Sayfa 67/777 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 529 - 536 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. İlginç , benim teknik olarak gördüğümü siz ikiniz temel verilerle ortaya koydunuz..
    Özellikle Occhali nin verdiği grafiksel veri çok enteresan..

euro da son bi yukarı savrulma sonrasında sağlam bi düzeltme bekliyorum..1.15 ler olabilir evet..

Bizde de dolar yeniden yürüme moduna ge-çe-bi-lir..

Çok küçük bir ülkeyiz 2-3 Milyar dolar FAZLA girip çıkması ile kış veya yaz olabiliyor ülkede..

O yüzden temkinliyim..+faizler yüzde 16 larda büyük paraya..

Abdurrahman Yıldırım'dan:

ABD’de açıklanan çekirdek tüketici enflasyonu yüzde 0.3 ile yüzde 0.2 olan beklentiyi aştı. Yıllık bazda çekirdek enflasyon yüzde 1.7’den 1.8’e çıktı. Faizler de yükselerek 10 yıllıklar yüzde 2.55’i, 2 yıllıklar yüzde 2’yi gördü. FED’in faiz artışına duyarlı 2 yıllık tahvilleri 2008 sonrası ilk kez yüzde 2 düzeyine çıktı. FED’in önümüzdeki mart ayı toplantısında faiz artışına gitme ihtimali güçlendi. Normalde bu durum doların değerlenmesini gerektirir. Ama olmadı. Dolar Endeksi 90.62’ye inerek son 3 yılın dibini gördü ve bir haftada yüzde 1.1, 2018’de yüzde 1.5 değer yitirdi.
    Sadece bu bile..eskiden olsa..

MB'ları kontrolü yitiriyor mu?

Bloomberg Editorial'dan makro stratejist Mark Cudmore, dolarda temel göstergelerin aşırı kötümserliği doğrulamadığını belirtti
    15 Ocak 2018 Pazartesi

Dolar, sürdürülebilir bir sıçrama için bu hafta dip seviyesini bulabilir.
    Dip olur mu bilemem ama son durumda oyun şiddetlenmiş gözüküyor..

3. Abdurrahman Yıldırım bu işlerden anlamıyor belli..
    DXY falan gevelemiş..

EURO değer kazanında DXY düşer bunu öğrensin herkes artık..

DXY euro dolar grafiğinin büyük oranda tersden bakılmış halidir..NOKTAAAAA..

euro 1.22 yide geçti..Bir kaç ay evvelki zirvesini geçince hareket sertleşti..

Aylardır burada eurusd de yön yukarı diye yazıyordum 1 i hatta 1 in altını bekleyenler vardı..

4. Major trendlerde yan trendlerdeki güç durumunu gözlemek size çok şey söyler..

Misal..

eurusd şiddetle yukarı gidiyorken usdtry de gevşeme sınırlı ise..
    Borsa tepki veremiyorsa yukarı (benim tezim eurusd yukarı borsa yukarı)

eurusd de düzeltme bekleniyor alttan altta para babaları tarafından demektir..

Çaktırmadan pozisyon alınıyor buralarda demektir..

BENİM DÜŞÜNCEMDİR BU..

özellikle belirttim çünkü uç bi görüş..

5. Diğer taraftan altın ve petrol yükselişte..

Değersiz dolar yüksek emtia
    Değerli dolar düşük emtia..

Hala diyorum..FED den bir faiz indirimi konusunda fren mi bekleniyor..

Başkan da değişiyor..

Neden olmasın..

Bıçak sırtı günlerden haftalar ve aylardan geçiyoruz BENCE..

Tamam DXY'in %57'si Euro ama YEN'e ne diyeceksin..

USD/JPY 110,54 , adamlar forever QE diyor, beklenen sonuçlar ortada yok diyor..

Ha seksen küsür milyon dolar (yen karşılığı) uzun vadeli tahvil alımını kesti diye ortalık yıkılıyor..

Oda mecburiyetten ha, BOJ'un bilançosu GDP'nin %90'larının üzerinde..

Bu arada kafama çok kötü taş geldi haa..pariteyi 1'e yakın bekliyenlerden biride bendim..

Bilemedim doğa kanunlarının tersten işleyeceğini..normalde para faizi yüksek olan yere gider değil mi?..vergi tasarısı, FED'in QT'sini vb. saymıyorum..daha ECB Eylül'de keseceğine karar verememiş durumda..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

7. enki

önce grafiklere bakacaksın..
    eurusd de ALIYORLAR..
    grafik güçlü idi..

sonra nedenler hakkında beyin fırtınası yapacaksın..

Önce nedenlere odaklanıp sonra bu grafik yanlış yaww demek OLMAZ batırır adamı..

short açanı doğruyorlar eurusd de...

IMKB de de misal..

...

taş sana deeldi..
    bir çok ekonomist köşe yazarı bankacı ...

misal power bile 1.02 bekliyordu..çakılacak diyodu..

cezalı mı o yine.

Not..YEN konusunda abi allah aşkına yıllardır aynı yerlerde geziyo..Bir trend yok ki..100 120 arası git gel..
    JPY yi geç..herşeyin merkezinde eurusd vardır..

Power'ın cezalı olup olmadığını bilmiyorum..

EUR'nun güçlenmesi için nedenler nelerdir diye sorsam sanırım 1. sebebi QE'yi kesme beklentisi, oda büyümenin güçlenmesiyle dersin..oysa ABD'de büyüyor..enflasyonuda benzer sayalım..

Hakikaten samimiyetle soruyorum..2. 3. sebepleri bulabilirmisin..

Bu arada tamam YEN'e bakmıyalımda onca gevşekliğe rağmen Euro ile birlikte güçlenmesi mi gerekiyordu..

Sayfa 67/777 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •