Sayfa 407/637 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,249 - 3,256 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Erken uyarı sistemi kullananlar paylaşırsa seviniriz tabi.

Amerika'da böyle bir satış dalgası geldiğinde çıkış için fırsat olacak mı peki?
    Olur olur hep paçal yapanlar,satmadıkça zarar yok diyenler,spek lot sayıyor ona bir lot vermem diyenler oluyor piyasada onlar alır bir şey olmaz.

2. Bütün krizlere bakın öncesinde büyük bir zirve vardır, endeks 5 cent olsa nakte geçmeyi anlarımda, 3 cent endekste ne kazandınızda nakte geçiyorsunuz?

Kriz millet beklerken olmaz, kimsenin beklemediği yerde olur. 2008 krizinden 1-2 ay önce dolar 1.20 TL ye düşmüş. Herkes dolar 1 TL olacak diye bekliyor. İşte öyle kimsenin beklemediği yerde kopar ip.

ABD borsaları aşırı şişkin kabul. Geçmişte Amerikan ve Alman borsalarında da işlem yaptım, 215 usd dan aldığım Lockheed Martin'i 255 usd'de satmıştım, şimdi olmuş 340 usd. Yıllık karda hiçbir değişim olmadığı halde, ben aldığımda da yıllık karda önemli bir değişim olmadığı halde 120 usd'dan 215 usd'ye çıkmıştı. Korka korka almıştım.

Şu an ki ABD fiyatları çok ciddi balon, hemde çok ciddi. İlla bir yerde patlayacak ama bizde durum böyle değil, balon namına hiçbir şey yok bizde. En baba para basan ve yatırımlara devam eden (yani büyümeye devam edecek) sanayi şirketlerimiz 7-8 f/k ile işlem görüyor.

Bu dediklerimden bizim borsa göçmez diye bir anlam çıkmasın, borsada iseniz zararda beklemeyi de kabullenmişsiniz demektir.

3.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ha ben isyattayım ful nakit olmasına rağmen 2008 gibi bir dalgada ondan bile tırsarım.
    İşyat nakit değildir, likittir. Portföyü çok büyük oranda tahvillerden oluşur, faizler çok ciddi yükseldi mi elinde ki tahviller çöp olur. Çok fenada çakılabilir bu sebeple, üstelikte borcu olmayan döviz geliri olan sanayi şirketlerinden çok çok daha fena çakılabilir.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Bütün krizlere bakın öncesinde büyük bir zirve vardır, endeks 5 cent olsa nakte geçmeyi anlarımda, 3 cent endekste ne kazandınızda nakte geçiyorsunuz?

Kriz millet beklerken olmaz, kimsenin beklemediği yerde olur. 2008 krizinden 1-2 ay önce dolar 1.20 TL ye düşmüş. Herkes dolar 1 TL olacak diye bekliyor. İşte öyle kimsenin beklemediği yerde kopar ip.

ABD borsaları aşırı şişkin kabul. Geçmişte Amerikan ve Alman borsalarında da işlem yaptım, 215 usd dan aldığım Lockheed Martin'i 255 usd'de satmıştım, şimdi olmuş 340 usd. Yıllık karda hiçbir değişim olmadığı halde, ben aldığımda da yıllık karda önemli bir değişim olmadığı halde 120 usd'dan 215 usd'ye çıkmıştı. Korka korka almıştım.

Şu an ki ABD fiyatları çok ciddi balon, hemde çok ciddi. İlla bir yerde patlayacak ama bizde durum böyle değil, balon namına hiçbir şey yok bizde. En baba para basan ve yatırımlara devam eden (yani büyümeye devam edecek) sanayi şirketlerimiz 7-8 f/k ile işlem görüyor.

Bu dediklerimden bizim borsa göçmez diye bir anlam çıkmasın, borsada iseniz zararda beklemeyi de kabullenmişsiniz demektir.
    Valla sabahtan beri bu sitede yazılanlara bakıyorumda kimse bizde kriz falan beklemiyor.Yazan herkes olumlu şeyler yazmış.Sizin öngörünüz kimsenin kriz beklemediği zamanda kriz çıkarsa kriz çıkacak demektir, çünkü benden başka kriz çıkacak diye yazan olmamış.Ben de aslında bu topiğe çok yazan biri değilim fasulyeden sayılırım bu topikte, genelde isyat ve ev almak uygunmudur topiğine yazıyorum.O nedenle benim düşüncelerim istatistiki olarak istisna olarak görülebilir di mi.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    İşyat nakit değildir, likittir. Portföyü çok büyük oranda tahvillerden oluşur, faizler çok ciddi yükseldi mi elinde ki tahviller çöp olur. Çok fenada çakılabilir bu sebeple, üstelikte borcu olmayan döviz geliri olan sanayi şirketlerinden çok çok daha fena çakılabilir.
    Dedim ya onu da satacağım anında diye.Portföy büyük oranda tahvil değil eurobond,şirket tahvilleri ise akfen vs büyük şirketlere ait,ama farketmez onu da satarım.

6.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Bütün krizlere bakın öncesinde büyük bir zirve vardır, endeks 5 cent olsa nakte geçmeyi anlarımda, 3 cent endekste ne kazandınızda nakte geçiyorsunuz?

Tamamen beyin fırtınası olması için sorulan sorulardır;

1-) Şu anda kriz bekleyenler var ancak herkes beklerken olmaz diyebileceğimiz kadar yüksek bir oranda mı? Yoksa tam tersine borsaya yeni giriş hızı eskiye göre daha mı fazla?

2-) Endeksin dolar cinsinden şişik olmadığını ve F/K cinsinden şişik olmayan sanayi şirket bulunduğunu kabul ediyorum. Ancak ABD borsasında bir çöküş yaşandığında burasının nasıl etkileneceğinin bu iki kabulle ilgisi ne kadardır?

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Dedim ya onu da satacağım anında diye.Portföy büyük oranda tahvil değil eurobond,şirket tahvilleri ise akfen vs büyük şirketlere ait,ama farketmez onu da satarım.
    Eurobondlar Türk şirketlerinin eurobondu ise ki öyledir mutlaka, farkeden birşey yok. Faizler çok ciddi yükselirse onlarda çöp olur, sadece dolar artacağı için kısmen TL tahvillere göre daha az çöp olur.

Kriz bekleyen kişi eğer krizin geleceğinden kendi adına emin ise yapacağı şey %100 dövize geçmek (%50 usd - %50 euro). Beklediği kriz gelince %100 eurobonda geçmek (%50 usd - %50 euro cinsi eurobond). Kriz bittiğinde tekrar dövize dönmek.

Bunu diyorum ama kimsede beceremez, bunuda söyleyeyim çünkü dediğimi yapabilmek için ayrıca müneccim olmak gerekiyor.

8. Karsi fikirlerin gelmesi cok guzel olmus, birinin gormedigini digeri gorur ve soyler lakin goz ardi edilen bir durum var:
    Konunun sahibi portfoy dagilimi yaparken yuzde 100 hisseden hic bahsetmemis, hatta yanlis hatirlamiyorsam en fazla borsa icin yuzde 15 yaziyordu, yuzde 20-25 arasi ev, arsa bir o kadar altin, biraz mevduat biraz doviz uzerine kurulu bir portfoyden bahsediliyor, diyelim cok ciddi bir krizde endeks bir sifiri disardan mudahale yoluyla degil krizden dolayi kendi atti, peki boyle bir kriz borsayi bi jadar dusuruyorsa ev olsun arsa olsun , altin doviz vs. İllaki bir yada birkacini ayni oranda arttiracaktir, o halde portfoyu cesitlendirmek borsa kriz riskine karsi dogal bir sigorta gorevi gorur.

Sayfa 407/637 İlkİlk ... 307357397405406407408409417457507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •