Sayfa 156/215 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206 ... SonSon
Arama sonucu : 1718 madde; 1,241 - 1,248 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. Sayın uyuyan ;

eğer bir program kullanmayıp verileri açık platformlardan edinecekseniz BENCE size SADECE TV YETER, fazla karmaşıklaştırmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu şekilde başlayıp ,eğer merakınız varsa, bilanço incelemesi konusunda bilginiz arttıkça dikkatinizi çeken diğer oranları eklemek isteyebilirsiniz. Sadece bu topiği 1 ay arayla 2 kez okusanız başlangıç için size yetecektir.

Önemli olan SABIR ve DİSİPLİN'dir.....Fazla veri = daha fazla getiri demek DEĞİLDİR... bu konuda en iyi örnek, bana göre, http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=11719 topiğinde yazılanlardır. Okumanızı tavsiye ederim.

Hedefiniz nedir ? 1 milyon dolar, 10 milyon dolar ? Geçmişte 600 kat getiri kaydetmiş formülle siz 50 kat kazansanız yetmez mi?

2.  Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın uyuyan ;

eğer bir program kullanmayıp verileri açık platformlardan edinecekseniz BENCE size SADECE TV YETER, fazla karmaşıklaştırmaya gerek yok diye düşünüyorum. Bu şekilde başlayıp ,eğer merakınız varsa, bilanço incelemesi konusunda bilginiz arttıkça dikkatinizi çeken diğer oranları eklemek isteyebilirsiniz. Sadece bu topiği 1 ay arayla 2 kez okusanız başlangıç için size yetecektir.

Önemli olan SABIR ve DİSİPLİN'dir.....Fazla veri = daha fazla getiri demek DEĞİLDİR... bu konuda en iyi örnek, bana göre, http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=11719 topiğinde yazılanlardır. Okumanızı tavsiye ederim.

Hedefiniz nedir ? 1 milyon dolar, 10 milyon dolar ? Geçmişte 600 kat getiri kaydetmiş formülle siz 50 kat kazansanız yetmez mi?
    İştahın sonu yoktur.

Şu an bulunduğumuz faiz seviyeleri gelecek 10 yıl aynı oranda devam ederse 100.000 tl yaklaşık 2.5' a katlıyor. Hedef değil de beklentin ne diye soracak olursanız 10 yılda 10' a katlaması beni fazlasıyla memnun eder.

Saygılar.

3. 2010 yılında da en çok temettü dağıtan şirketler yine bu şirketler miydi?

Alıntı Originally Posted by qurman Yazıyı Oku
    BIST ENDEKSTE EN ÇOK TEMETTÜ DAĞITAN ŞİRKETLERİN 2010 YILINDAN BUÜUNE KADAR Kİ FİYAT DEĞİŞİMLERİ TABLODA VERİLMİŞTİR.UZUN VADE,DOĞRU SEÇİM İLE KAYBETMEK ZOR OLSA GEREK.

4. Size bir şey danışabilir miyim... Temettüleri aldıktan sonra, alınan paranın tamamıyla temettüyü veren şirketin hissesini mi almak lazım, yoksa portföydeki hisselere eşit oranda mı alım yapmak lazım?

Alıntı Originally Posted by DRİZM Yazıyı Oku
    Sayın qurman ;

Dediğiniz gibi uzun vade + doğru hisse seçimi ile kaybetmek zor olsa gerek. Uzun vade konusu tamam, fakat DOĞRU HİSSELERİ NASIL SEÇECEĞİZ ?

Bu topikte anlatmaya çalıştığım yöntem hisse seçimi için BASİT VE KARLI bir seçenektir :

BIST TEMETTÜ endexine dahil hisselere bakıldığında 2005’den bugüne EN ÇOK KAZANDIRAN İLK 5 HİSSE’nin getiri ortalaması %5600 olmuş.

1- Peki, diyelim ki 2005 yılının ocak ayının 1. Günü bir yatırımcı olarak UZUN VADELİ TEMETTÜ YATIRIMCISI olmaya karar verdim ; bu 5 hisseyi seçtim ve aldım, sonrasında ekranı kapattım (bu süre içinde aldığım temettülerle tekrar aynı hisselerden aldığımı farzediyoruz). Bugün baktığımda % 5600 getirim olacaktı.

2- Fakat yine UZUN VADELİ TEMETTÜ YATIRIMCISI olmaya karar veren ama aynı BİST TEMETTÜ ENDEKSİNDEN, HER 3 AYDA 1 KEZ, TV EN YÜKSEK HİSSELERDEN İLK 5 TANESİNİ QUEENSTOCKSTA SEÇEREK PORTFÖY OLUŞTURAN bir yatırımcı aynı dönemde % 25.500 getiri sağlayacaktı.

HER 2 YATIRIMCI DA UZUN VADELİ TEMETTÜ YATIRIMI yöntemini seçmesine rağmen KRİTİK SORU HANGİ HİSSE SEÇİM YÖNTEMİNİN DAHA UYGULANABİLİR OLDUĞUDUR :

1. Yatırımcının BİST TEMETTÜ den, 14 yıl SONRA en çok yükselecek ilk 5 hisseyi seçebilme, seçse bile SATMADAN elinde tutabilme ihtimali VE bunun yapılabilirliği nedir? Buna karşılık 2. Yatırımcının böyle bir FALCILIK YAPMA İHTİYACI YOKTUR ; sadece 3 ayda 1 kez 30 dk ayırarak işlemlerini SABIR VE DİSİPLİNLE yapması daha kolay ve daha uygulanabilirdir.

DAHA DA ÖNEMLİSİ ; 2. yatırımcı sadece 3 ayda 1 kez 30 dk’lık bir işlem yaparak, diğerinin %5600 getirisinin, YAKLAŞIK 5 KATI GETİRİ sağlamıştır. (%25.500)

(TOPİKTE daha önce belirlediğimiz formülün getirisi % 60.000 olacaktı; repainti önemseyenler için yapılan formül ise aylık dönemlerde uygulanırsa aynı dönemde % 6858 getiri sağlayacaktı).

5. Sayın qurman ;

Dediğiniz gibi uzun vade + doğru hisse seçimi ile kaybetmek zor olsa gerek. Uzun vade konusu tamam, fakat DOĞRU HİSSELERİ NASIL SEÇECEĞİZ ?

Bu topikte anlatmaya çalıştığım yöntem hisse seçimi için BASİT VE KARLI bir seçenektir :

BIST TEMETTÜ endexine dahil hisselere bakıldığında 2005’den bugüne EN ÇOK KAZANDIRAN İLK 5 HİSSE’nin getiri ortalaması %5600 olmuş.

1- Peki, diyelim ki 2005 yılının ocak ayının 1. Günü bir yatırımcı olarak UZUN VADELİ TEMETTÜ YATIRIMCISI olmaya karar verdim ; bu 5 hisseyi seçtim ve aldım, sonrasında ekranı kapattım (bu süre içinde aldığım temettülerle tekrar aynı hisselerden aldığımı farzediyoruz). Bugün baktığımda % 5600 getirim olacaktı.

2- Fakat yine UZUN VADELİ TEMETTÜ YATIRIMCISI olmaya karar veren ama aynı BİST TEMETTÜ ENDEKSİNDEN, HER 3 AYDA 1 KEZ, TV EN YÜKSEK HİSSELERDEN İLK 5 TANESİNİ QUEENSTOCKSTA SEÇEREK PORTFÖY OLUŞTURAN bir yatırımcı aynı dönemde % 25.500 getiri sağlayacaktı.

HER 2 YATIRIMCI DA UZUN VADELİ TEMETTÜ YATIRIMI yöntemini seçmesine rağmen KRİTİK SORU HANGİ HİSSE SEÇİM YÖNTEMİNİN DAHA UYGULANABİLİR OLDUĞUDUR :

1. Yatırımcının BİST TEMETTÜ den, 14 yıl SONRA en çok yükselecek ilk 5 hisseyi seçebilme, seçse bile SATMADAN elinde tutabilme ihtimali VE bunun yapılabilirliği nedir? Buna karşılık 2. Yatırımcının böyle bir FALCILIK YAPMA İHTİYACI YOKTUR ; sadece 3 ayda 1 kez 30 dk ayırarak işlemlerini SABIR VE DİSİPLİNLE yapması daha kolay ve daha uygulanabilirdir.

DAHA DA ÖNEMLİSİ ; 2. yatırımcı sadece 3 ayda 1 kez 30 dk’lık bir işlem yaparak, diğerinin %5600 getirisinin, YAKLAŞIK 5 KATI GETİRİ sağlamıştır. (%25.500)

(TOPİKTE daha önce belirlediğimiz formülün getirisi % 60.000 olacaktı; repainti önemseyenler için yapılan formül ise aylık dönemlerde uygulanırsa aynı dönemde % 6858 getiri sağlayacaktı).

biraz daha acar msiniz

6.  Alıntı Originally Posted by mugen Yazıyı Oku
    Size bir şey danışabilir miyim... Temettüleri aldıktan sonra, alınan paranın tamamıyla temettüyü veren şirketin hissesini mi almak lazım, yoksa portföydeki hisselere eşit oranda mı alım yapmak lazım?
    Sayın mugen ;

temettü aldığınızda TEMETTÜYÜ VEREN AYNI HİSSENİN TEMETTÜ VERDİĞİ GÜNKÜ KAPANIŞ FİYATINDAN ALIM YAPILDIĞI VARSAYILARAK hesaplamalar yapılmıştır.

7.  Alıntı Originally Posted by MATESİS+ Yazıyı Oku
    Sayın qurman ;

biraz daha acar msiniz
    Öncelikler belirteyim ki esas olarak temel analiz yerine teknik analiz tercih eden biriyim.Ancak temel analizi de uzun vade yatırımlarımda kullanıyorum.
    "Doğru hisse seçimi" konusunda esas olan sn.drizm'in anlattığı metoddur.Ben farkındalık yaratmak babında temettü şirketlerinin 2010 da bu seneye kadarki getirilerini tabloya döktüm.
    *Eğer borsa ile yeterli bilgi ve tecrübesi olmayan bir insanın yapması gereken bence bu yöntemi kullanmasıdır.
    *Eğer borsa ile yeterli bilgisi olan biri iseniz ve uzun vade yatırım yapıyorsanız bununla beraber gerek temel gerek teknik bir kaç parametre daha kullanarak kar miktarını artırabilir veya kaybetme riskini minimuma indirebilirsiniz.Mesele her 3 ayda bilançolar açıklandıktan sonra temettü verimi yüksek hisseleri seçerken; (özsermaye karlılık/fiyat kazanc) oranı 1.5 den yüksek firmaları tercih edebilirsiniz.Buna benzer ilave filtreleme parametreleri önceki sayfalarda konulmuştu.Gözden geçirebilirsiniz.Teknik olarak ise fiyatın golden cross ortalamalarına uzaklığı veya yakınlığına göre bu seçimi yapabilirsiniz.Veya o an oluşan trend kanalının destek-direnç çizgilerine göre seçimde yapabilirsiniz.
    Sonuçta her yatırımcı kendine bir şablon oluşturup bu şablona göre uzun vade yatırımlarına yön vermeli...Benim tercihim xu100 ve temettü endeksi hisseleri...Tabela ve patron şirketleri ile işim olmamıştır...
    Son olarak da bu benim stratejim.Size yatırım tavsiyem değildir.Siz de kendi stratejinizi biraz araştırıp oluşturmalısınız.
    Sn.Drizm bu konuda bir sayfa açtı umarım her yatırımcı kendince bir kazanım elde eder...
    teşekkürler

8. Faydali bilgiler var. Tesekkurler. Fakat getiri utopik geldi.
    twitter/borsasihirbazi

Sayfa 156/215 İlkİlk ... 56106146154155156157158166206 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •