Sayfa 390/637 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,113 - 3,120 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=1650713

Büyük yatırım bitti mi? Yoksa 3 fazdan oluşacak yatırımın 1.fazı mı bitti?

Toplam yatırım 1 milyar dolar olacak deniliyor zira.
    Biraz terso yorumlar gelmeye başladı senden, ısınmaya başladın foruma

1 milyar doların üçte birlik bölümü bitti olarak düşünme...İzmit fabrikası limitlerinde olduğu için bu yatırımın acil yapılması gerekiyordu...2 yılda 330 milyonluk yatırım ile, 5 yılda 300 milyonluk yatırım aynı şey değil...demek istediğim yatırım bu hızla devam etmeyecek.

brisa gibi bir firma zaten her yıl 100 milyon dolar civarı yatırım yapmak zorunda, kaldı ki izmit gibi full kapasite bir yerde bile modernizasyon vs nedeniyle yatırım yapılmak zorunda.

Ayrıca, doğmamış çocuktan bahsediyoruz, ben 1 milyar dolarlık hedefi vizyon olarak, büyüme potansiyeli olarak düşünüyorum...bu yatırımın tümü yapılacak diye bir kural yok...ihtiyaca göre ötelenebilir, mesela üçüncü faz hiç yapılmayabilir bile.

2.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu Hekts ne yapmak nereye varmak istemektedir?

Syg,
    Ya gercekten yabancilarin ilgisini cekti ve onumuzdeki seneleri aliyorlar ya da pump ediliyor, hayirlisi;)
    saygilarimla

3.  Alıntı Originally Posted by Apprentice Yazıyı Oku
    Sn. Cautionary, bir önceki gönderinizde FROTO için önemli olan aynı hatayı tekrarlamamak demişsiniz, burada HEKTS için 3'te bir satış öneriyorsunuz 7 yıllık uzun vade yatırımcısı olarak benim tavsiyem ise HEKTS için düzenli alımı erteleyin olacaktır. Çünkü sayın thron'un başına gelen iki defa benim başıma geldi. Ev ve araba alırken satmak sorunda kaldım hisselerimi. Ama ev,araba sahibi olduğum için çok koymadı. Ama sırf pahalandı diye satsaydım çok üzülürdüm. Zira 1.50 ortalamadan aldığım HEKTS lar 2,25 ortalama ile gitti. Şu anda organik gübrenin fiyatlaması için HEKTS pahalı diyebilirsiniz, ancak tohumla ilgili ciddi gelişmeler varsa bu fiyatlar bile sudan ucuz diyebilirim. tohum işinde başarı sağlanamazsa pahalı diyebiliriz. Yani kısacası temettü için alıyorsanız, zorunluluk dışında satış yapmayın pahalı gördüğünüzde alımların kesilmesi benim tavsiyem.

Tabii ki bunlar benim tecrübelerim olup ytd. değildir.
    2,25 de olsa kredi alın, ev için bile satmayın derdim...ama gelinen seviyeler gerçekten inanılmaz...zaten düşer demiyorum, artık endeskten daha iyi getiremez diyorum...arada fark var....burada üçte bir yapılacak satış ile tabii ki potansiyeli yüksek başka senetler alınabilir...ben satıp, karı borsa dışına çıkarım demiyorum.

bu arada bu tür göz kamaştıran hisseler için hem konuşmayayım diyorum, hem de yeni yeni portföy yapacak arkadaşlar dikkatli olsun istiyorum....kendimi alamıyorum uyarmaktan...sadece şunu söyliyeyim...hangi hisseyi alırsanız alın, 4 ve 8 yıllık grafiklerine mutlaka bakın..ne aldığınızı iyi ölçüp biçin diyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Biraz terso yorumlar gelmeye başladı senden, ısınmaya başladın foruma

1 milyar doların üçte birlik bölümü bitti olarak düşünme...İzmit fabrikası limitlerinde olduğu için bu yatırımın acil yapılması gerekiyordu...2 yılda 330 milyonluk yatırım ile, 5 yılda 300 milyonluk yatırım aynı şey değil...demek istediğim yatırım bu hızla devam etmeyecek.

brisa gibi bir firma zaten her yıl 100 milyon dolar civarı yatırım yapmak zorunda, kaldı ki izmit gibi full kapasite bir yerde bile modernizasyon vs nedeniyle yatırım yapılmak zorunda.

Ayrıca, doğmamış çocuktan bahsediyoruz, ben 1 milyar dolarlık hedefi vizyon olarak, büyüme potansiyeli olarak düşünüyorum...bu yatırımın tümü yapılacak diye bir kural yok...ihtiyaca göre ötelenebilir, mesela üçüncü faz hiç yapılmayabilir bile.
    Soru sormak en sevdiğim şey, şirketlerin yatırımcı ilişkilerinin benden çekeceği var.

Anladım, aklıma yattı söylediğiniz.

Teşekkürler.

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    2,25 de olsa kredi alın, ev için bile satmayın derdim...ama gelinen seviyeler gerçekten inanılmaz...zaten düşer demiyorum, artık endeskten daha iyi getiremez diyorum...arada fark var....burada üçte bir yapılacak satış ile tabii ki potansiyeli yüksek başka senetler alınabilir...ben satıp, karı borsa dışına çıkarım demiyorum.

bu arada bu tür göz kamaştıran hisseler için hem konuşmayayım diyorum, hem de yeni yeni portföy yapacak arkadaşlar dikkatli olsun istiyorum....kendimi alamıyorum uyarmaktan...sadece şunu söyliyeyim...hangi hisseyi alırsanız alın, 4 ve 8 yıllık grafiklerine mutlaka bakın..ne aldığınızı iyi ölçüp biçin diyorum.
    Sn. Cautionary,

4 ve 8 yıllık grafiklere bakmayı bir örnek üzerinde inceleme yapma şansınız var mı acaba?

Teşekkür ederim.

6.  Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Sn. Cautionary,

4 ve 8 yıllık grafiklere bakmayı bir örnek üzerinde inceleme yapma şansınız var mı acaba?

Teşekkür ederim.
    ilk sayfalarda koyduğum örnek grafikler var...ayrıca detaylı yorumlar da yapmıştık..oradan bakabilirsiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku

Ben yanlış değerlendirmişim konuyu, siz endekse göre getiriyi kastediyorsanız (bu yıl içinde endekse göre getiri sanırım) haklısınız. Ben olayı uzun vade yatırım açısından değerlendirdim.Ben HEKTS'ı 1.20 fiyatlardan beri topluyorum. İhtiyaçlarımdan sattım, verdiğim fiyatlar ortalama fiyatlardı. Örneğin en son ihtiyacım olduğundan 6'lı fiyatlardan satmıştım yanılmıyorsam ve 6 lı fiyatlara çok hızlı gelmişti şimdi 9'lara geldiği gibi. A bu fiyatlar HEKTS için pahalı dedim, temel ve teknik olarak ancak daha sonra organik gübre, tohum ve AR-GE haberleri geldi. Yeni portföy yapacak arkadaşlar uyarısı için yüzde yüz haklısınız, dikkatli olsunlar ben sadece bir şirkete (temettüsü için) yatırım kararı verdiyseniz ve hisselerini topluyorsanız, pahalandı diye satmayın diyorum. Yoksa bu başlığın adı olan yatırımı değil sadece al- sat kar işlemi yapmış olursunuz.

Yazılarınızı da beğenerek takip ediyorum saygılar...

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Soru sormak en sevdiğim şey, şirketlerin yatırımcı ilişkilerinin benden çekeceği var.

Anladım, aklıma yattı söylediğiniz.

Teşekkürler.
    Soru sormak iyidir..körü körüne inanmak, biat etmek de en kötüsü.

Bir de şunu aklınızda bulundurun derim...Konuşan kişinin pozisyonuna göre konuşmanın ya da yazının içeriğini nötralize edin...Mesela adam şirketin ceo su, çok yatırım yapacağız, vizyonumuz şöyle geniş, böyle büyük der...yatırım teşviği almaya çalışıyordur, belediyeden uygun fiyata arsa almaya, alt yapıyı, yolu vs ona göre yapmaya çalışıyordur...işlerin iyi yürümesi, ya da alt yapının sağlam olması için rakamlar biraz abartılarak verilir...bu işin doğasında var bu..5 sene sonra, güncel şartlara göre planları revize ettik der, geçerler...zor değil yani.

19 sene kadar, türkiyenin en büyük 10 şirketinden birinde yatırım planlama bölümünde uzman olarak çalıştım...işin mutfağında yani..yatırım sunumları, güzel rakamlar, hoş tablolar...çok çalıştık bu konularda...biraz anlarım yatırım işlerinden yani

Sayfa 390/637 İlkİlk ... 290340380388389390391392400440490 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •