Sayfa 17/81 İlkİlk ... 715161718192767 ... SonSon
Arama sonucu : 648 madde; 129 - 136 arası.

Konu: CE ile temel ve teknik analiz

1. Topiği yeni gördüm,hayırlı olsun.Elinize emeğinize sağlık sn Cemal Erzengin.
    Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

2. Düzeltmenin tam bitmesi için bist100'ün 117.400 üzerinde kapatması gerekir.Ancak Suriye konusunda belirsizlikler devam ediyor.Bu açıdan dikkatli olmak gerek ve kısa vadeli teknik göstergeleri takip ediyoruz.

Normal olanı: Macd'ın (12-26 üssel fark) sıfırın üzerinde 9 günlük üssel hareketli ortalamaları yukarıdan aşağı kesmesi (sat) ve aynı şekilde Macd'ın sıfırın altında 9 günlük üssel hareketli ortalamaları alttan yukarı kesmesidir (al).

Son olarak piyasa ABD yalanlarına inanmış görünse de,Afrin'e harekat konusunda Rusya'nın hala bir açıklama yapmaması tedirginliğin ana nedeni ve bir açıklama ile piyasa yön bulacak.Rusya evet derse,borsa hızla yükselir,hayır derse piyasa yatay hareket edecek.
    Son düzenleme : Cemal Erzengin; 18-01-2018 saat: 11:06.

3. DOLAR DÜŞECEK DEMEK MODA OLDU !!!!

DOLAR ve BİST100 TAMAMEN SURİYE KRİZİNE ODAKLANDI
    Kim gelişmeleri daha çabuk ve doğru yorumlarsa kazançlı çıkar.

Dolar bollinger bandında görüldüğü üzere orta denge(kırmızı) çizgisi olan 3.78 üzerine çıkmadıkça,düşüş devam edebilir ve sırasıyla 3.73 ve 3.70-3.63 seviyelerine kadar gerileyebilir.Eğer 3.78 üzerine çıkarsa zirve seviyelerine kadar yolu var.Doların tl fiyatı,dolar endeksine ve Suriye krizine bağlıdır.Bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Bist100 endeksi olumlu bölgede olmasına rağmen,düzeltmenin başladığı 17.400 seviyesinin üzerine kapatması gerekir.Dün iki defa 17.400 üzerine çıkmasına rağmen,piyasa tarafından kabul görmedi.

4. FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK

ABD VE RUSYA, TSK'nın olası bir harekatına vize vermemiş görünüyor.Bazı medyada ''TSK'nin bu kadar hazırlıktan sonra bu harekatı yapamaması prestij kaybına neden olur şeklindeki görüşü geçersizdir.Çünkü Türkiye bir hukuk devletidir ve TSK siyasetçinin kararı ile gereğini yapar.

Yatırımcı ne yapmalı:

Bist100'ün düzeltme süreci devam ediyor ve disiplinli yatırımcıların teknik göstergeler ''al'' verene kadar da sakin olması gerekir.Duygularıyla hareket edenler elbette paralarını ekran başında azaltacaktır. Afrin operasyonunun yapılması veya yapılmaması kararına piyasanın vereceği tepkileri çizgilerden anlayacağız.

5. AFRİN HAREKATINDA SON GELİŞME

Son gelen haberlere göre,Rusya ile bazı noktalarda anlaşma sağlandı: Bu anlaşmaya göre Afrin'de Rus askerleri sınırdan 17 km. içeri çekilecek ve TSK'da sınırdan 12 km. içeri girerek bir güvenli bölge oluşturacak.

Bu gelişme doğru ise Afrin gerginliği azalabilir ve Ptesi finasal piyasalarımız olumlu etkilenebilir.Dolar kurundaki hafif gerileme bunun ilk işareti sayılabilir.

6. İlk sayfadan itibaren eksiksiz okumaya çalıştım ... Emeklerinize sağlık Sn. Cemal Erzengin ... Bu forumun kuruluşundan beri kaybetmemesini arzuladığım ama forumun her yuva değiştirmesinde kaybolup giden , yatırımcının asıl ihtiyaç duyması gereken temel & teknik bakış açıları , tecrübeleri, bilgileri ve detayları katıksız , renksiz, kokusuz sunmaya çalışan mükemmel bir başlık örneği olmuş ... Siz mantıklısını yapıp temel analiz altında başlık oluşturmuşsunuz ama belki borsa genel altında açılsaydı çok daha fazla dikkat çekip daha çok kişiye ulaşabilirdi. Başlığın değerine göre izlenme rakamı kesinlikle eş değer değil... Takipteyim... Katılımcı olmaya çalışırım... Sevgiler... Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

7. Çok teşekkür ederim değerli arkadaşım.Temel ve teknik gelişmeleri fazla detaylara girmeden,eskiden olduğu gibi kendi açımdan herkesin anlayacağı şekilde pratik yorumlamaya çalışacağım. Ben maliye kökenliyim,sonra iş dünyasına adım attım.İlk HİSSE NET'de yazmaya başladığımda borsa forumlarında temel analiz diye şirketlerin sadece finansal rasyoları gündeme getiriliyordu.Bir hissenin pahalı veya ucuz olduğunu ortaya koyan bir kriter yoktu,sadece arz ve talep ile açıklanmaya çalışılıyordu. Borsa ile şirketlerin finansal yapıları arasındaki ilişkiye küresel gelişmiş borsaları inceleyerek değişik bir bakış açısı getirdim.Çok tartışıldı,ama kabul gördü.Piyasa ile defter değeri arasındaki ilişkiyi ortaya koyduğumda inanılmaz itiraz sesleri gelmişti,şimdi bunun ne kadar doğru olduğu ortaya çıktı. Teknik analiz diye çizgi yumakları sergileniyordu,yatırımcı bir şey anlamıyordu.Bu boşluğu da Sn.Haluk Yasar doldurdu ve geliştirdiği pratik ve akılcı yöntemle tüm yatırımcılara rehber oldu. Teknik disiplin Haluk beyin eseridir.Emeği geçen adını sayamadığım tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.Saygılar ve sevgiler..

8. AFRİN KRİZİ VE DENEME AMAÇLI BİR TEKNİK GRAFİK

Suriye krizi ''şerden hayır doğar'' sözünü hatırlatıyor.Bu sayede savaş sanayimiz gelişti ve gelişmeye devam edecek.Afrin sorununa gelirsek:Afrin küçük bir kriz,buzdağının görünen kısmı,krizin büyüğü Fırat'ın batısı ve Münbiç'de yaşanacak. Abd'nin tüm Ortadoğu'yu İsrail'e bırakmak ve petrole sahip olmak için için güneyimizi terör örgütü ile kuşatmak istemektedir.İleride bu terör örgütünü ülkemize saldırtacaktır.Bu nedenle Afrin'den sonra çok daha sıkıntılı günler gelecektir.Ancak asırlara dayanan tarihi ile medeniyetler kurmuş Türk Milleti her türlü zorluğu yenecek güçtedir.

Teknik analiz demişken,bir çok yöntem var,herkes inandığı ve sonuç aldığı teknik analiz yöntemlerini kendine rehber edinebilir.Altta bir deneme amaçlı bir teknik grafik konulmuştur. 9 günlük üssel moving average ve bu çizgiyi destekleyecek üssel 9 günlük üssel hareketli ortalaması (trigger çizgisi) 1 olarak değiştirilmiş MACD sistemini nazara alabilirler.Alttaki grafik bunu göstermekte ve hisse pozisyonları için hızlı sinyal vermektedir.

Son düzenleme : Cemal Erzengin; 20-01-2018 saat: 13:02.

Sayfa 17/81 İlkİlk ... 715161718192767 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •