Sayfa 329/637 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,625 - 2,632 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Soda için aynı fikirdeyim.bana göre 5 civarı fiyatlar makul. Hedefim 2022 kadar 100 000 soda biriktirmek. Avantajlari. Fiyat temettü ve 2021 e kadar her yıl vereceği bedelsiz potansiyeli.dezavantajlari. soda külündeki fiyat istikrarsızlığı, cinerin rekabeti, kasadaki naktin kasada durması.

Alıntı Originally Posted by temettü2023 Yazıyı Oku
    UzUn vadede sormak istedigim bir hisse var . Sanayi sirketi ihracat yapiyor doviz geliri ii her yil nerdeyse bedelsiz veriyor temettusu de var. Ne dersiniz arkadaslar SODA SAnayi icin evlasiyelik her ay alip kenara atilir mi syg

SM-G570F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    hocam aynı şeyi yanlış hatırlamıyorsam geçen gün sormuştunuz. bildiğim kadarıyla yazmaya çalışmıştım.

iyi akşamlar.

3.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    hocam aynı şeyi yanlış hatırlamıyorsam geçen gün sormuştunuz. bildiğim kadarıyla yazmaya çalışmıştım.

iyi akşamlar.
    Arkadaşlar soda bende de var yalnız ciner grubu yeni soda fabrikası açtı avrupanın en büyüğü diye.... bu nokta beni düşündürüyor ytd...

#siriusvarlikfonu #i21kiracc siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr ytd...

4. Poltk 600 bin euro yatırım kararı almış gelecek yıllar için güzel bir adım...

#siriusvarlikfonu #i21kiracc siriusvarlikfonu.blogspot.com.tr ytd...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,086
     Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    bir şey sormak istiyorum kamuda (benim yerim kamu) gece mesaileri hep vardır özellikle yönetim kesiminde hep geceleri çalışılır ya da çalışılır gibi yapılır. gündüzleri beyleri yerinde bulamazsın gelen gidenden işlerle ilgilenmezler geceleri ise çoğunlukla bir şey yapmadan oturulur ve bunun adı fazla çalışma çoğunlukla biz olmasak vatan batardı olur (tabii onlar kaldığı için nöbette personel kalır uzman/lar, sekreter/ler, şöförler, servis elemanları gibi)...hoş büyük çoğunluğu da eve gitse işyerindeki yalakalığı ( tabirimi mazur görün lütfen ama başka tabir hafif kalır) evde göremeyecekleri için işyerini eve tercih edenlerden oluşmaktadır... ayrıca kesinlikle yetki devri yapılmadığı yerlerine yeni adam hazırlamaktan korktukları için orada sürekli oturup kalanlar da cabası...
    kamu böyle peki özel sektörde mesailer gerçekten(üst yönetim için) gerekli mi? çoğu iş uzaktan idare edilemez mi?
    sorumu garipsemeyin çünkü etrafa örnek verdiğim bir çok mesajı burada okuyorum. madem mesailer yapılıyor madem yönetim kademesi gerçekten sistemi buradan sorgulayabilirsek belki düzeltecek birilerine ulaşır veya o sürece katkıda bulunabiliriz...
    yok mu beyaz yakalılardan cevap?

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Prensip olarak arzdan hisse almıyorum. Hisse 1-2 sene en az 8 bilanço dönemi geçirip rüştünü ispat etmeli... uzun vadecilik bunu gerektirir, arzdan alanlar genelde kısa vadede kar hedefliyor.
    Maalesef ülkemizde halka arz, halka ırz gibi yapılıyor...nedense arza aracılık eden kurumdan en yüksekten hisseleri satmaları bekleniyor...en son trabzon limanı arzında yaşıyoruz...15 tl den arz, 22 tl ye kadar zıplama, sonra sürekli satış...bugün 16 lara geldi.

işte bu yüzden uzak duruyorum arzlardan...belki enerjisa iyi olur, belki başka bir tanesi uçar gider...uçup gitmesi de uygun fiyattan arz olması değildir ha, sadece güçlü bir oyuncu yüklü mal almıştır.

İşte uzun vade yatırımcılık burada başlıyor..hisseyi 1-2 hafta içinde %10-20 yukardan satarım ümidiyle alıyorsan, bu yatırım olmuyor, kumar oluyor. Ya tutarsa hesabı...Uzun vadeli yatırımcı olarak bizlerin şans ile, tiyo ile, kumarla işi olmaz...Araştırır, takip eder, detaylı inceleriz, eğer bir değer, fırsat görürsek alır, üstüne yatarız...Sonra çeyrekten çeyreğe bilanço dönemlerinde değerlendirir, tamam mı devam mı kararı veririz.

7.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    yok mu beyaz yakalılardan cevap?
    sorunuz güzel de, buna her forumdaş kendince mantıklı argümanlarla cevap verebilir...konu da uzar gider.

ben kısa yoldan bir cevap vereyim...herkes adına da az çok cevap vermiş olurum umarım...her şeyden önce konu kültür ile alakalı..iş kültürü...eğer 8 saatlik çalışma yanında ortalama 2-3 saat de ücretsiz mesaiye kalınması doğal ve gerekli karşılanıyorsa...o ekibin yöneticisinin de kalması beklenir..bir şey yapması, çalışması da gerekmez...face de takılabilir, hisse.net forumu okuyabilir...ama ekibin bir işi tamamlaması için çalışması gerekiyorsa, ekip yöneticisi de kalır...bakın çalışır demiyorum, bazen çalışır, bazen çalışmaz, ama her halükarda kalıp ekibe refakat eder.

fazla mesai mevzusunun çözülmesi için, mesai dışı çalışma işi kültür olarak rafa kalkmalı...böylece yöneticinin de kalması gerekmez. ama bunu kaldırmak hiç bir şirketin işine gelmiyor şimdilik.

(gelişmiş avrupa ülkerinde, gece mesai bitiminde şirkette kalmak yadırganıyor...kalan ve çalışan adama iş yükün fazla mı, bir sorun mu yaşadın gün içinde işini bitiremedin şeklinde yaklaşılıyor...kültür böyle olunca kimse de kalmak zorunda olmuyor, müzmin bekarlar, ya da evde çocuk dırdırından sıkılanlar da başka yerde takılmak zorunda kalıyor bu durumda).

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    bir şey sormak istiyorum kamuda (benim yerim kamu) gece mesaileri hep vardır özellikle yönetim kesiminde hep geceleri çalışılır ya da çalışılır gibi yapılır.
    kamu böyle peki özel sektörde mesailer gerçekten(üst yönetim için) gerekli mi? çoğu iş uzaktan idare edilemez mi?
    sorumu garipsemeyin çünkü etrafa örnek verdiğim bir çok mesajı burada okuyorum. madem mesailer yapılıyor madem yönetim kademesi gerçekten sistemi buradan sorgulayabilirsek belki düzeltecek birilerine ulaşır veya o sürece katkıda bulunabiliriz...
    Buralardan birşey düzelmez, forumun öyle bir gücü yok.
    Bu işsizlikte zaten birşey düzelmez, işsizlik sadece yeni mezunların sorunu değil yöneticilere de yansır, adam eşşek gibi çalışmazsa yerine yönetici mi yok.
    Önce işsizlik düşecek, çalışan kıymete binecek, zorlarsanız ayrılırım bana iş çok diyebilecek, şirketler çalışanı elinde tutmak için çalışma şartlarını iyileştirecek vb.
    Öyle kanunla zorlamayla falan da olmaz o iş. Arz talep meselesi, işsizlik yüzde on üstüyse çalışanı ezerler..

Sayfa 329/637 İlkİlk ... 229279319327328329330331339379429 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •