Sayfa 816/997 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 6,521 - 6,528 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. https://www.bddk.org.tr/WebSitesi/tu..._9.10.2013.pdf

(3) İlk defa kredi kartı sahibi olacak bir gerçek kişinin tüm kart çıkaran kuruluşlardan temin ettiği kredi kartları
    için tanınacak toplam kredi kartı limiti, ilk yıl için, ilgilinin aylık ortalama net gelirinin iki katını, ikinci ve sonraki
    yıllar için ise dört katını aşamaz. İlk defa kredi kartı sahibi olacak bir gerçek kişinin, aylık veya yıllık ortalama gelir
    düzeyinin tespit edilememesi durumunda tüm kart çıkaran kuruluşlardan edinilebilecek toplam kredi kartı limiti en
    fazla bin Türk Lirasıdır.”

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bu hangi kanun ya da yönetmelikte yazıyor? Resmi bir yerde yazdığını düşünmüyorum. Çünkü aşan örnekler var.
    Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bu hangi kanun ya da yönetmelikte yazıyor? Resmi bir yerde yazdığını düşünmüyorum. Çünkü aşan örnekler var.
    yasal gelirinizin 4 katına kadar kredi kartı limitiniz olabilir.

https://www.bddk.org.tr/WebSitesi/tu..._9.10.2013.pdf

madde 2 nin 2.kısmını lütfen okuyun.

örnekler,istisnalar, uygulamalar kanunu & yönetmeliği değiştirmez.

kural bu. bunu aşan banka ceza yer net.

- ama ben gittim bankaya bana şu kadar limit verdi, o bankanın dengesizliği, yetersizliği ve tecrübesizliğidir.

he birde eskiden böyle bir kural yoktu, bol keseden dağıttılar limitleri, daha sonra kazanılmış hak olduğu için geri alamadılar ..

syg,

3.  Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    yasal gelirinizin 4 katına kadar kredi kartı limitiniz olabilir.

https://www.bddk.org.tr/WebSitesi/tu..._9.10.2013.pdf

madde 2 nin 2.kısmını lütfen okuyun.

örnekler,istisnalar, uygulamalar kanunu & yönetmeliği değiştirmez.

kural bu. bunu aşan banka ceza yer net.

- ama ben gittim bankaya bana şu kadar limit verdi, o bankanın dengesizliği, yetersizliği ve tecrübesizliğidir.

he birde eskiden böyle bir kural yoktu, bol keseden dağıttılar limitleri, daha sonra kazanılmış hak olduğu için geri alamadılar ..

syg,
    doğrudur eskilere dokunamadılar. Geçen seneye kadar 200 bin tl limitim mevcuttu. kapata kapata şuanda ortalama 110 bin limitim kaldı ancak kapattıktan sonra başvursam dahi 1 tl lik kart dahi gelmiyor yeni kanun kapsamında.

Hic bir geliri olmayan ama enpara da hesabi olan biri de enparadan kredi karti alabilirimi Enpara onay verirmi ki?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    doğrudur eskilere dokunamadılar. Geçen seneye kadar 200 bin tl limitim mevcuttu. kapata kapata şuanda ortalama 110 bin limitim kaldı ancak kapattıktan sonra başvursam dahi 1 tl lik kart dahi gelmiyor yeni kanun kapsamında.
    World ve Maximum kartlarim var.
    Bunlarin toplam limiti aylik harcamamin cok uzerinde diye dusurtmek istiyordum.
    Bu durumda dusurtmemek mantikli o zaman.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Hic bir geliri olmayan ama enpara da hesabi olan biri de enparadan kredi karti alabilirimi Enpara onay verirmi ki?
    Vermezler sanirim.
    Ben ilk musterilerden oldugum ve yillardir mevduat da bulundurdugum halde bana vermediler.
    Diger kartlarin limitlerini dusurerek limit acip tekrar basvur degerlendirelim dediler.
    Ben de ugrasmadim o islerle.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    bankanın risk politikası, resmi olarak bir geliri yoksa, mevduat ta bir gelirdir bu arada , kredi kartı vermesi doğru değil.

diyelim ki verdi, e müşteri de ödemedi takiplik oldu, sonra mahkemeye gitti .. bu kredi kartını niye çıkardın ey banka dediler.. banka soğuk su içer..

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    World ve Maximum kartlarim var.
    Bunlarin toplam limiti aylik harcamamin cok uzerinde diye dusurtmek istiyordum.
    Bu durumda dusurtmemek mantikli o zaman.
    Syg,
    sakın öyle bir hata yapmayınız Sn.dudu
    Kesinlikle beyan edebileceğiniz gelirin 4 katını aşmıyorlar.geçen seneden beri toplamda 5 adet kart iptal ettirdim ancak 1 tl bile yeni kart alamıyorum

Sayfa 816/997 İlkİlk ... 316716766806814815816817818826866916 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •