[QUOTE=Yildirim23612;1613253]
 Alıntı Originally Posted by dadaş ali Yazıyı Oku
Herkes maşallah al sat uzmanı halka arzda vurkaç peşinde? Kimi mi çarpacak işin ağababalarını!!!

Ekteki dökümanı kaç kişi okuyacak, belki de hiç kimse.

https://www.enerjisa.com.tr/Media/GetFile?fileId=3798

Adam diyorki;

-dağıtım bölgelerinin lisanslarıyla ilgili belli olumsuzluklarda iptal risk taşımaktadır?

-arzı yapılan şirkete kaynak girişi olmayacaktır?

-arzdan kaynaklanan para yalnızca ortak satışıyla olmaktadır?

-şirketin 7,5 milyar tl. gibi ağır borç dolayısıyla kur ve faiz riski vardır?

-bu kadar ağır borç yapısına rağmen neden şirkete değilde ortağın cebine para girmesi şirketin geleceği ve sermaye piyasalarına bu durumun olumsuz yansıması
Cok profesyonel bır yorum sahsen ben bu dedıkleerınızı ızahnameden okuyup anlayamadım oncieıkle elınıze saglık cok muazzam olmus.
Ben soyle dusunuyorum ama son ıkı halka arzda safkar ve tlıman 2 tavan gosterdıler acaba halka arza katılıp %5-%10 kazanıp satıp cıkabılırmıyız sızce mumkun olurmu yoksa burada kurumsal yatırımcılar olacağı ıcın bıze o sansı vermezlermı
Sayın Yıldırım, bu forumun genel kuralı al ve ya sat demek yasaktır, bana göre de bu genel kural etikdir ve doğrudur. Ben hiç kimseye arza katıl veya katılma demem; kağıt yükselir küfür yersiniz kağıt düşer vebal alırsınız.

Benim demek istediğim şu; Bir şirketin halka arz öncesi ikiye ayrılıp, borçlarla beraber süresi belli sürede parekende elektrik satım hakları olan halka arz edilmek istenen bir bir şirket.

Diğer şirketimiz ise toptan elektrik satma hakları ve en önemlisi eski çukurova ve kepez elektrik hidroelektrik santrallerinin yanı sıra rüzgar güneş ve termik santrallerin toplandığı diğer şirket, bu şirketin borçlarının ne olduğu belli değil? Acaba borçlar halka arz edilecek şirkete mi ittirildi?

Bu şekilde(varlıkların başka şirkete aktarılarak) halka arza izin verilmemesi gerekirdi, arzın ortak satışıyla değil emisyon primli hisse satışıyla arzdan gelen para ortağın cebine değil şirketin kasasına girmesi ve borçların azaltılmasına neden olacak bir arz olması gerekirdi.

Kısa vadeli değil orta ve izin vadeli hisse alırken kendinize şu soruyu sonra soracağınıza şimdi sorun; bu şirket borçlarını nasıl ödeyecek kur farkı ve faiz gider yükünden kurtulup nasıl sağlığına kavuşacak?

Kısa vadeli tahtaya girmeye çalışan kardeşler, hisse senedi alımı spekülasyondur, işler umduğunuz gibi gitmezse tahtada zorunlu yatırımcı olarak kalırsınız, kaldığınız takdirde de benim şimdi sorduğum soruyu o zaman sorup dövünürsünüz. O zaman dövünmeyin diye araştırın inceleyin diyorum.

Her yeni halka arzda mama olmayabileceğini olasılık olarak düşünün, genel olarak enerji sektörünü incelediğinizde bu sektörün hiç de göründüğü gibi karlı olmadığını ağır borç yükü altında şirketlerin debelendiğini görürsünüz.