Alýntý Originally Posted by 1BRAH1M Yazýyý Oku
Biraz beyin cimnastigi yaptim gercek yatirimcilar icin paylasmak istiyorum. Yatýrým tavsiyesi olarak deðil bilgi paylaþmak için her türlü görüþ ve eleþtiriye açýðým paylasirsanizda mutlu olurum.

Þuan için tek bilinen 1.1 milyar usd þirket deðeri üzerinden sarýþýn olacaðý. Buda yaklaþýk 5.5 milyar tl yapýyor.

Burada en büyük pay görsel medyanýn yani TV grubunun olacak.
Dogan TV holding sermayesi 2.081 milyon.
Mozaik iletiism yani D-Smart sermayesi 440 Milyon
Hürriyet 552 Milyon
Dgzte 105 Milyon
Yaysat 15 milyon
Dogan haber ajansý 19.3 Milyon

Satýþta adý geçmeyenler
Doðan internet yayýncýlýðý 4.4 milyon
Doðan media international GmBH 97 milyon
Ultra kablolu TV 14.6 Milyon

Bunlarýnda satýlacaðýný hesaba katarsak
Hepsinin toplamý yaklasik 3.350 Milyon TL ödenmiþ sermaye var.

Özkaynaklar önemli satýþ bedelinin belirlenmesinde. Borsaya kote sadece hurgz ve dgzte var. Digerleri halka acik degil ozkaynaklarini bulamadim. Hurgz ozkaynak 302 milyon. DGZTE 460 MIlyon.

Doðan Holding 2017 faaliyet raporunda yazýlý görsel ve iþitsel basýn özkaynak toplamý 1.025 olarak belirtilmiþ. Bunun 762 Milyonu zaten hurgz ve dgzte.

Diðer tv grubunun özkaynaklarý bu hesapla 263 milyon yapýyor. Özsermaye ise 2.081 demekki o taraftada surekli gelen bir zarar var. 2017 de 160 milyon 2016 dada 113 Milyon zarar var gorsel medyada. Ozkaynaklari teyit edebilirsek birazdaha net tahmin çýkarabiliriz.

Ozkaynaklar dusuk olsada diðerlerinin tamamini ozsermaye üzerinden bile hesaplasalar 2.7 milyar dgzte ve hurgz haricine yazarlar.

Geriye 2.8 Milyar kalýyor. DGzTe hic borcu yok ama yinede soylenen Borclar dustukten sonra kalan 890 Milyon USD hisse degeri uzerinden hesaplama yapsaydik yinede en kotu 1.8 milyar kalacaktýr geriye hurgz ve dgzte için.

Hurgz özkaynak 302 milyon Dgzte 460 Milyon.
Özkaynak hesabýna göre dgzte icin 1.086 Milyon ve Hurgz icin 714 milyon fiyat biçilmeli. Buda 10.30 Dgzte ve 1.30 hurgz hisse baþý fiyata denk gelir.

Bu veriler dogrultusunda daha farkli bir tahmini olaný dinlemek isterim.
Güzel olmuþ elinize saðlýk ...ama Euro ya gore yaptýnýz galiba...4 milyar 400 milyon TL yapmasý gerekir(1.1 milyar usd...dolar kuru 4tl olursa)