soyle birsey buldum belki faydalı olur...Dediğin gibiymiş...
http://www.borsaajans.com/vergi-dair...arki-6928.html
soyle birsey buldum belki faydalı olur...Dediğin gibiymiş...
http://www.borsaajans.com/vergi-dair...arki-6928.html
K.Y. Çöküntü içinde ses seda çıkmıyor. Türkiye nin 1 no lu zengininin firmasından peşpeşe kötü haberler gelmektedir. Müessese nin yeni tayin edilmiş yönetici zevatları niçin çıkıp planlarından bahsetmezler. Nerede bu ilan edilen 40 milyonluk geri alım sözü, nerede bu sorumlu ve yetkili SPK zevatı😡😡😡😡😱😱😱💩💩💩
Son 3 yıldır zaten SOS veriyordu, çok da uyardık şimdi hızla kuculecekler, mağazalar kapatıp ıvır zıvır direktor/müdürlerini azaltacaklar o zaman belki biraz nefes alır yoksa 140 km hızla beton duvara doğru gidiyor.
Hisse 9 ayda 30 milyon zarar etmişti son çeyrekte 10 milyon toplam 40 milyon zarar etmiş. Akşam adese grafiğine bakmıştım aynen bizim grafiğine benziyor. Migros ve bim sanki aşağı yönlü göründü gözüme. Artık prim yapmamış hisselere yönelebilirler.
goruslerinize saygı duyuyorum,hisseyi savunacak değilim ama sandığınız sekilde olmayacağını dusunuyorum.Her yıl magaza sayılarını arttırıyorlar yatırımları artıyor.Yonetimi değiştirdiler.Sirketin basına Mobius un adamı franklin tempelten fon yoneticisinin Turkiye yoneticisini getirdiler.(Erman Kalkandelern).hisselerini Uzun zamandır kendileri toplamaya basladı.Falan falan...yani artık birseyler olması lazım umudundayım.Ama tabi bun bunu bayadır savunuyorum ama malesef beklentimin tersi hareket ediyor.Bu soylediklerimi haklı cıkaracak tek bir hareket yok...Ne diyeyim YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
geçici beyannameye göz attıgımda benim düşüncem şu oldu .. adamlar zarar göstermek istiyor , bunu da yapıyorlar .. başka açıklaması yok ..
2.914.972.893,94 satış gelirleri
2.711.107.164,68 satış maliyeti
248.931.254,83 reklam pazarlama + yönetim giderleri .. (211+36 )
işin özü adamlar satış geliri ile satış maliyeti arasındaki farkın tamamını reklam pazarlama iskonto adı altında grup firmalarına aktarıyor ..
yoksa 8 tl ye aldıgın malı 10 tl ye satıp 2 tl de reklam yapmanın ne mantıgı var ?
üstüne bir de işçi çalıştırdığın için zararın aslında yönetim gider zararı ..
bu haysiyet yoksunlarının yağtığı şey çok bariz.. vergi vermek istemiyorlar ve karı da bu firmada göstermiyorlar..
Son 3 yıldır ayı piyasasında zaten. Burası net..! Fakat küçülecek ıvır, zıvır vs.. Bunlara katılmıyorum...
Her sene büyüyen mağaza sayısı var ve açılan her mağazanın şirkete bir maliyeti var. Kendi kendine oluşmuyor bunlar..Son yıllarda kar bir nevi büyümeye akıyor.. Cingöz M.Ülker elindeki hangi malı çöp etmiş ki bunu edecek... Civcivi tavuk haline getirip pazarlama derdinde.. Bana göre...
Vergi dairesine sunulan ile konsolide arasında farklılıklar olabiliyor genelde.. Bekleyelim görelim...
Bir hisse ucuzsa almaya başlarım, ama ucuz bir hissenin hemen yükselmeye başlamayacağını da bilirim.
Yer İmleri