Ben Stiller ve Patricia Arquette'in rol aldigi komedi Tatli Bela ile Flort (Flirting with Disaster) 22 Mart 1996'da vizyona girdi.
Ben Stiller ve Patricia Arquette'in rol aldigi komedi Tatli Bela ile Flort (Flirting with Disaster) 22 Mart 1996'da vizyona girdi.
Guillermo del Toro'nun yonettigi, Wesley Snipes, Kris Kristofferson ve Ron Perlman'in rol aldigi aksiyon-gerilim Blade II, 22 Mart 2002'de vizyona girdi.
![]()
Evli Bir Kadin (Une Femme Mariee - A Married Woman, 1964) Yonetmen: Jean-Luc Godard
Fransiz matematikci ve gokbilimci Pierre-Simon Laplace'in dogum yildonumu (23 Mart 1749)
"Hayatin en onemli sorularindan bazilari, cogu zaman olasilik problemlerinden baska bir sey degildir."
"Doga integralin zorluklarina guler."
"Olasilik teorisi hesaplamaya indirgenen sagduyudan baska bir sey degildir."
Fransiz yazar Stendhal'in (Marie-Henri Beyle) olum yildonumu (23 Mart 1842)
''Julian odasina girdiginde, ilk dusuncesi su olmustu: ''Tanrim! mutlu olmak ve sevilmek! Hepsi bundan mi ibaret yoksa?'' Bir insanın uzun süre hasret duyup da sonunda ozlem duydugu seyi elde ettiginde hissettigi, o saskinlik ve sinirlilik durumunu yasiyordu. Hasret, insanin alisik oldugu bir durum olur da, birdenbire ortadan kalkarsa, bu boslugu dolduracak olan anilar, henuz yeterli olgunluga sahip degillerdir.''Kirmizi ve Siyah, 1830
"Mio Dio! Essere amati, essere felici è soltanto questo?" Fu il primo pensiero di Julien rientrando nella sua stanza. Egli si trovava in quello stato di stupore e di inquietoturbamento in cui precipita l'anima che ha appena ottenuto una cosa lungamente ambita.Abituata a desiderare, non ha più niente da desiderare e tuttavia non ha ancora dei ricordi."
Fransiz yazar Roger Martin du Gard’in dogum yildonumu (23 Mart 1881)
“Kucucuk bir kirlangic olsaydim ben. Ah! nasil kosardim sana bilsen! / Si j'étais un petit oiseau-hirondelle. Ah, comme vers toi je m'envolerais!” Les Thibault
Omrunu Fransa’da gecirmis Ispanyol Kubist ressam Juan Gris’in (José Victoriano González-Pérez) dogum yildonumu (23 Mart 1887)
Guitar and Fruit Bowl on a Table (Chitarra e fruttiera su un tavolo, 1918)
The Musician's Table (Il tavolo da musicista dimensioni, 1926)
![]()
Almanya dogumlu Amerikali psikanalist, sosyolog ve filozof Erich Fromm'un dogum yildonumu (23 Mart 1900)
"Sevmek bir sanat midir? Eger bir sanat ise, bu sanati ogrenmek bilgi ve caba gerektirir mi? Sevgi, tamamen rastlantiya bagli, talihli kisilerin basina gelen bir durum, bir duygu mudur?"
"È l'amore un'arte? Allora richiede sforzo e saggezza.Oppure l'amore è una piacevole sensazione, qualcosa in cui imbattersi è una questione di fortuna?"
"Sevmek ile ilgili bir diger sorun da, kisilerin, aska dusmek ile asik olmak arasındaki ayrimi yapamayisidir.Basta birbirine yabanci olan kisiler, ansizin onlari ayiran duvarin kuculmesi ve nihayetinde ortadan kalkmasi ile buyuk bir cosku yasamaktadirlar. Bu yakinlasma, cinsel cekim ve birliktelik ile desteklenirse, cok daha kuvvetli hisler aciga cikmaktadir. Ancak, onceleri hayret veren bu durum, zaman icinde kisiler tarafindan kaniksanmakta ve siradanlasmaktadir. Bunun sonucunda, bastaki coskunun yerini, hayal kirikligi, ofke ve dusmanlik almaktadir.Ilk zamanlardaki bu delilik hali; cogunluk tarafindan askin, sevginin buyuklugune yorulsa da, bu yakinlasmadan once bireylerin ne kadar yalniz oldugunu gostermektedir.Kişiler, yalnizliklarindan kurtulmus olmanin coskusuna kapilmakta; ancak, daha sonra bu durum, onlari, bastaki kadar tatmin edemeyen bir hal almaktadir." Sevme Sanati
"Il terzo errore che porta alla convinzione che non vi sia nulla da imparare in materia d'amore, è la confusione tra l'esperienza iniziale d'innamorarsi e lo stato permanente di essere innamorati. Se due persone che erano estranee lasciano improvvisamente cadere la parete che le divideva, e si sentono vicine, unite, questo attimo di unione è una delle emozioni più eccitanti della vita. È ancora più meravigliosa e miracolosa per chi è vissuto solo, isolato, senza affetti. Il miracolo di questa intimità improvvisa è spesso facilitato se coincide, o se inizia, con l'attrazione sessuale. Tuttavia, questo tipo di amore è per la sua stessa natura un amore non duraturo. Via via che due soggetti diventano ben affiatati, la loro intimità perde sempre più il carattere miracoloso, finché il loro antagonismo, i loro screzi, la reciproca sopportazione uccidono ciò che resta dell'eccitamento iniziale."
“Ask 'seni seviyorum cunku sana ihtiyacim var' diye baslar, 'sana ihtiyacim var cunku seni seviyorum' diye olgunlasir.”
Yer İmleri