Sayfa 827/1001 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 6,609 - 6,616 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Kur artışıyla bize de bir şey oluyormuş!

Merkezi yönetimin dış borcu ile dövizli kağıtlarla oluşan borcunun toplamı neredeyse 15 yıldır yatay seyrediyor. Borç 2013 yılında 93.7 milyar dolardı, 2004'de 97.8 milyara çıkıldı; en düşük düzey 81.2 milyarla 2011'de görüldü ve geçen yıl 90.2 milyar dolarla kapatıldı.
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/ku...uyormus/400744

Çok bilgilendirici ve faydalı bir makale..

"İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

altın gene sürünüyor
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    Sitede en eskilerdensin.arman abiye ayıp etmiyo musun..borsa daha 10 binlerde iken 60 hedefi veren kimdi? Dolar da bir senedir düşüş trendinde..kabul etsende etmesinde bundan sonraki 2-3 yıl böyle geçecek al tut döenmi maalesef dolarda şu an değil
    kmx e lafım yok senin kmx in söylediği sözü getirip buraya yapıştırıp arsızlar etmen yeterli benim için gelip burada arsızlık edip sonrada kmx şöyle demiş dedinmi cevabını alırsın
    git vipta yap arsızlıklarını orada muhatap almıyorlar gelip burada arsızlık ediyorsun 2-3 kankada var al onlarıda git viop topiğinde yap saçma sapan arsız kşkırtıcı yorumlarını
    ben arsızlıktan hoşlanmıyorum
    bir halt olacağı yok.

4. Şant Manukyan @SantManukyan
    6m

Ekte Tokyo Financial Exchange'de açık bulunan TRYJPY long pozisyonların son durumunu görüyorsunuz. Japon ev kadınları bizi seviyooo

Bir gün Japon ev kadınları kimonolarını kaybedecekler.
    "İyi insanlar cennete gider değil, İyi insanlar nereye giderse orası cennet olur."

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kmx e lafım yok senin kmx in söylediği sözü getirip buraya yapıştırıp arsızlar etmen yeterli benim için gelip burada arsızlık edip sonrada kmx şöyle demiş dedinmi cevabını alırsın
    git vipta yap arsızlıklarını orada muhatap almıyorlar gelip burada arsızlık ediyorsun 2-3 kankada var al onlarıda git viop topiğinde yap saçma sapan arsız kşkırtıcı yorumlarını
    ben arsızlıktan hoşlanmıyorum
    Sen eskiden böyle değildin..ama uzun vadeli.düşüş trendindeki bi şeye yatırım yapman senin sinirlerini yıpratmış..FİNANSAL PİYASALARDA KAYBI KABULLENEBİLDİĞİN ÖLÇÜDE DEĞİL İNSANLARA GÜVENEBİLDİĞİN ÖLÇÜDE KENDİNE GÜVENEBİLİRSİN..DOLARI 3.74 DEN ALDIĞIMA GÜVENMİYOSAN ZATEN İNSANLARA GÜVENİNİ KAYBETMİŞİNDİR.İNSANLARA GÜVENİNİ KAYBETTİYSEN SEN ZATEN HERŞEYİNİ KAYBETMİŞİNDİR..SENİN YÜZÜNDEN CEZA ALMICAM. ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN..AMA SATAŞMAKTAN VAZGEÇ..İSTEDİĞİM YERDE KAÇI KAÇTAN ALIP SATTIĞIMI YAZARIM..
    ADEL/TTRAK/ÇİMSA/TOFAŞ/AKSA/BRSAN/PETUN/INDES. /BRİSA/ARÇELİK/EREĞLİ/TÜPRAŞ/FORD OTOSAN/SODA

ben tamamen dolara döndüğümde 2.90 dı dolar ve sanırım üzerinden 1,5 yıl dan fazla geçti paradan dolayı hiç sinirlenmedim hiç gerilmedim doalra ilişkin fikrimde gayet net ihtiyacım olmadığı sürece satmayı düşünmüyorum elime geçtikçede almaya devm edeceğim. son 2 aydır da doalrdan ziyade euro alıyorum elimdeki dolarları euroya çevirsemdahada karlı olabilirdim. ama sürekli al sat yapsaydım bir süre sonra para arsızı olup gelip burada şuradan aldım şuradan sattım nasılda geçirdim. siz öyle kös kös oturuyormı-usunuz doalr zaten çöp dolara yatırım yapanda salaktır demeye başlayacaktım
    yani paranın yüzü arsızken 3-5 kuruş kazanıp senin gibi para arızı olurdum
    gelir burada kaçı kaçtan alıp sattığımı yazardım
    bide istediğim yerde kaçı kaçtan alıp sattığımı yazarım derdim
    işte KMX bunun için paranın bir yüzü arsızdır demiştir.
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

...............

- Bugün içinde olduğumuz bol ve ucuz paranın şişirdiği balon ise geçmiş iki büyük balondan daha fazla şişti. Çünkü 9 Mart 2009’dan beri 9 yıldır devam ediyor ve dünya hisse senetlerinin değeri yüzde 209 prim yaptı. Hem süre olarak daha uzun, hem oran olarak daha büyük, hem de reel bir temele değil parasal gelişmeler üzerine oturduğundan dolayı, sıradaki patlama ani ve büyük olmaya adaydır.

http://www.haberturk.com/yazarlar/ab...ra-enflasyonda

Devletin döviz fazlası var...

-Hanehalkının döviz borcu yok. Yukardaki tabloda yer alan kalan döviz fazlası var.

- Şirketlerin açık döviz pozisyonu 212 milyar dolar...

Şirketlerin kısa ve uzun vadeli olarak 237 milyar dolarlık dış borcu bulunuyor. Bu yıl ise kısa ve uzun olmak üzere ticari krediler hariç ödemeleri gereken dış borç tutarı 69.5 milyar doları buluyor. Her aya 6 milyar dolarlık ortalama bir borç geri ödemesi düşer ki, kurun yükselişte olduğu dönemlerde büyük stres yaratıyor. Şirketler borçları için düşük kurdan döviz alımına yöneliyor. Diğerlerinden erken davranma güdüsü kısa sürede talebin yoğunlaşmasına ve kuru yükseltici etki yapmasına yol açıyor.

(Yukardaki yazıdan satır başları)

Peki kriz nasıl başlayacak dersiniz?
    sadece dış borç/açık pozisyon olsa iyi.. bankaların bilançolarındaki kredi hacmine bakarsanız, 90 larda ya da akp öncesinde, yüzde 20 lerde gezen kredi rasyoları, artık yüzde 100 leri de geçti. kredi talebini karşılamak için sürekli kaynak arayışındalar. bu ülkede bankalara borcu olmayan uçan kuş bile kalmadı.

kredi hacmindeki bu inanılmaz gelişim başta olumlu gibi görünse de, işin rengi çoktan değişmeye başladı.

8.  Alıntı Originally Posted by Sercanhan Yazıyı Oku
    ama uzun vadeli.düşüş trendindeki bi şeye yatırım yapman senin sinirlerini yıpratmış..
    Bakın daha tekniği değerlendiremiyorsunuz: "uzun vadeli düşüş trendi" yazarak bunu ispatlamış oldunuz.

Burada insanların tercihleri hakkında bu şekilde sırf GICIKLIK olsun diye konuşamazsınız.

Uzun vadeli düşüş trendi diyebilmek için zırcahil olmak gerekir.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 827/1001 İlkİlk ... 327727777817825826827828829837877927 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •