Sayfa 727/1001 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,809 - 5,816 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Bay Trump'un Zayıf Dolar politikası , En son açıklanan aylık 50 Milyar ABD dolarlık dış ticaret açığı nedeniyle duvara tosladı...
    Temel olarak ABD Dolarının güçlenmesini gerektirecek doneler varken tam tersi oldu
    2017 de ABD Doları belli başlı paralar karşısında tıpkı Bay Trump arzu ettiği gibi % 10 oranında değer kaybetti..
    Ama istenen sonuç çıkmadı...
    Yine işsizlik oranı % 4.1'e düştü ,halla çalışanların yıllık maaş artışları % 2'nin altında ...
    FED azda olsa dünyaya saçtığı paraları geri çekiyor...

Bizim MEB'in net net döviz rezervi düştükçe düşüyor...
    Yabancı denen şeyler kağıt üzerinde bize döviz yağdıryor...
    Kağıt üzerinde süper ötesi dolar bazlı KAR'lar var ama cebe atamıyorlar...

ancak hayali olarak müşterilerine gönderdiğiniz raporlarda Türkiye operasyonunda %40 para kazandık ,isterseniz biraz daha para yatırın ekstradan % 10 daha KAR Edin...

Gel de ortadaki duruma şaşma ..
    Bu işte bir katakülli varya ...

Fazla kurcalamadan buradaki antidolarcılar doların düşme sebebini Trump'ın düşük dolar isteğine bağlıyorlardı bir zamanlar..neymiş dış ticaret açığı düşürülecekmiş..o zamanda bahsettik zayıf dolarla ABD'nin dış ticaret açığının düşmesi belki %5, bilemedin %10 olur demiştik..gelinen seviyede görülüyor ki bırak %5-%10'u, Sn Riko'nun bahsettiği gibi dolar zayıfladığı halde dış ticaret açığı artmış..

Şunu yazmıştık:

Trump bak kardeşim benim mal ticaretinden açığım esasen yıllık 500 değil 800 Milyar $'dır...ihraç edilen hizmetler bedeli(fazlası) 300 milyar$'ı düşersem ticaret açığım ancak 500 milyar dolara düşüyor diyor..
    Trump eğer ciddi ise dış ticarete gümrük vergileri koymaktan başka yolu yoktur..bununda kendileride dahil özellikle global küçülme açısından fevkalede faydaları olacağı açıktır..

Peki globalde küçülmeye gidilirse ne olur?..ohooo neler olmaz ki?

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Peki globalde küçülmeye gidilirse ne olur?..ohooo neler olmaz ki?
    Deve d.tü yalarız dicemde devede artık zevk almaz oldu bu işten.[emoji4]

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Deve d.tü yalarız dicemde devede artık zevk almaz oldu bu işten.[emoji4]

Dış mihraklar vede faiz lobicileri bak ne yazmış..

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-397520

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Dış mihraklar vede faiz lobicileri bak ne yazmış..

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-397520
    Yukarıdaki yazımı espri olsun diye yazdım.destekleyici bir tarafı yok.

Linkteki yazıyı okudum.
    Benim korkum 3-5 krs dolarda birikimim var (ilerde çocuk evlendirecez vs) hesaplara çökerlermi...

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Yukarıdaki yazımı espri olsun diye yazdım.destekleyici bir tarafı yok.

Linkteki yazıyı okudum.
    Benim korkum 3-5 krs dolarda birikimim var (ilerde çocuk evlendirecez vs) hesaplara çökerlermi...
    Ben sanmıyorum, o işler o kadar kolay değil..en azından çözüm olamaz, işler dahada çıkmaza girer..diyelim ki en kötü senaryoda, deval, IMF'in ambulans desteği(safety net), belki sermaye kontrolleri, bilumum fonlar vb. iş görür..

7. try, grivna usd karşılaştırması.

2014ten itibaren alırsak grivna 8den 26-27 civarlarına dengelenmiş %325

try ortalama 2.1lerden 4lere gelmiş yaklaşık olarak. %197gibi

ancak 2012ye çekersek

uah %325
    try %240 değer kaybetmiş yaklaşık.

2010a çekersek değer kaybı tryde %280lere denk geliyor, uah ta %325 hala. ukrayna fiili olarak topraklarının yarısını kaybetmiş bir ülke ağır bir savaş geçirdi. bu ülkelerin çoğunda sabit kur çıpası olduğu için patlamaları çok şiddetli olur.

bu bağlamda eğer tryde çok ekstrem şeyler olmayacaksa, venezuela, arjantin ve ukrayna kadar çok dayak yemiş olduğunu ve aşırı satım bölgesinde olduğunu söyleyebiliriz. 4ün üstüne atabilir ama uzun vadede sular durulunca usdciler çok fena terste kalabilir.

krizin hangi aşamasında olduğumuz önemli.

8. 4 ü bile göremeyecekmiş gibi duruyor netekim

Sayfa 727/1001 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •