Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
Once ilk iki olmazsa olmaz kritere bakarim. (Sahibi kim ve temettu veriyor mu?)
Buradan 20 yillik aylik log grafigine bakarim, belirgin bir trend var mi?
Varsa 45 dereceye yakin mi?
Sonra 200 haftalik ve 200 gunluk EMA ne yondeler?
Kendi fiyati nereden nereye gelmis?
Son 2 yilda yatirim v.s var mi?
Son ceyrekler nasil bilancolarda?
Tum bunlardan sonra ilk giris mi olacak?
Blok alim mi olacak?
Ekleme mi olacak? karar veririm.

Ben ne kadar yazsam da bu isleri belli bir tecrube isiginda okumadan bir sey anlayamazsiniz..
Her sey zamanla olur..
Bu zamani bos gecirmeyeceksiniz, surekli merak edip okuyacaksiniz.
Para biriktirdiginiz gibi bilgi ve tecrube de biriktireceksiniz.

Bunlari yapmak gunde ne kadar vaktini alir?

Syg,
Peki ben aylık maaşımdan artırdığım kadar hisse alacağım. Bir miktar araştırma yaptım özellikle sahiplik, sektör, temettü verimi, büyüme vs. hakkında. Bunlar zaten sürekli yakından izlemeyi gerektirmiyor. Çeyrek raporları da öyle yılda 4 kere yayınlanıyor.
Mesela 200 haftalık ve 200 günlük ortalamalara her gün mü bakıyorsunuz yoksa her alım öncesinde mi?
Benim belli bir birikim alışkanlığım var borçlarımı ödedim, üzerine araba aldım, şimdide döviz ve altın olmak üzere kenarda bir miktar birikim yaptım. Artık çeşitlendirme zamanı geldi. Bir miktarda çalıştığım şirketin hisselerinden aldım. Yukarıda bahsedilen kadar sıkı olmasa da birikim yapabiliyorum. Her ay biriktirdiğim parayı 3-5 firmaya bölerek hisse alayım diyorum. Bir diğer aklıma takılan şu. Sonuçta 20-30 senelik projeksiyon ile bakıyorum ben meseleye. Yani sağlam bir şirketin hissesini 20 sene boyunca biriktirmeye kafa yoruyorum. Örneğin EREGL hissesini 20 sene boyunca biriktireceksem bugün kaç paradan aldığım önemli mi? Hareketli ortalamalara illaki neden bakmam gerekiyor?