Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 838/1014 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,697 - 6,704 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Bu topiğe bir iki kelamda biz yazalım. İstanbul'da çalışan biri olarak üniversite de okuduğum ilk sene yurtta kaliyordum. Yaşadığım bazı sağlık problemleri sebebiyle ailem en uygun seçimin istanbul'da ev alıp beni rahat ettirmek olduğunu düşündü yurtta kalmaktansa. 2010 senesinde İzmir'de ki Evlerimizden birini satıp Beşiktaştan 2+1 ev satın aldık o dönemde 135 bin tl ye. Eğer bir insanın gerçekten kalacak yere rahat edecek yere ihtiyacı varsa ev almak hiçbir zaman kötü bir tercih olmaz. O süre zarfında bunun gerçekten faydasını gördüğümü söyleyebilirim. Fakat 8 sene sonra bu sene için evi satmayı düşünüyoruz hem benim iş değişikliği hem de ufak bir aile şirketi kurmak için ama yaklaşık 10 aydır elden çıkaramadık. Bazı emlakçılarla konuştuk ve bazı sitelerin yaptığı metrekare fiyati, emlak konut değeri hesaplama uygulamalarinin da altında fiyat istememize rağmen elden çıkaramadık altını cizeyim zemin ya da bodrum olmayan balkonu olup her odası aydınlık istanbulun göbeğinde ki bir ev için. Kendi kişisel gözlemim İstanbul'da ciddi bir sıkıntının olduğu yönünde. Son olarak eğer insanın ihtiyacı varsa alıp oturmali. Fakat yatırım için düşünen varsa alım ve satım zamanlarını iyi belirlemeli

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Korinth Kanalı 400 km tasarruf sağlamaktadır.

Bu da Süveyş kanalı....

http://www.mimdap.org/?p=58503
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

3.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Forumdaşlardan bu projenin mantığını anlayan ve anlatmak isteyen var mı? Tam olarak ne kazandırması hedefleniyor? Imar rantı demeyin üç kuruşa yalı alabiliyorsunuz daha boğaz bitmedi neyin rantı
    Değerli kardeşim,

Bu projenin ilk düşünce babası benim. 2005 yılında kaba hatları ile çizdiğim ve hala bilgisayarımda sakladığım dosyalar duruyor. Ben denizciyim. Dolayısıyla ilk düşüncem; yıllık 50-60 bini bulan yanıcı, yakıcı, patlayıcı tanker, kimyasal tanker ve benzeri gemilerin 20 milyonluk şehrin ortasından geçmesi yerine (ki 1979 independenta kazasını yaşamasamda, İTÜ'de okuduğum için, bu pislik kalıntısının İnci burnunda onlarca yıl kaldırılmaya çalışıldığını hatırlarım, sonra yine tarihini net hatırlamasamda anadolu kavağındaki tanker yangınını).

Benim kafamda öngördüğüm hat güzergah olarak yerleşim alanlarından, sulak alanlardan ve İstanbul'un su depolarından uzak, şu anki güzergahtan çok daha batıda idi. Amaç ise daha önce bahsettiğim gemiler için alternatif bir geçiş güzergahı sağlamak, kanal giriş ve çıkışında liman ve lojistik merkez oluşturmak idi.

Şu anki güzergah hem Küçükçekmece gölünü, hem de Sazlıdere barajını ortadan kaldıracak. Terkos gölüne ise muhtemelen negatif etki yapacak (tuzlu kanal suyunun, yeraltı sularına geçerek barajı etkilemesi). Bu güzergah da onlarca yüksek maliyetli karayolu, boruhattı, yüksek gerilim hattı, demiryolu deplasmanı yapılması gerekecek. Ayrıca kanalın her iki yanında muhtemelen çok büyük rant projeleri (kanal istanbul manzaralı rezidanslar) yapılacak. Yani lafın kısası proje teknik bir proje olmaktan çıktı ve teknik görünümlü rant projesine dönüştü.

Bence şu anda, en önemli gereklilik “göm betona” müteahhitlerine “et” vermek. Bu arkadaşlara artık TCK projelerinden veya DSİ projelerinden yeterli “et” çıkmıyor (kolay BY projeleri bitti, artık teknik gerektiren tünel ve köprü projeleri kaldı bu projelerde gerçekleştirilmesi zor projeler)

Kanal istanbulda (Kİ) çok büyük “zemin sağlamlaştırma” işleri, ilave “deplasman” işleri çıkacak. Ayrıca, Kİ gemi trafik yönetim sistemleri ve gerekli control ve pilot gemileri, diğer elektromekanik işler (aydınlatma, güvenlik sistemleri) için inşallah hesap yapılmıştır. Binlerce km servis yolu yapılması gerekecek (mevcut yerleşimleri ve yeni yerleşimleri deplase köprülere bağlayan yollar).

Nihai maliyet 65 filan değil benim tahminime göre 300 milyar TL'ye çıkacak. Yani onlarca yıl mevcut iktidara, iktidarın “göm betona” müteahhitlerine, onların taşeronları ve taşeronun taşeronlarına yıllık ortalama 30 milyar TL iş çıkacak. Yaratılacak rezidans balonunun miktarını ise kimse bilmiyor.
    Yani lafın kısası; İstanbul'u koruma amaçlı bir “teknik” proje, İstanbul'u konserve kutusuna dönüştüren bir yarı rant yarı inşaat projesine dönüştü.

Deniz trafiği ve Montrö bağlamında deniz hukuku ve Çevre konuları ise ayrı bir defter.

Bu yazacaklarımı deli saçması olarak görüp kafanızda hemen silebilirsiniz arkadaşlar.Emin olun genelde komplo teorilerinin hemen hemen hepsine inanan biri olarak ben de mantığıma oturtmakta zorlanıyorum.Ama aklıma gelen bir düşünceyi paylaşmadan edemedim.Bence küresel ağababaları AKP kanal istanbulun ihalesine çıkıp bu projeye start vermeden gitsin istemiyorlar.O tarihe kadar AKP yi rahat bırakacaklar.Yoksa 2001 krizinde bir kitap fırlatma olayında doları 1 gecede 700 den 1300 e çıkartan güç istese doları 6 liraya 1 gecede takamaz mı.Merkez bankası rezervi, faizler, ekonomi falan hep palavra değil mi.İsteseler yaparlar ama yapmıyorlar.Bence kanal istanbul projesi ihalesi bitene kadar da yapmayacaklar.Bence ekonominin canına okuyacak son proje o olacak.Ondan sonra canına okunacak bir ekonomi falan kalmıyacak.Valla ister inanın ister inanmayın ben ciddi ciddi böyle düşünüyorum.Saygılar.

Yani şimdi poker oynuyorsunuz karşınızdaki rakip habire yanlış oynuyor para kaybediyor.O adam masadan kalksın yerine başka rakip gelsin istermisiniz.Ya daha iyi bir oyuncu masaya oturursa di mi))))E yanlış oynuyorsun da demezsiniz, habire para kaybetsin masadan kalkmasın diye dua edersiniz.Bizim gavurlarla dansımız da buna benziyor bence.AKP gitsin istemiyorlar bence)))))))

merhabalar ,
    aranızda bankacı var mı yada emlakçı?
    100 Kelime 1,5TL Özgün Makale Hizmeti verilir. Seo makale, Özgün makale var.

7.  Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Kanaldan çıkacak hafriyatı İstanbul boğazına döküp boğazı komple kapatacaklarmış.....böylece karşıya geçme problemi çözülmüş olacakmış
    güzel fikir ama para bırakmaz

8.  Alıntı Originally Posted by ramsesturk Yazıyı Oku
    güzel fikir ama para bırakmaz
    Nasıl para bırakmaz ya...
    Istanbul'un tam göbeğinde yüzlerce dönüm arsa demek bu! 🤣😂🤣😂

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 838/1014 İlkİlk ... 338738788828836837838839840848888938 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •