın alıyor, onlardan da kar ediyor. Bu yüzden ben size nakit kar payı falan vermem, o paralarla yeni şirketler alıcam, yeni yatırımlar yapıcam. Ama tüm bunlar şirketin değerine dolayısyla hisse fiyatına yansıyacak. Nitekim Cuma kapanışına göre 1 lotu 301.000 dolar. Yazıyla üçyüz bir bin Amerikan doları.

5.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Evet aynen öyle temettü vermeyene yatırım yapmıyor.

Warren amca her yıl kendi şirketi Berkshire Hathaway yatırımcılarına mektup yolluyor, orda anlatmış.

Temettü veren şirket artık oturmuş, her yıl kar ediyor ve bunu dağıtıyor. Yapacak yeni yatırımı falan kalmamış artık. E napsın parayı, sana bana dağıtıyor.

Warren amca der ki "Benim şirketim kar ediyor ama sürekli yeni şirketler satın alıyor, onlardan da kar ediyor. Bu yüzden ben size nakit kar payı falan vermem, o paralarla yeni şirketler alıcam, yeni yatırımlar yapıcam. Ama tüm bunlar şirketin değerine dolayısyla hisse fiyatına yansıyacak. Nitekim Cuma kapanışına göre 1 lotu 301.000 dolar. Yazıyla üçyüz bir bin Amerikan doları.
    Warren Amca bedelsiz de yapmamış anlaşılan :D

6. Ek yapayım. Warren dede, şirketinin 1 lot hissesinin bu kadar yükselmesiyle ilgili olarak bir faydadan daha bahseder ve der ki, " Benim şirketime al sat yapacak, şurdan aldım şurdan sattım diyecek ortaklar, ky ler gelmesin. Cidden ortak olacak ve bu ortaklığı şirketin finasalları bozulmadığı sürece sonsuza kadar sürdürecek yatırımcı gelsin"

O yüzden 1 lotuna 300.000 dolar verecek kişi sayısı da zaten sınırlıdır ve muhtemelen uzun süreli ortak olmuştur o firmaya.

burda yazılanların hepsine ayrı ayrı katılıyorum.

tamam şimdi biraz abartmış olabilirler https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=BRK.A

ama bu hisse türkiyede olsa hiçbirşey yapmadan sadece bedelsiz dedikodusuyla 2 milyon dolar falan olur heralde.

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Warren Amca bedelsiz de yapmamış anlaşılan :D

Yapmamış demek ki o kadar yükselmiş hisse fiyatı. :D

Zaten adamın şirketi bu yıl 50 mn dolar mı kazandı? Bi bakıyosun o paraya gitmiş 30 mn dolarına henüz küçük ama büyüme vaad eden bir sigorta şirketi, 20 mn dolarına da yine aynı şekilde küçük ama gelecek vaad eden 2.000 dekar alanda ananas ve kiwi üreten bir tarım işletmesi almış. (Örnekler uydurmadır)

Yani adam sürekli yeni yatırım arayışında. Memnun olmadığı şirketi satıp yerine başkasını alıyor falan filan.

Sayfa 271/637 İlkİlk ... 171221261269270271272273281321371 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •