bir halt olacağı yok.
Bu kefaletler sadece kgf için olanlar kabaca 20 milyar TL civarında. Asıl hazine garantisinin boyutu kgf'nin çok ötesinde. Dolaylı ve dolaysız kefaletler toplandığında bu rakamın 10 katını da geçme ihtimali var.
Çoğu hazine garantisi bütçe'de gözükmediği için (güzel bir makyajlama) köprü geçiş,araç geçiş garantisi v.b opsiyonlar ile bütçe dışında gözüküyor. Yap işlet devret modelinin de amacı zaten var olan *gerçek* hazine garantisini muhasebesel olarak düşük göstermek.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
''Everything is okay, until it's not'' öyle diyorlar..
http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyaz...egisiklik.html
burada konuşuluyor.. bazı şeylerin farkındayız..mucize bir ekonomi yönetimi yok..15 yıldır konjonktürün yardım ettiği zamanlarda gdp buyumesi sağlanmış.. ama rüzgarlar terse döndüğünde sürünme moduna geçmişiz..
bunlar evet realiteler.. cumhuriyet tarihinin en çok vergi toplayan ve İCAT eden hukumetleri bu a.k. partisi hukumetleri..üstelik cumhuriyet devrinde yaratılan "değerler" satılarak bütçenin sürekli rahatlaması sağlanıyor.. işşizlik sigortasının artık gerçek bir vergiye dönüşmüş olması ve hesapsızca kullanımını da hesaba katabilirsiniz..
evet, bunu ben anlıyorum.. buna göre hareket ediyorum..
ama...şu var..neden ülkenin bir kısmı hala ekonomide mucizeler olduğuna inanıyor.. neden hala "imf ye borcu ödedik" tarzı zırvalıklara prim veriyor..
sorun bu adamların er meydanından kaçması mı? ne zaman liderler açık oturumu göreceğiz tv de.. a.k. partisi bu ermeydanından kaçıyor ve gerçek sorulara muhatap olmuyor.. yılalrdır bu böyle.. mitinglerde algı yönetimi yapılıyor.. gerçek sorulara asla muhatap olmuyor hukumet..
evet.. sorun bu.. bu adamlar açıkoturuma zorlanmadığı sürece durumun değişmesi imkansız.. eğer açık oturum olursa 15 yılda ulkenin başına ördükleri çorapların yüzlerine vurulmasından korkuyorlar.. o zaman bile garanti değil evet kabul ama en azından yalanların daha fazla kök tutması engellenmiş olur.. şu anda eskiden TR nin çok kötü şimdi ise harika olduğuna inanan bir güruh var.. bu illüzyonun yıkılması gerekiyor ilk once.. mevcut zihniyetin tek dayanağı bu illüzyon.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Hemen her konuda iki kutuba bölünmüş, her yönden geri kalmış bir toplumuz.
Nitelikli bir toplumda, halkın büyük çoğunluğu tarafından, hemen her konuda temel alınması gereken değerler , adalet gibi, doğruluk gibi, iyi ahlak gibi erdemlerin bizim toplumuzda ağırlıklı bir önem ve kıymeti yok.
Bir olayı değerlendirirken, o olayı kimin gerçekleştirdiğine bakıyoruz.
Eğer bizim takımdaki biri yapmışsa, en savunulmaz, aşağılık bir olayı bile en azından suskunlukla karşılıyoruz.
"Benim ahlaksızım, hırsızım iyidir" kabulü temel şiarımız.
Böyle bir toplumda iyiye, güzele, ahlaklıya, insancaya ulaşma umudu var mı?
Erdoğan'ın oğluyla yaptığı telefon kayıtlarını bu toplumda duymayan bir fert kalmamıştır sanıyorum.
Peki ne değişti?
30 sene önce tüm aile fertlerinin yer sofralarında yemek yediği, o günden bu yana sadece siyasetten başka bir alanda para kazanmayan insanların ailecek dünya zengini olduğu gerçeğini, bu toplumu yöneteceklerin belirleneceği oy sandıklarına oy atma hakkı bulunan vatandaşlarının çoğunluğunun yanlış diye nitelemesi söz konusu mu?
Her toplumda, yasaların yanlış olarak kabul ettiği işleri yapanlar, ahlaksızlar olacaktır. Bu durumda sistemin yasadışı olanı, ahlaksızı cezalandırmasıyla toplum vicdanı huzur bulacak, insanları iyiye, güzele yönlendirmek imkanı olacaktır.
Hırsızın, ahlaksızın alkışlandığı, el üstünde tutulduğu, sistemin ise bu durumu suskunlukla tasvip ettiği bir durum kadar ümitsiz, çaresiz bir durum olamaz.
Bu toplumda, sizce, bugün Erdoğan TV ye çıksa "evet ben iddia edildiği gibi bunları yaptım" dese sizce ne kadar oy kaybeder?
İşin acı yanı ve toplumun bir kısmının umutsuz olmasının, önemli bir kısmının yurtdışında yaşamak istemesinin gerçek nedeni budur....
10 katından fazladır. sadece olayın vHAMETİ AÇIISNDAN BAKIN rakamın kgf tarafının tamamı neredeyse 2017 yılın ait öncesinde yok gibi birşey ver yandaş esnafa krediyi ahzinede garanti etsin dönerse gene veririz dönemzse hazine ödesin bizim havaalanı köprü hesleri yapan firmaların aldıkalrı tüm krediler hazine gatantili
bir halt olacağı yok.
Yer İmleri