Sayfa 311/1013 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    HSBC stratejistlerinin kaleme aldığı raporda, Dolar/TL 'nin yaklaşık 3.50 - 3.55'e inebileceği belirtildi.
    HSBC, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geç likidite penceresi (GLP) ile maksimum fonlama miktarını kontrol ederek likiditede sıkı duruşunu sürdürmesi durumunda TL'nin yükselişini sürdürmesini bekliyor.
    MB nın dolar kurunu zaptu rapt alma amaçlı bu stratejisi, büyüme hedeflerinden feragat gerektirecek.

Perde arkasından faizi yükseltmesi, belki mevduat sahibine tam fayda sağlamıyor ama, kredi alanlara maliyet etkisi açık.

KOBİlere araştırıp soruşturmadan kredi ver diye bankaları sıkıştıran yönetim, bu konuda "halkın parasını sen halkıma ne hakla vermiyon lan" düşüncesiyle artık aba altından göstermeyi bıraktı, doğrudan TOMA yı işaret ediyor.

İşin endazesi kaçmış görünüyor.

Arzuladıkları büyüme hedeflerini tutturamayacakları belli olan yönetim MB nın sıkılaştırmasına yakında karşı çıkacaktır.

Uçkur bir kaç yerinden kopmuş görünüyor. Zor mıçı kurtarmak.

"Hem kur çıkmasın hem faiz yükselmesin. Fiyatlar artmasın, büyüme tam gaz olsun"...Yok öyle mama.

2. 10 gun kadar once fedmasalarında inanip dolar almayin demismiydim.
    Euro dolardan cok daha iyi bir yatirim secenegi de demistim

3.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    10 gun kadar once fedmasalarında inanip dolar almayin demismiydim.
    Euro dolardan cok daha iyi bir yatirim secenegi de demistim
    10 günlük değişimlere göre yatırım yapan tipler mutlaka dinlemiştir sizi

4. MB sıkı dursa dert, durmasa başka dert.

Faizi düşük tutup, şirketleri bankalardan fonlayıp işletme sermayesi destegi vermek, politika bu. Ama nereye kadar.

Dolar arttıkça maliyetler artıyor, ödemeler artıyor. İmalat yapanda, ticaret yapanda ithal ürünlerden besleniyor.

Dolayısıyla işletme sermayesi ihtiyacıda artıyor.

Memlekete üretim lazım, üretim içinde özde destek lazım, sözde değil.

5. 100 bin dolarda bile 16000 kayıp büyük para 10 günde
    birde kaldıraçlı oynasan ocağın söner.

fed den ıslak masallara inanmaya devam. dolar sadece Tr deki gelişmelerle değer kazandı.
    16 nisan daki sonuca göre dolar büyük yara alabilir.

9 Mart'taki ECB tolantısında faiz artışı konuşulduğu için Euro yükselmiş-miş..evet faiz artışı konuşulmuş, ancak QE'yi bitirmeden önce..sanki bitirebilecekler gibi..İtalyası var, İspanyası var, Portekizi var..var da var..

Hem para bas, hem faiz arttır..yeni moda bu olacak galiba..

Tıpkı FED gibi..267 milyar dolar, az değil..

Neyse işin esası QE forever..

Gözüküyor..

7. Sağolsun devlet kosgeb kredisinden bizede verdi.

Geçen cumaya kadar banka kosgebe giremiyoruz diyordu işlemler için.

Al sana destek. Güler misin ağlar mısın.

Bir hafta yada on gün sonra süresi geçecek.

8.  Alıntı Originally Posted by tcspirit Yazıyı Oku
    MB sıkı dursa dert, durmasa başka dert.

Faizi düşük tutup, şirketleri bankalardan fonlayıp işletme sermayesi destegi vermek, politika bu. Ama nereye kadar.

Dolar arttıkça maliyetler artıyor, ödemeler artıyor. İmalat yapanda, ticaret yapanda ithal ürünlerden besleniyor.

Dolayısıyla işletme sermayesi ihtiyacıda artıyor.

Memlekete üretim lazım, üretim içinde özde destek lazım, sözde değil.
    Düşük faiz imalatçının ihtiyaç duyduğu *ithal* ikamesi olmayan borsaya ve dövize bağlı hammadde ve ürünlerin talebini arttırıyor. Bu talepte dövize baskı yapıyor. Sonuç olarak bu durum düşük faiz politikasına paralel olarak sermaye sınırlamalarına gidilse dahi başarı sağlayamayacağının bir göstergesi.

Yani kimse sermaye sınırlamalarına dövizdeki baskıyı azaltıp suni düşük faizle piyasaya hormon verelim diyemez. Zira sermaye sınırlamalarını hammadde ve aramamül sınırlamalarına da yaymanız gerekir ki bunun sonucunda ne olacağı açıktır.

Sözkonusu mal ve hammmadelerin yurt içinde üretimi de yeterli sermaye yatırımı yapılsa dahi *ölçek ekonomisi* gereği imkansıza yakındır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 311/1013 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •