Sayfa 301/1013 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,401 - 2,408 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Araya girmiş gibi olmayayım ama altının fiziki yada digital olarak miktarı ve etkisi bu miktarların türev piyasalarda çeşitli ürünler olarak kullanılmasının yanında hiç bir anlamı yok.... 50-100 milyar dolarlık altının yaklaşık 1-1,5 trilyon dolarlık türev işlemlerde işlem gördüğü tahmin ediliyor..O yüzden altının fiziki olarak etkisi eskisi kadar yüksel değil. Fiziki altın daha çok ülkelerin zor durumlarında yeterli mali desteklerini sağlamak için önem taşıyor..syg.
    Evet yazdıklarımda bu dediğinizi inkar eden bir şey yok zaten. Sadece küresel ekonomi krize girdiğinde "bu kağıt altınların karşılığı yok, fiziki teslimat isteyen kimse alamıyor" söylentileri yüksek sesle söylenmeye başlanıyor. Bir de geçenlerde olduğu gibi "TCMB'nin altınları neden Türkiye'de değil" diye gereksiz bir eleştiri konusu olduğu için detay verdim. Londra'da çünkü zaten TCMB'nin veya bankaların değil o altınlar. Büyük kısmı swapla; "ödünç".
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,146
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Evet yazdıklarımda bu dediğinizi inkar eden bir şey yok zaten. Sadece küresel ekonomi krize girdiğinde "bu kağıt altınların karşılığı yok, fiziki teslimat isteyen kimse alamıyor" söylentileri yüksek sesle söylenmeye başlanıyor. Bir de geçenlerde olduğu gibi "TCMB'nin altınları neden Türkiye'de değil" diye gereksiz bir eleştiri konusu olduğu için detay verdim. Londra'da çünkü zaten TCMB'nin veya bankaların değil o altınlar. Büyük kısmı swapla; "ödünç".
    pardon...anladım...ama sizin için yazmadım zaten...bende o iddiaya yönelik yazdım zaten.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Yapısal reformlardan bahsedilmiş? Ama yapısal reformun ne olduğu konusunda bile bu forumda tam bir fikir birliği bulunmamakta..

Yapısal reformlar sadece ekonomik reformlar değil malesef..Keşke sadece öyle olsaydı...Ama değil,

.
    Ben yapısal reformların Türkiye için kısa vadede uygulanabilir ekonomik yapı ile ilgili olanlarını yazdım. Diğerlerinin örneğin Yargı, Hukuk, demokratik düzenlemeler v.b. zaten şu anki konjonktürde gerçekleştirilemeyeceğini düşündüğüm için fazla ütopik duruma düşmemek için işi ekonomi ile sınırlı tuttum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,146
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben yapısal reformların Türkiye için kısa vadede uygulanabilir ekonomik yapı ile ilgili olanlarını yazdım. Diğerlerinin örneğin Yargı, Hukuk, demokratik düzenlemeler v.b. zaten şu anki konjonktürde gerçekleştirilemeyeceğini düşündüğüm için fazla ütopik duruma düşmemek için işi ekonomi ile sınırlı tuttum.
    Yargı, Hukuk, demokratik düzenlemeler v.b. olmadan diğerlerinin bir önemi kalmaski? ..uygulanamaz...

Yıllardır batı altınını satıyor..doğu ise istifliyor..bu bilinen bir gerçek..komplo teorisine girmeyeyim ama bizde satma konusunda batının yanında yer alıyoruz..

Below are the 15 countries that exported the highest dollar value worth of gold during 2015:

Switzerland: US$72.4 billion (24.4% of total gold exports)
    Hong Kong: $45 billion (15.1%)
    United Kingdom: $38.5 billion (13%)
    United States: $19.3 billion (6.5%)
    United Arab Emirates: $13 billion (4.4%)
    Canada: $12.4 billion (4.2%)
    Australia: $10.7 billion (3.6%)
    Turkey: $7.4 billion (2.5%)
    Peru: $5.7 billion (1.9%)
    India: $5.3 billion (1.8%)
    South Africa: $5 billion (1.7%)
    Japan: $4.9 billion (1.7%)
    Germany: $4.6 billion (1.6%)
    Ghana: $4.3 billion (1.5%)
    Mexico: $4.3 billion (1.5%)

Among the above countries, the fastest-growing gold exporters since 2011 were: Switzerland (up 3,078%), United Kingdom (up 2,552%), India (up 1,104%) and Turkey (up 400.6%).

The listed 15 countries shipped 85.1% of all gold exports in 2015.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Yargı, Hukuk, demokratik düzenlemeler v.b. olmadan diğerlerinin bir önemi kalmaski? ..uygulanamaz...
    çok doğru, uygulanamaz ve sürdürülebilir olmaz. batının seviyesine çıkabilme ihtimali için süreklilik arzeden bir büyüme ve modernleşme temposu tutturulması gerekiyor ki bunun için temelinde seküler ahlakın ve idealizmin yattığı rasyonel bir yönetim anlayışının olması gerekiyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Zaten ekonomik olanlarında uygulanabilmesi şu anki ekonomik durgunlukta imkansıza yakın, ama ihtimal olarak diğer ekonomi dışı yapısal reformlara göre *nispi olarak* kağıt üzerinde daha mümkün. Birisi okyanusta balık, diğeri denizde balık, elinde kepçe yakala yakalayabilirsen.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,146
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Zaten ekonomik olanlarında uygulanabilmesi şu anki ekonomik durgunlukta imkansıza yakın, ama ihtimal olarak diğer ekonomi dışı yapısal reformlara göre *nispi olarak* kağıt üzerinde daha mümkün. Birisi okyanusta balık, diğeri denizde balık, elinde kepçe yakala yakalayabilirsen.
    kanadanın balıkçıları tekneleri bile sardalya avına çıkarken dev sağlam teknelerle çıkıyorlar...denizde ney miş ? İşte Yargı, Hukuk, demokratik düzenlemeler v.b. de böyle birşey...bunlar kanada da var...ve koca koca teknelerle sağlam bir şekilde avlanıyorlar...yoksa bizim gibi sandala binip baraj göllerinde avlanırlardı onlarda........

Sayfa 301/1013 İlkİlk ... 201251291299300301302303311351401801 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •