Ana trendi sizin ve bir kaç büyüğümüzün öngörüleri sayesinde yakaladık şükür, ama yanlış hisse seçimi nedeniyle yeterince yararlanamadık maalesef, şuan ki tedirginliğim birazda o yüzden derin bir düzeltme karımı süpürür korkum var
Ama ana trende olan inancınız devam ediyor benim anladığım bu, yanlışım varsa düzeltin lütfen
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....
Dediğiniz gibi trendi yakalamak bazen hatta genelde kazanmak anlamı taşımaz!!!
Bu nedenle doğru hisse seçimi çok önemlidir. Bu konuya da sıra gelecek ama dediğim gibi yavaş ilerleyebiliyorum...
Az önce bahsettiğim grafiği buldum ama çok net değil. Aşağıda paylaşıyorum.
Grafik 2009 senesinde işten ayrılmazdan hemen önce çizilmiş. Orada kısa notlar da almışım ama okunamıyor sanırım. Okuyabilen ne olduğunu anlayacaktır. Ben bu grafiği AmiBroker ile yeniden çizip paylaşacağım.
Grafik kısaca şunu diyor. 1897 yılından başlayan grafikte en büyük döngü 25 yıllıktır. W.D.GANN da aynı şeyi söylüyordu. Onun bir de 50 yıllık ve daha büyük dönemleri var. Ben o kadarına inmeden 25 yılda olayı sınırladım. Bize de yeterli zaten. Daha fazlasına ömrümüz kâfi gelmeyebilir bile!!!
Orada yazdığım gibi 2009 senesinden yaklaşık 4 sene sonra yeni Trend başlayacaktı. Alt tarafta hazırlamış olduğum 25 yıllık kareleri uygun yerlere yerleştiremiyorum. Metastock bu kadar ilerisine müsaade etmediği için kareler yerleşmiyor. Daha küçük döngülerin karelerini tâ o zamandan yelerine koymuşum. Şöyle bir 10 sene geçsin kareler yerlerine cuk diye oturur...
Grafiği çözünce görüyoruz ki;
- Bu 25 sene içerisinde önce bir düzeltme ve sonrasında yükseliş oluyor. Çok şükür düzeltme dönemi tamamlandı. Şimdi yükseliş dönemindeyiz. 200 tepesine 25 sene ekleyince tahmini yeni zirve 2025 senesini bulacaktır. Buraya kadar da iniş ve çıkışlar olacaktır. Bu inişler düzştme babında olsa da yer yer %50 seviyelerine kadar bile olabiliyor. Ortalama %38 seviyesi gibi...
Sözün özü DJI 'da zirve bitmeden bizde de bitmez. O nedenle 2021-20123 gibi bu zirveye çok yaklaşmış olacağız. Daha önceleri 2021 demiştim. Şimdi bu grafikle birleştirince ortaya şu çıkıyor. 2021 de bir zirve olacak ve akabindeki düşüşten sonra düzeltmenin yeni zirvesi eski tepeyi geçecek ve 2023-2025 arasında bir zirve daha yapacak veya en azından 2 'li tepe yaparak yeniden yaklaşık 15 yıllık bir düzeltme başlayacaktr...
O nedenle şimdi yanlış hissede bile olsak; eğer at değiştirmezsek bu dereyi geçeriz. Keşke hep önden gidene binilseydi daha daha çok kâr elde edilirdi ama olsun biz böyle de kazanırız. Zaten öyle kazananlar sonunda kazandıklarının daha fazlasını bırakıp çıkıyorlar. Hep kazanmaya alışan kumar oynar gibi olaya dalıyor!!!
![]()
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri