Originally Posted by
tuna
matrkste günlük explorerda taratmak için üç dört tane koşulu ıf ıle bağladım ve bunlara X1 ismini verdim explorer fılıtreyede X1=1 olanları tarat şeklinde bir komut yazdım buraya kadar sorun yok çalışıyor hısseler çıkıyor " fakat X1=1 gerçekleştiğinde yanı ılk sınyal geldığınde hangi fiyat kademesinda geldiğini herhengi bir kolonda görmek istiyorum
örn: sıstemı saat 11.30 da çalıştırıyorum 11.30 daki kapanış değerine göre al vermiş fakat barın hangı fiyat kademesınde gelmiş onu bulamıyorum yanı 11.30 da fıyat 1.20 iken sinyal mevcut 1.19 da iken yıne mevcut 1,18 de iken yıne mevcut fakat 1.17 olduğunda kayboluyor demekkı sınyal 1.18 de glmiş ben tam olarak kolonun bırınde sınyalın geldıgı fıyat duzeyını yanı 1.18i göstersın ıstıyorum
valuewhen(1,X1=1,C) seklınde bırsey yazdım ama olmuyor en son kapanışı verıyo aynı gun tarattığım için ben x1=1 olduğu anın fıyat kademesini görmek istiyorum bilen varsa bi yardım etsın lütfen arkadaşlar

Originally Posted by
ugur
Günlük explorer datasında çalışırken CLOSE datası da günlük CLOSE oluyor doğal olarak..
60 dakikalık explorer datasında çalışırken CLOSE değeri kesinleşmesi için o saatin kapanması lazım..
Aksi takdirde oluşan kesinleşmemiş sinyaldir..
X1 nedir bilmeden nasıl yardımcı olalım 
X1'i bilsende cevap vermek çok zor,adaş...X1'in tüm içerigini reverseengineer işlemine tutman gerekir...
Şimdi dostumuzun formulunun basit 5_22 ema kesişimi oldugunu kabul edelim...
al....
Cross(mov(c,5,e),mov(c,22,e))

Kod:
a:=5; b:=22; x:=2/(1+a); y:=2/(1+b);
(Mov(C,a,E)*x-Mov(C,b,E)*y)/(x-y)
Bu basit formul örnegi...
Dostumuz X1'in tüm içerigine vakıf ve hesap bilgisi yeterli ise yazabilir....
Yer İmleri