Adam Mancini'den, dolar (DXY) lehine bir teknik analiz. Makro görünüm ile bağdaştıramıyorum ama her görüşü takip etmekte fayda var.
![]()
Adam Mancini'den, dolar (DXY) lehine bir teknik analiz. Makro görünüm ile bağdaştıramıyorum ama her görüşü takip etmekte fayda var.
![]()
ABD'de, grevler nedeniyle yaşanan iş durmalarının sayısı... Çin'in ucuz iş gücü ve otomasyon, işçilerin pazarlık gücünü azaltmış.
![]()
Kayıkçı kavgası?
![]()
Dostum biliyorsun geçen Turp Davos'ta güçlü dolar dedi..fakat piyasalar taktı mı..takmadı..
Turp da anladı sonunda, güçlü doların ABD'nin yaşamsal ihtiyacı olduğunu..
Fakat yazmıştık, şimdilerde önemli olan vicentelerin yaşaması..yoksa dünya için büyük sıkıntı:
dostum selamlar..bu turpun arkasında ABD li godomanlar var....bunlarda ihracatını artoırmak için doları düşürme peşindeler.ABD zaten bu ticaret açığı ile bir yere gidemez...bu yüzden kısa vade (sadece kısa vade) doları düşürmeyi tercih ettiler....ama el mahkum çıkaracaklar...yoksa bir daki krizde (şu anda düşük dolarla faiz artıramayacaklarından) faiz düşüremezler...
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Selamlar..çok çok önceleri belirtmiştim düşük dolar değeri dolayısıyla ABD'nin dış ticareti %5 bilemedin, %10 azalır..ABD'de son gelen dış ticaret rakamları doların şu anki değeri düşünüldüğünde dahi ABD'nin dış ticaret açığının değil %5-10, %1 bile azalmadığını gösterdi bize..
Dolayısıyla tekrar belirtmek gerekirse, düşük dolar değeri ABD'nin dış ticaretini küçültmek için yeterli bir argüman değildir..kaldı ki ABD'nin dış ticaret açığı GDP'sinin %5'i civarında..yani rakam olarak yüksek olsada yüzde olarak %5 çok fazla bir şey anlam ifade etmeyebilir..
Bizim dış ticaret açığımız ne?..biz bile ciddi bir dış ticaret açığı ile yola devam edebiliyorsak, ABD haydi haydi yoluna uzun yıllar devam edebilir..
Burada esas sorun sanırım bu dış ticaret açığı sebebiyle ABD'nin yıllardır maruz kaldığı istihdam kaybı..akabinde refah kaybı tabiki....anladığım yönetim esas bunu önemsiyor..
Sonuçta bu konuda adım atacaklarsa, çözümün değersiz dolarla olmadığı açık..yada benim anladığım ciddilerse gümrük vergileri bu işin çözümü..buda beraberinde dünyaya bir sürü sorun getirecek, ayrı konu..
Yer İmleri