Evet 3.havalimanı da Abd uçakları daha rahat insin diye yapılıyor..[emoji2]
Aslında kanalı Ruslara tahsis etmek daha klas bir komplo teorisi olurdu...[emoji106]
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Evet 3.havalimanı da Abd uçakları daha rahat insin diye yapılıyor..[emoji2]
Aslında kanalı Ruslara tahsis etmek daha klas bir komplo teorisi olurdu...[emoji106]
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
aslında jeo-stratejik açıdan türkiye ülkesine baktığımızda, benim gördüğüm tek değerli alan boğazlar- kalan kısmı yani bütün anadolu sadece boğazlar'ın hinterlandı olması bağlamında bir değer taşıyor, yani boğazlar olmasa anadolu'nun pek bi ehemmiyeti yok, iran ülkesinden farksız.. boğazlar, sadece rusya'nın en kritik çıkış yolu olmasıyla değil, en önemli avrasya bağlantısını temsil etmesiyle önemli.. şu an yerkürenin en önemli 'game changer' projesi olan obor (one road one belt) için en kritik geçiş hattı boğaziçi .. 3.köprü için gerek var mıydı, araç geçiş garantisinin maliyeti kaç, ne diye tren yolu hattı da konuluyor vs pencerelerinden bakıp hayıflananlar, ipek yolu projesinin on sene içinde dünya ekonomisinin çehresini nasıl da değiştirdiğini gördüklerinde bu düşündüklerinden dolayı utanacaklar..
İpek yoluna yakın kupon arazi
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
O egeli ben değilim
Aslında anketlerde şöyle bir şık daha olmalı.
Ev almak hiç bir zaman mantıklı bir yatırım değildir.
Bana göre ev bir yatırım değil tüketimdir.
Ev yapmak için bir inşaat şirketi kurmak bir yatırımdır. Ev satın almak bir tüketimdir şahsi görüşüm.
Belki istisnaları olabilir mesela boğazda tarihi bir yalı almak vs..
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Kriz ortamında ev alınmaz. Kriz bitmeye başlayına zaten borsa diptedir yine ev alınmaz. 2002 de ev almak yerine egeen aselsan froto vs. bu tür hisseleri alanlar paralarını katladılar.
Ev alanlara bakın yakın bir tanıdığım 2004 civarlarında şişlide ev aldı kredi vs. ile 120 bin dolara maloldu şu an 150 160 bin dolar ancak ediyor. 15 yılda dolar zaten altın karşısında değer kaybetti. Dolar enflasyonunu çıkarsan aslında parası sabit kalmış. Bu iyimser bir örnek.
Ama bu bahsettiğim hisseleri alsa veya yurt dışında apple tesla vs. güzel hisseleri alsa sonra kazandığı paraları tekrar ülkemize getirse işte hem başarılı hemde milliyetçi bir yatırımcı olurdu. Ama inşaata yatırılan paranın bir faydası yok bana göre...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir!!
Yer İmleri