Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 896/1014 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,161 - 7,168 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Dap Yapı İnşaat Ne Umutlarla Almıştım Şimdi İse Mağduruz.
    Bin pişmanım kendim paramla kendimin ve ailemin emeğiyle rezil olduk. Oysa ne umutlar ile almıştık tüm birikimimizi yatırdık elimizde patladı. Kendi evimizde kiracı konumundayız yüksek aidat ve vrf ücreti nedeni ile 8 ile 12 yılda kendini amorti edecek dediler yalan çıktı. M2'ler tutmuyor. Ortak alanlar kendi çıkarına kullanıyorlar. Satmak istiyorum aldığım fiyattan daha düşük fiyata dahi satamıyorum yüksek aidat ve vrf ücretleri ve küçük m2 nedenlerinden dolayı. DAP mağdurları olarak geçici yönetimin süresi 1,5 yıldır dolduğu halde site yönetimi bırakmak istemiyor. Yasal hakkımız olan üçte bir çoğunluk ile genel kurul yapmak istememize bile engel olmaya çalışıyorlar. Öyle bir girdabın içindeyiz ki içinden çıkamıyoruz çünkü kolumuzu bir defa kaptırdık. Kendi oluşturdukları site yöneticileri tarafından çok kötü yönetiliyor. Daha buraya sığdıramadığım onca sıkıntılar var.
    https://www.sikayetvar.com/dap-yapi-...i-ise-magduruz

Vah vah çok üzüldüm demek isterdim ama beyninizi beton ile doldurmadan önce keşke pazardan domates alırken gösterdiğiniz özeni tüm birikiminizi bağlayacağınız BETONU almadan öncede gösterseydinizde bu forumdaki BETON sevdalısı forumdaşlara derman olsaydınız.

Yazdıkların hep BETON karşıtı
    Ama yazıların "Şu anda ev almak ne kadar mantıklı" isminde bir forum.
    Madem bu kadar beton karşıtısın ne işin var bu sitede. Arada bir de takılmıyosun. Maaşlı eleman gibi standart şekilde yazıyosun. İşsizmisin, canın mı sıkılıyor da fikirlerine bu kadar taban tabana zıt bir sayfada zaman geçiriyorsun.
    Bun olsun anlayacak BEYİN herkeste olmuyor maalesef.

Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    Madem bu kadar beton karşıtısın ne işin var bu sitede. Arada bir de takılmıyosun. Maaşlı eleman gibi standart şekilde yazıyosun. İşsizmisin, canın mı sıkılıyor da fikirlerine bu kadar taban tabana zıt bir sayfada zaman geçiriyorsun.
    Emlakçıyız herhalde)))))))Okuduğun forumun adı ev almak ne kadar mantıklı.Adam da mantıksız diyor argumanı bu.Gel sen de şu şu nedenlerle mantıklı diye yaz.Arkadaşa yazma demenin mantığı ne kardeşim forumdur elbet düşüncelerini yazacak.Ha ev alanlara beton kafa, beyinsiz demek falan evet o kısmı biraz forum düzeyi açısından eleştirilebilir tabi o kısmı başka.Yıllarca emlak değerlenirken onlar akıllı diğerleri akılsız olmuyordu ,değer kaybederken de tersi olmamalı tabi.Doğru yatırım yanlış yatırım düzeyinde değerlendirmek daha doğru bence.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Emlakçıyız herhalde)))))))Okuduğun forumun adı ev almak ne kadar mantıklı.Adam da mantıksız diyor argumanı bu.Gel sen de şu şu nedenlerle mantıklı diye yaz.Arkadaşa yazma demenin mantığı ne kardeşim forumdur elbet düşüncelerini yazacak.Ha ev alanlara beton kafa, beyinsiz demek falan evet o kısmı biraz forum düzeyi açısından eleştirilebilir tabi o kısmı başka.Yıllarca emlak değerlenirken onlar akıllı diğerleri akılsız olmuyordu ,değer kaybederken de tersi olmamalı tabi.Doğru yatırım yanlış yatırım düzeyinde değerlendirmek daha doğru bence.
    zaten ben de benim gibi ev almaya çalışanlara "beton kafa" demesinden dolayı öyle yazdım. yoksa istediği kadar yazsın çizsin. ama hakaret etmesin.

Yani benim gibi emlak trendinin düşüşe girdiğini vurgulayan arkadaşların genel amacı ,trendi takip edip amiyane tabirle gereksiz kazık yenmemesi.Yoksa evler orada, maşallah vatandaş alsın diye her gün televizyonlarda gazetelerde sayfalarca dakikalarca reklam yapılıyor.İsteyen gitsin alsın.Benim argumanım şu anda kazık yenme olasılığı yüksek.İşin aslına bakılırsa satılık evim var ve emlak piyasasının göçmesinden bu ara ben de muzdaribim arkadaşlar)))))

5.  Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    "Şu anda ev almak ne kadar mantıklı?" sorusunu siz
    "Şu anda ev almak ne kadar mantıklı, ne kadar karlı bişey , öğle değil mi dostlar?" şeklinde anlamışsınız sanırım.
    Oysa ki karşıt fikirlere açık bir konu bu.
    En sağlıklısı da budur zaten.
    Siz farklı düşünüyorsanız, öngörülerinizi (mümkünse somut argümanlarla da destekleyerek) ortaya koyun, insanlar faydalansın.
    Sonuçta konunun tüm okuyucuları beton almamaya yemin etmiş kişilerden oluşmuyor.
    % 85 emlaktayım. "Fırsat" bulsam parayı yine gömerim betona.
    Ama şu ortamda "gömen" taraf müteahhit olur, çünkü fırsat falan yok.
    En az 6-7 yıl daha olmayacak.

Edit:
    Son mesajınızı yeni gördüm.
    Beton kafa lafına pek takılmayın bence.
    Normal şartlarda betoncunun önde gideniyim. Ama şu ortamda beton alan kişiye ben bile beton kafa derim şahsen.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

Ayrıca emlak piyasasının ve sektörünün devlet eliyle şişirilmesinin memleket ekonomisine acaip zararlı olduğunu düşünüyorum.Hele kanal istanbul falan denince tüylerim diken diken oluyor.Kardeşim ayıptır, bankalar yurt dışından borcu dövizle bulacak o dövizleri kredi yoluyla millete satacak,o parayla da evler siteler avm ler yapılacak 80 90 sektör ekmek yiyor, işte herkes para kazanıyor kalkınıyoruz büyüyoruz masalı anlatılacak.Ya ispanyada bu yapıldı piyasa sonunda göçtü neden aynısını deniyoruz, bu aymazlık neden.Cidden aklım almıyor.Temel kural bir malı cebinde para varsa alırsın yoksa o mal senin değildir, borçla aldığın mal borç bitene kadar senin değildir.Şu anda tüm sektör borçlu çoğu batak ve bu gizleniyor.Sonunda çok can yanacak.Yoksa kira vermiyeyim kendi evimde oturayım bir yuvam olsun falan buna kim ne diyebilir.Ama sektör bu dertde değil ki başka mantıkla çalışıyor sonunda batacak.

7. Bir insanın "ev almak ne kadar mantıklı" başlıklı forumda uzun süredir zaman geçirmesi için ev almak konusunda fırsatları takip ettiğini gösterir.
    Hem bu konudaki firsatlar seni ilgilendirmiyor hem de burada mesai yapiyorsan aylaklık ediyorsundur. Ona da saygım var, stres atiyorsundur, işin gücün yoktur.
    Kahveye takılır gibi gelip gevezelik edip, memleketi kurtarıp eve donersin. Ev, emlak fırsatlarını takip edenlere hakaret etme. Ben bir emlak yatirimcisiyim. Avantajlı bulduğum zaman (özellikle projeden) %100 tam portföyümle de girerim. Çünkü eğer doğru fiyata, doğru proje olursa çooook kazandırır.

Buraya sağdan soldan tokat yemiş orneklerleri yapıştırmakta bu gerçek değişmez.

O zaman ticaretin her türünde tokat yiyenlerin örnekleri buraya konabilir, sonuçta ticaret yapmak salaklik mi diyeceğiz?

Borsada tokat yiyenler yüzünden hisse senedine yatırım yapılmaz mı denir? Adam vakti zamanında komik F/K ile işlem görürken (atıyorum) Eregli-froto almamış, 30 F/K lı masa sandalye şirketine 200 bin bağlamış. Niye? Borsacı öğretmen teyzeoğlundan duydu diye. Şimdi bu adam kazığın büyüğünü yiyecek hakkıyla.

Ben emlak tan bugün, öyle 3-4 sene önce değil, öyle para kazanan örnekler veririm, o para sadece yılbaşı piyangosunda var.

İstanbul örneklerini de tüm Türkiye de geçerliymiş gibi farz ve kabul etmeyiniz.
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

Alıntı Originally Posted by cevdetpaşa Yazıyı Oku
    He ! maaş alıyorum beton beyinleri uyandırmak için sayın cevdetpaşa... Beni bilen bilir doğruları söylerim hep, yanıldığım pek görülmemiştir sadece zaman mefhumu tam olarak tutmaz o kadar. Birazcık beynini çalıştıran , nöronları beton tutmamış aslında ne demek istediğimi rahat anlar. TREND diyorum ama Trend dediğimde bunu TREN sananlar hala betooon betoon deyu inleyip duruyorlar. DAP dedik NEF dedik dediklerimizde yalan mı var ? Bu paylaştıklarımı ben mi beton fetişistleri gibi mıçımından uyduruyorum ? Ben mi hayali müşterilere BEYLİKDÜZÜNDE ki dairemi satıyor ve/ fakat sonra satmıyor habire fiyat yükseltiyorum ? Neyse hadin size iyi betonlu cumalar ...

Sayfa 896/1014 İlkİlk ... 396796846886894895896897898906946996 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •