Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 976/1014 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 7,801 - 7,808 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Gerçi ben çocukken bir aziz nesin hikayesi okumuştum.Bir kooperatif olayını hicvediyordu.Adamın kazıklanması yıllarca beklemesi falan güle güle bir hal olmuştum.Büyüdüm kooperatife girdim.Aynıları hatta daha fazlası başıma geldi.Ders almamışım demek ki gidip üye olmuşum.Çıkana kadar göbeğim çatlamıştı.İnsan oğlu değişik.Kooperatif işi batık ama bizimki sağlam filan gibi düşünüyor insan hep.Şimdi de emlak batık ama benimkinin yanından metro geçiyor,benim arsanın imarı çıkıyor,havaalanına yakın falan hep bir masal bulunuyor.E insan beyni de kazıklandım demeyi kendine yediremiyor mecburen kendini kandırıyor işte.Durum bu maalesef.

2.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=604&page=66

bu başlık baya eğlenceliymiş ya. gökçeğin gazıyla arsa rantına girip ellerinde patlayınca napacaklarını şaşırmış yurdum spekülatörleri gazetelere olumlu haber çıkarttırıp ellerinde patlamış arsaları başkasına ittirmeye çalışıyorlar son umut.

memlekette emlaktan rant tam manasıyla bir saadet zinciri. bunlar piramitin altında kalanlar olmuşlar.
    Arsa yatırımını hiç sevemedim. Konut kira getirir, vadeli mevduat faiz getirir. Arsa boş boş durur. Değerlenecek te , satacağım da - ne zaman, mezarda mı -

Arsa alacaklar dünyanın çok hızlı ısındığını, buzulların eridiğini , deniz seviyesinin her yıl yükseldiğini düşünerek sahillerden uzak durmalı. Uçuk kaçık sahil arsaları ve vilları , 10-15 yıl sonra deniz olabilir. Artık kazıklı yolla eve gireriz.

3.  Alıntı Originally Posted by hisar06 Yazıyı Oku
    Arsa yatırımını hiç sevemedim. Konut kira getirir, vadeli mevduat faiz getirir. Arsa boş boş durur. Değerlenecek te , satacağım da - ne zaman, mezarda mı -

Arsa alacaklar dünyanın çok hızlı ısındığını, buzulların eridiğini , deniz seviyesinin her yıl yükseldiğini düşünerek sahillerden uzak durmalı. Uçuk kaçık sahil arsaları ve vilları , 10-15 yıl sonra deniz olabilir. Artık kazıklı yolla eve gireriz.
    bu akıllıların yaptığı gökçek ankaraya boğaz yapacak diye allahın dağında yeni imar geçmiş yerleri daha muhtemelen tarlayken kapatmış insanlardan fahiş fiyata almak. şimdi bu saçma sapan proje rafa kalkınca "mağduruzda mağduruz" diye ağlaşıyorlar, gazetelere haber yaptırıyolarlar filan. Ha o saçma sapan ankara kanalı yapılsa sadece ankara halkına değil tüm ülkeye maliyeti milyarlarca lirayı geçer. niye? bu akıllılar zarar etmeyecek diye!

aslında hepsi giren kazığın farkına varmış akılları sıra olumlu haberler yaptırıp ellerindeki arsayı başkasına ittirecekler. ben iki laf ettim diye ellerindeki arsayı ucuza kapatmaya çalıştığımı iddia ettiler. Bedava verseler alınmayacak yer halbuki.

Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    bu akıllıların yaptığı gökçek ankaraya boğaz yapacak diye allahın dağında yeni imar geçmiş yerleri daha muhtemelen tarlayken kapatmış insanlardan fahiş fiyata almak. şimdi bu saçma sapan proje rafa kalkınca "mağduruzda mağduruz" diye ağlaşıyorlar, gazetelere haber yaptırıyolarlar filan. Ha o saçma sapan ankara kanalı yapılsa sadece ankara halkına değil tüm ülkeye maliyeti milyarlarca lirayı geçer. niye? bu akıllılar zarar etmeyecek diye!

aslında hepsi giren kazığın farkına varmış akılları sıra olumlu haberler yaptırıp ellerindeki arsayı başkasına ittirecekler. ben iki laf ettim diye ellerindeki arsayı ucuza kapatmaya çalıştığımı iddia ettiler. Bedava verseler alınmayacak yer halbuki.
    bunu kanal istanbul zırvalığında başarmak üzereler..

oysa bu projede tamamen rant için..emlak lobisi için.. ve bazılarının egosu için..

durmadan kandırılan malum zihniyet bu ve benzeri projelerin negatif yönleri dayanılmaz hal aldığında bakalım kimleri suçlayacak..rasyonel olmayan kafaların "önce problem çıkar, sonra çözmeye çalış" tarzında politikalarını 15 yıldır dehşetle izliyoruz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Çok ilginç üç dört yıl önce inşaat sektörüne fazla yükleniliyor sadece bu sektöre yüklenilerek kalkınma olmaz bu işin sonu iyi değil denildiğinde bir kısmının maaşlı olduğuna emim olduğum birileri gelir mantıklı mantıksız değişik donelerle sektörü savunurlardı.Şimdi inanılmaz ,kimse inşaat sektörü iyi durumda demiyor,geleceği umutlu demiyor ,londra paris bombay falan pahalı istanbul bedeva demiyor demek ki durum cidden çok kötü.Hadi piyasayı gören sektör savunucularına bir şey demiyorum onlar piyasa kötüleşti diye fikir değiştirmişlerdir ama maaşlı bariz troller vardı onlar da kayboldu.Acaba diyorum hükümette bu emlak işinin anlamsızlığını görüp artık desteklemekten vaz mı geçecek ,bu trollerin ortadan kaybolması o nedenle mi diyorum.İlginç cidden.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Çok ilginç üç dört yıl önce inşaat sektörüne fazla yükleniliyor sadece bu sektöre yüklenilerek kalkınma olmaz bu işin sonu iyi değil denildiğinde bir kısmının maaşlı olduğuna emim olduğum birileri gelir mantıklı mantıksız değişik donelerle sektörü savunurlardı.Şimdi inanılmaz ,kimse inşaat sektörü iyi durumda demiyor,geleceği umutlu demiyor ,londra paris bombay falan pahalı istanbul bedeva demiyor demek ki durum cidden çok kötü.Hadi piyasayı gören sektör savunucularına bir şey demiyorum onlar piyasa kötüleşti diye fikir değiştirmişlerdir ama maaşlı bariz troller vardı onlar da kayboldu.Acaba diyorum hükümette bu emlak işinin anlamsızlığını görüp artık desteklemekten vaz mı geçecek ,bu trollerin ortadan kaybolması o nedenle mi diyorum.İlginç cidden.
    Beylikdüzü`ndeki evinin fiyatını HAYALİ alıcılara satışa çıkarıp HAYALİ alıcı çıktığında satmaktan vazgeçip fiyat yükselttiğini söyleyen BETONCU nerelerde acaba ! bu aralar LÜKÜS ! semt BEYLİKDÜZÜ`ndeki betonu milyon ediyordur tahminimce ...

LÜKÜS ! semt Beykikdüzü demişken her ne kadar forumdaki bazıları kadar BETONCU olmasada üniversiteden arkadaşımın Beylikdüzü Bizimkent `de kendi oturduğu 3+1 dairesi vardı, 6 ay önce çocuğunun okul durumu nedeniyle Çekmeköy`e kiraya taşındılar , ben kendisine çıkmadan 2-3 ay önce önce komisyoncuya ver anca kiracı bulursun demiştim o da bana `bizim site çok rağbet görüyor, komisyoncu 2 bin Tl ye her zaman kiracı hazır dedi` demişti. Sonuç, aradan 6 ay geçti kirayı 1800 Tl ye çektiler , hala kiracı yok, arada iki kiracı çıktı biri 3 ay önce 1600 teklif etmiş vermediler , en son 1 hafta önce 1700 Tl `ye komisyoncu iyi kiracı buldum demiş bizim beyefendi de hiddetlenmiş vermiyorum ve artık 1900 Tl istiyorum demiş. Bana anlattı durumu bende, manyakmısın, hadi geçen sefer 1600 `a vermedin 3 ayda ederdi 4800 böl 12`ye ayda 400 Tl kaybettin, şimdi versen 1400 `e vermiş gibi olacaksın şimdi de 1700`e vermiyorsun , evin 1 ay daha boş kalsa senin kira yine 1550 ye gelmiş olacak dedim. Benim evim çok güzel, Beylikdüzü`nün en rağbet gören evi ucuza vermem diyor. Bu adamda 4 yıl işletme okumuş bir zat ama gel gör ki BETON, beyinde fena hasar yapıyor , insanlar geçmişte kalıp olayların değiştiğini anlayamıyor beton de beton deyip duruyorlar. Bu arada sanırım BEYLİKDÜZÜ BETONCU sendromu diye de bir şey var en güzel ev, en güzel semt bizim deyip duruyorlar.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Gerçi ben çocukken bir aziz nesin hikayesi okumuştum.Bir kooperatif olayını hicvediyordu.Adamın kazıklanması yıllarca beklemesi falan güle güle bir hal olmuştum.Büyüdüm kooperatife girdim.Aynıları hatta daha fazlası başıma geldi.Ders almamışım demek ki gidip üye olmuşum.Çıkana kadar göbeğim çatlamıştı.İnsan oğlu değişik.Kooperatif işi batık ama bizimki sağlam filan gibi düşünüyor insan hep.Şimdi de emlak batık ama benimkinin yanından metro geçiyor,benim arsanın imarı çıkıyor,havaalanına yakın falan hep bir masal bulunuyor.E insan beyni de kazıklandım demeyi kendine yediremiyor mecburen kendini kandırıyor işte.Durum bu maalesef.
    Gençken kooperatif kazığını bende yedim, arsa büyük kat karşılığı yapılacak beş kuruş cebimizden çıkmayacak denmişti, 21 sene ortalama bugünkü parayla yıllık 1500 Tl aidat ödedim,girerken 3+1 , 150 m2 daire olacak dendi 21 sene sonra 1+1 65 m2 daire elimize tutuşturdular , 2 sene tapu alınıyor alınacak diye beklettiler etti 23 sene, ben 2 sene önce güç bela devirle birine sattım , o zaman bu fiyata satma tapu çıkınca %50 daha fazlaya satarsın diye engel olmaya çalıştılar , geçenlerde hala dairesi olan arkadaşla konuşuyorum, yönetim benden sonra yine değişmiş, yeni yönetim biz gelince tapular hemen çıkacak diye seçilmiş ama hala tapu yokmuş, üstüne üstlük işi ilk üstlenen ama batıp bizi ortada bırakan müteahhit ölmüş oğlu şimdi bizim kooperatiften alacağımız var diye milyonlarca liralık davalar açıp duruyormuş. Kısacası hala kooperatif lağvetilmemiş ve hala aidat ödeniyormuş.

Sayfa 976/1014 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •